Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 13 March 2017

cara tenangkan baby didalam pantang


Selamat pagi..

nk tau x..yg YL ada essential oils yg sesuai utk baby tau..

lagi2 baby yg baru lahir...kiranya yg masih dalam pantang..baby2 ni kan baru2 nk belajar nk sesuai kan kadaan sekeliling ni..

so ni antara yg sngt sesuai dgn baby tau...

kawan2 cikmah yg preggy semua nk amik sorang satu utk persedian baby bakal lahir ...


sesuai juga utk kembung perut baby tau...lagi2 yg ni semulajadi tau...xperlu nk risau ada bahan kimia ke ape ke..insyaAllah...mmg serasi dgn baby2...lama sngt gentle baby essential oil ni out of stock tau,,,skrng dah ada..meh grab cepat2...

cara nk guna tu mudah shj...dilutekan dgn V6 oil dari YL atau VCO..pastu sapukan shj pada tapak kaki baby..utk baby lebih tenang..ruam lampin boleh juga sapu

cikmah pun mmg spare 1 ni...xnk nnti masa2 nk guna dah xde..rugilah kan..

so cantik manis yg nk order atau nk tau lebih lanjut..meh whatsapp cikmah 0176626152 ye...cikmah bg skali free gift sleep blend skali tau...

TQ

PUAN MAH

Friday, 10 March 2017

Minda positif



selamat pagi..



inshaallah...mulakan hari kita dgn sesuatu yg positif..bila kita fikir positif..inshaallah..yg dtg pada kita pun akan yg positif juga..

sama2 kita berbuat baik...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 9 March 2017

cara nk jadi member YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS


selamat pagi semua..

alhamdulillah..bulan feb lepas..cikmah dapat dftr 2 lagi member baru under cikmah..total dah ada 16 member...syukur..

tau ape yg best...dapat komisyen!!!

nk mula tu mmg sngt susah sebenarnya kan..tapi bila dah melangkah..xboleh nk berhenti..mcm tu ibarat yg cikmah boleh share..bila kita sendiri pkai..kita niat yg betul nk bantu kawan2..insyaAllah..Allah permudahkan...




YLEO mmg suka bg FREE tau..
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Otw nk g hq YLEO ni..sempat lagi dftr member baru..horey2..dptlah free PSK lagi...alhamdulillah..

FREE juga ENDOFLEX 15ml & GERANIUM 15ml..(worth RM311)



daftar member je dapat mcm2 free gift tau...horey2 sngt..dapat pulak premium starter kit dari YL..

seronokkan...



CONGRATULATION katanya!! 😍
*************************

Alahai..tersenyum sampai esoklah closing utk FEB.dftr member baru lagi...horey2..memandangkan bulan2 cinta ni..bulan ni je 5 EO GERANIUM sampai ke tuannyer..tu belum yg dapat FREE hari tu..eh2..hr ni dpt FREE jugak!!tq YL..

Hari ni dpt free tu semua yg promo FEB EO shj (worth RM1094) 😎 tq yl lagi skali..PSK free juga..😄

Tq sudi join team cikmah ye..t kita usaha rajin2..moga magnet rezeki dekat dgn kita..sm2 kita usaha & doa..

Cepat2 sesiapa nk eo GERANIUM sempena bulan cinta + free crankiness blend @ sleep blend tu..meh whatsapp 0176626152 ye..



ni dftr masa nk last2 day tu...alhamdulillah..mcm xcaya boleh sampai 420pv..tu point utk dapatkan semua gift...seronoknyer lah..

TQ juga pada leader team cikmah yg sentiasa bg sokongan n xpernah putus asa...tq uya,,

cantik manis yg serius nk tambah pendapatan..yg serius nk share n tau kebaikkan YLEO ni..meh whatsapp cikmah..cikmah bantu cantik manis..kita sama2 share dan berjaya..inshaAllah..

bulan ni free giftnya lain pulak tau..so marilah join..untung2 dpt gift best dari YL..dari cikmah..mmg adalah yg free gift tu...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 8 March 2017

Diy tempat lolipop utk birthday party

SELAMAT PAGI..

masih xhabis lagi cerita tentang DIY..hehehe..

nk share sikit lagilah..bnda simple n senang sngt nk buat..so marilah kita berjimat cermat..

meh2 tgok gmbr dululah..



senang sngt ni nk buat..

lolipop tu belilah mana yg cantik manis berkenan...cikmah beli warna warni..tema didi..warna warnilah ek..

pastu beli kabus putih tu..balut sikitlah..ni kertas ape nama ntah...dari hari tu punya..so pkai je lah jimat...

dah balut tu..cucukkan lolipop..yg gmbr didi tu print je sendiri..pastu tampal..siap dah..senang kan.senng sngt..jimat sngtlah...

anak2 pun suka..excited mereka semua..

cikmah pun lagilah excited...

yg belakang tu cake topper..tu nnti next cikmah share cake topper tu ye..

TQ PUAN MAH

Tuesday, 7 March 2017

Meja solek bilik tidur utama.

Selamat pagi..

Hari tu dah share brng2 yg cikmah beli di IKEA..so Hr ni share 2 barang dululah Ye..

Lama gak tgok2 hasil dr deko kawan2 kat group deko tu,,so save mana2 yg berkenan tu...pilih2 mana yg suka..then buat idea sendiri...

Bilik tidur cikmah warna royal blue mcm tu..so utk naikkan seri n bg bilik nmpk lebih cantik..cewahhh..cikmah decide nk tukar meja solek cikmah..letak meja solek lama dekat bilik tetamu dekat bwh tu..

Meja solek lama warna coklat gelap tu..

So masa kat rumah lama dah save nk yg hrga RM239..pastu masa tgok kat IKEA tu..alamak..MCM xberapa best Je..pastu xkenan sngt Pulak tetiba..skali nmpk yg dari jauh tu RM369 tu...alamak...over budget tu,,,TP pk2 ni skali Je nk beli...mmg cikmah plan nk beli ala2 drawer tu,,then beli cermin besar tu..

Okey2lah..kira2 budget..tolak mana yg xberapa penting...okey..boleh beli.,hehehe..beli 2 unit drawer brusalli ni...then beli cermin yg RM100 tu..

So en suami lah yg pasang ni...TQ en suami...best sngt2...n kayu ni jenis yg berkualiti n berat..mmg jatuh cinta sngtlah...

Ni gmbr meja solek before tu..

Ni masa br2 siap pasang n letak beberapa barang..

Then masa utk gunting beberapa barang.,ada yg recycle Je..

MCM bekas beg tu,,tu dr tempat letak hantaran belah en suami masa tu...so gunakan tu Je lah isi bedak2 semua..then yg lain2 tu beli..

Mcm lampu tidur tu..IKEA punya Je..mesti cantik manis slalu tgok kan..

Yg pasu n bunga tu dr kaison..murah2 Je tu beli..yg batu2 biru tu dekat daiso...beli nk bg meriah sikit pasu tu..hehehe..yg love tu beli dekat romantika...amik 2 lah..kasi berpasangan sikit...






Dlm drawer tu isi bj anak2...Azwa sebelah,,uzma sebelah,,yg atas tu brng2 cik mah n en suami...xbnyk pun barang kami sebab almari kami pun dah cukup sngt besar yer..so situ letak brng kecil2...xpenuh pun lagi..

skrng ni dah lain dah tempat solek tu..dah upgrade sikit..hehe..t cikmah share lain ye..mana yg mampu..kita upgrade slow2...xpyh nk rushing2..rumah sendiri kan,,jumpa yg betul2 berkenan baru beli....xde lah asyik nk tukar2 je kerjanya kan...

bilik cantik manis warna ape???mehlah share...

TQ

PUAN MAH

Monday, 6 March 2017

Dapur tetap merah membara..


selamat pagi..

lama xcerita tentang rumah kan..

tema dapur cikmah merah...cewahhh...ala..sebenarnya kitchen kabinet masa beli rumah tu mmg merah dah..cikmah pun mmg nk merah klau boleh..alhamdulillah rezeki..

so bermulalah pencarian harta karun merah utk dapur..asal jumpa n harga boleh diterima..cikmah beli sikit2..

yg set sudu tu ada set semua ada tempat letak skali..ni sebahagiannya lah..

yg pinggan dan senduk tu jumpa dekat econsave je..plastik je..senang nk handle..lagi2 dengan anak2 ni kan..murah je pun..so okeylah..nk gak merahkan..hehe..




yg set sudu n lain2 tu beli di langkawi..RM35.90 xsilaplah..tu pun cari2 gak sebab xnk merah semua..jumpa juga ni...horey..hrga pun alhamdulillah..mampu milik kan..

happy sngtlah jawabnyer kan...


lapik tu...tu pun beli kat langkawi..hrga xingt sngt..rm10 kot dapat 2 skali..lebih kurang lah..serius xingtlah..


lapik ni keras tau..bukan yg lembut tu..suka sngt..sbb menepati citarasa..lama cari yg berkenan...

meja makan lengkap dah setnya..ada yg lain2..tu nnti cikmah share lagi ye syg2 semua..

dapur cantik manis tema ape tu???

share sikit beli brng2 kat ne??

TQ

PUAN MAH

Friday, 3 March 2017

Ujian datang xkira masa..

selamat pagi syg2 semua..

masa bulan 2 tu didatangi ujian kesihatan...Ya Allah...mmg terduga sngt..sbb anak 2 dah kan..mmg macam kelam kabut nk uruskan..terima kasih pada mama yg selalu membantu..en suami sampai 2 hari kena EL sbb jaga isterinya ni..


mmg disebelaik ujian tu pasti akan dtg rahmat besar..mmg lepas tu melimpah rezeki Allah bg..Allah bg ujian suruh kita berehat dn sentiasa ingt padaNYA..alhamdulillah..sakit dan ujian tu buat kita lebih matang..buat kita lebih menghargai org sekeliling kita..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 1 March 2017

Idea Bilik kerja dirumah


selamat pagi..

bulan baru dah ditahun 2017

bilik kerja cikmah yg sngt berterabur mcm ape je..hahaha..



nmpk tu...serabut semuanya ha...sbbnya bilik ni cmel2 je..tapi barang bnyk..nama pun bilik kerja kan...hahaha...so cikmah pk2 nk kena beli wall cabinet je..snng..xla serabut kat bawah ni ha...


tadaa..masa ni dah beli rak baru..cewah...warna niru tau..nk gak biru utk bilik kerja.hehehe...alhamdulillah..dah bnyk dah susun..n xla serabut dah..so boleh dah buat kerja dgn tenang..so kena maintain je bg teratur semuanya..dah guna kena kemas semua..letak elok2..tu je..

t next2 cikmah snap gmbr ye yg dah siap kemas semuanya ye...

ada beberapa part lagi je xsiap..

ada idea lagi x..???utk hiasan bilik kerja ape yg best ek???

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...