Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 30 January 2017

Young living bukan sekadar membersihkan udara,,


selamat pagi..

ni masa g family day yg lepas dekat melaka tu..

bilik agak berbau sikit masa tu..sbb skali bilik air kan..so agak hancing masa tu..ntahlah,,kami kot yg sensitif..sebab dah biasa bau yg segar2 je kan..

so..apa lagi..abahnya cepat je lah cari DDD tu..cepat je suruh pasang...cikmah pilih PURIFICATION masa tu..feveret ni..bau ala2 spa...

bukan shj bersihkan udara tau..siap bagi wangi..siap kita rasa lebih segar dan sihat,,,

semua masuk bilik mesti ckp...wangi..sedapnyer bau..



mestilah kan..kemana2 mmg bawa je DDD...dah ada beg nya lagilah best..utk simpan EO tu..cikmah DIY sendiri je eo pouch tu...senang n jimat...

selain boleh diffuse..boleh juga sapu..mcm THIEVES tu..mmg sapu siap2 kat anak2 sebelum mereka terjun kolam renang..ye lah kan ramai2..senng nnti nk jangkit ape2..so uminya kasi perisai siap2 lah ye..

cantik manis kalau minat nk tau lagi..meh whatsapp cikmah ye 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Saturday, 28 January 2017

Setahun sudah berlalu..

selamat pagi semua

alhamdulillah,,

hari tu  18 Rabiulakhir 1437H -18 Rabiulakhir 1438H

dan hari ni 28 Januari 2016 - 28 Januari 2017

Alhamdulillah..adik uzma nafeesa genap setahun dah..

Lain anak lain ragamnya..uzma anak yg sngt manja dgn umi..pantang umi hilang dr pandangan die...ikutkan setapak umi gerak..ekkkk je lah die..skrng dah boleh jln..ikut je lah umi g mana2 pun 😂

Bab2 amik gmbr formal adik xminat..nk kena candid br menjadi..haha..pkai headband pun adik xnk..sbb tu semua ckp adik boy..dahlah muka sebijik abahnya..

Adik xkuat makan..cepat jemu..adik suka susu je..sj lah tu..xkasi umi kemana2 kan..

Selamat hari lahir adik..semoga adik jadi anak yg solehah..bijak & sihat selalu..

Kami syg adik #babynuruzmanafeesa



semua cakap adik sama sngt mcm abah..siap ckp mcm abah yg pkai headband..ala2 syg umi ni..adik gegirl tau..hahahah..

syukur atas kurniaan ini..

TQ

PUAN MAH

Friday, 27 January 2017

Esok dah nak setahun!!

selamat pagi semua..

alhamdulillah..masa ni mcm tau2 je esoknya dah nk bersalinkan uzma bambam tu,,

sebab minggu sebelum tu..dktr bg hint dah yg ada bukaan dah..so ape lagi..excited n mmg dah siap prepare..cuma mmg xsangkalah..ehehe

tada...gmbr throwback 1 lah utk adik uzma..


comel je abah dan kaklong posing2 ye..alahai anak beranak ni..mmg kami excited utk dapat ank kedua masa tu..ssbb kaklong paham sngt dah masa tu die nk dpt adik dah tau...

tq BFF cikmah sbb slalu layankan bff die ni..slalu ada dikala susah dan senang.
.I LOVE U SO MUCH..

anak2 utk sebab ada 2 mak..2 ayah tau..semua syg mereka..syukur sngt,,,

buat masa ni masih xplan pape utk adik uzma..opsss..sebab uzma manjanyer lah kan..so kdng tu mmg uminya sampai semput2 lah melayan die..

kerja mmg stop je..fokus pada essential oils je skrng ni..kertas kraft tu masih jual..cuma biasa2 je..xla. buat iklan sngt..

anak 2 ni..mmg semuanya umi buat ekspress je slalu..hahaha..lebih mmg fokus pada mereka..time adik tidur klau setel semua bnda..ada masa tu mmg cepatlah buka laptop taip n schedule mana boleh siap2 tu..

mmg xpernah ngadap betul2 menaip..semuanya laju2..sorrylah klau bnyk salah eja je..kelam kelibut tau...

tapi enjoy sngt!!!!

TQ

PUAN MAH

Thursday, 26 January 2017

Ruang menonton di bilik tidur

selamat pagi..

nk cuti raya cina dah kan..dah kemas2 rumah ke sebelum balik kg tu,,,cik mah biasa2 je...bilik xla sepah..sebab anak2 dah ada bilik sendiri..so teratur lah sikit bilik abahnya ni..




Kaklong kata ni bilik abah die..hahah..bilik die & adik pink a.k.a playroom die..bilik umi adalah bilik kerja..k fine..kerja je lah umi 😂

Kira siaplah ni ruang menonton utk abah uzmazwa santai2 tu ye..part xsettle tu..nk gantungkan tv tu je..kerusi tu angkut dr ruang tamu..haha..berbulan2 xjumpa gak yg sesuai utk abah..last2 angkut dr bwh ke ataslah dulu..esok2 bwh tu umi cari lain..😍

Selamat menonton abah!!seronoklah tu..jgn lupa belanja rak utk bilik kerja umi tau.


alhamdulillah..setakat ni..puas hati dah..tinggal nk suruh abahnya cat bingkai bawah tu warna putih je..yg lain settle dah...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 25 January 2017

birthday tema didi & friends

selamat pagi semua..

xlama je dah nk bulan 2..akhir bulan 1..birthday uzma..pastu..berturut2 ada hari istimewa kami sekeluarga,,,

tadaaaa..

coming soon!!

umi turns 30..
azwa turns 3
uzma turns 1
our anniversary turns 4..

alhamdulillah,.,



so nnti ada buat sedikit majlis kecil kecilan..

aunty2 yg nk dtg tu bolehlah roger2 ye...t cikmah bg alamatnya..majlis di puncak alam..

TQ

PUAN MAH

Monday, 23 January 2017

TERKEJUT!!

selamat pagi..cerita lama dah..baru sempat nk update..




Umi xtau nk bg caption ape..terkejut sngt tgok!!!

Tp #kaklongazwa cantik!!!😂😅


Td umi buat2 tdo..die nyanyi lagu tepuk amai2 utk adik #babynuruzmanafeesa ..lain mcm je umi dgr lirik lagu tu..

Tepuk amai2..
Lalang upu upu..
Adik jgn nangis...
Umi sudah tidur...
Adik jgn nangis..
Yong jaga adik.


hahaha..amboi2..pndai je die tukar lirik ye..

comel sngt agaknyer die rasa...cuba klau die tgok kat cermin..mau terkejut juga mcm uminya..hahaha..

mcm2 ragam ye ank..

azwa mcm biasa..pot pet pot pet je memanjang...ada je lah die nk tnya itu..layankan je lah kan./fasa2 nk bercakap itu ini..

seronok pun ye je..kdng tu pelat2 juga...klaka umi nk memahamkannya,,,

anak2 cantik manis mcm ne pulak??

TQ

PUAN MAH 

Friday, 20 January 2017

Cara elakkan kuman tersebar di troli pasaraya

selamat pagi kesayangan semua..

kat mana2 je kan ada kuman ni..susah kita nk elakkan..lagi2 utk anak2 kita g suka je pegang itu ini...klau besar sikit..xde lah die masuk mulut..die paham dah..klau yg baya2 uzma..semua nk try masuk mulut die..



tadaaa..ni cikmah kenalkan..THIEVES SPRAY dari young living ni...mmg sngtlah bagus..membantu sngt2..utk matikan..kuman2 ke ape ke yg xbaik tu kat troli pasaraya...bnyk lagi tempat boleh guna..kali ni cikmah cerita ni dulu k..

ni memang wajib kena ada dlm handbag mak2 semua..kena tu..sygkan ank kan..klau anak2 lagilah kena ada...dari pegang tu lah mula tersebar kuman2 kan..so mmg sebelum letak anak..cikmah pastikan akan spray THIEVES ni dulu..baru dengan yakin masukkan anak2 utk duduk kat situ..

alhamdulillah..mmg susah sngt dah anak2 cikmah nk kena penyakit biasa2 mcm selesema & batuk2 tu tau...umi semestinyalah lega sngt2..abah kerja dengan tenang..

wangi sngt baunya..mudah dibawa n sngt jimat..cikmah pkai dari bulan 9 sampai sekrang dah nk masuk bulan 2 xhabis2..bukan setakat troli je cikmah spray tau..merata lah dah spray..kan berbaloi..jimat..

xcuba xtau..dah cuba mesti nk tau lagi dan lagi..dan lagi kan..

so meh whatsapp 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 19 January 2017

Hiasan di kepala katil..

selamat pagi..cerita tentang rumah pulaklah...

kali ni tentang bilik tidur utama pulak..
lama cikmah plan nk letak apelah kat situ supaya xkosong..sebelum ni ada sebijik frame je kat situ...mcm xmenarik..sebab dinding ni luas gak..+ katil ni besar saiz king..ada pulak 1 lagi katil single tepi tu..

so setelah sana sini cari idea..cik mah jatuh hati dengan yg ni...

maka terhasilnya dari hasil diri sendiri ...

puas hati...



ni daripada barang ikea yg cikmah beli tahun lepas tu...cikmah pernah bgtau kan..ni 2 daripadanya...

kat entry ni..yg cikmah g borong bnyk2 barang tu...


yg ni cikmah beli 2...1 yg panjang 115cm..n 1 lagi yg pendek sikit...so gabungkan 2 ni..jadilah mcm dalam yg cikmah buat tu...

bab frame2 tu n gmbr..tu beli di merata tempat + ada yg guna semula je..jimat katakan..

print pun print sendiri..so mmg makan masalah nk siapkannya kan..hahaha..

sekarang ni ada perubahan gak sikit..ada je yg xpuas kat mata sendiri...cadar pun mcm kena cari baru je..atau buat sesuatu bg naik mood tu..hahaha..jumpa dah sesuatu kat ikea..so kita kumpul budget dulu k..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 18 January 2017

Car clip diffuser & Essential oils

selamat pagi semua..

alhamdulillah..masih berkesempatan nk menjengah sini..

meh2 nk story2 lagi..

ni tentang car clip diffuser..

dan juga young living essential oils..



lama dah order..masa bulan 12..tgh bulan 1 hari tu dah dapat..abah uzmazwa biasalah..die mmg siap tnya dah..xde ke EO boleh letak dlm kereta..ada sebenarnya yg usb tu...tp yg tempat charge dlm kereta kami tu rosak..xbetulkan lagi..malas..hahahha..

so..tetiba geng kumpul order utk ni..ape lagi..cepat2 lah cikmah sambar..ajak customer2 cikmah skali order..

so..tadaaa..inilah die..

abah uzmazwa request masa tu nk bau segar2..yg bau xmengantuk..yg  boleh makan,,,hahahha..ewah2 tu..bab boleh makan tu klaka ye...

tapi mmg wangi..tahan lama sngt tau..seminggu tu mmg iye sngt..2 3 titis je..klau buat 4 5 6 7 8 9 mmg lagi lamalah kan baunya..mmg segar tu xpyh nk kata..kesegaran semula jadilah...

1 car clip diffuser ni ada 3 padnya..so boleh tukar2...

menarikkan..klau nk try meh roger..cikmah tgok2 kot2 ada lebih clip ni..sample EO cikmah bg free je..meh2 whatsapp 0176626152 ye

TQ

PUAN MAH

Otak kanan dan otak kiri aktif ke??


selamat pagi semua..

mari2 nk cerita lagi tentang essential oils..


Cikmah sharekan ape yg cikmah buat dengan essential oils yg membantu #kaklongazwa dalam proses potty training...

2 minggu sebelum start potty training..hari2 cikmah akn guna 2 EO ni..LEMON & ORANGE..just titiskan 1 titis kat ibu jari die..kiri dan kanan...then 1 titis lagi cikmah urutkan skali dekat tapak kaki die..berbaloi2 hbis dah sebotol tau..happy dgn perubahan azwa..😍😍

Mmg bnyk nmpk perubahan lepas cikmah buat ni..antaranya:

🌸Sebutan setiap perkataan die lebih jelas.
🌸mudah menerima dan memahami arahan
🌸mudah ingt ape yg kita ajar dan pesan
🌸susah nk sakit.contoh susah nk kena selsema atau batuk2..mmg lama sngt dah xkena..alhamdulillah.
🌸xde nk mengamuk2 slalu..




2 ni mmg berbaloi2 utk anak2 tau...yg dari baby pun boleh pkai juga tau...so dari kecil kita biasakan dgn sebarang bahan kimia..so bebas kan..anak2 cikmah memang serasi sngt..setakat ni..semua kawan2 cikmah yg pkai semua kan share keberkesanannya tau..xperlu nk ragu2..

klau cantik manis nk try utk anak2 set 2 ni..meh roger2..cikmah sedia membantu..cikmah bg special pricelah...siap free gift skali tau...jgn malu2..meh whatsapp 017662652 ye

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 17 January 2017

Sapu tangan baby


selamat pagi..

alhamdulillah..masih berkesempatan nk update..

mmg xmenang tgn sekarang ni...anak2 semakin membesar makin memerlukan perhatian..bnyk projek tergendala..hahaha...tp xpe..slow2 n steady je..

kali ni nk share tentang sapu tgn baby..lama dah xjahit2 sapu tgn baby ni..rindu..slalu buat utk koleksi anak sendiri je..




pilihan dari mama baby..cantikan merah polkadot...baby boy atau girl boleh pkai..

nk bgtau..kualiti kain ni mmg sngt baik..kain minky dot dot tu..mmg bgus sngt utk baby tau..lembut n xmelecet klau asyik2 tonyoh kat hidung baby kot2 selesema tu..

mmg moomy2 semua kena ada 1 set mcm ni..nk best skali..set skali dengan selimut sm mcm ni juga..so meh2 yg nk tau pape n tempah boleh whatsapp cikmah ye 0176626152

TQ

PUAN MAH

Monday, 16 January 2017

Puas hati dengan YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS

selamat pagi...

hari ni nk share cerita tentang pengguna  young living..

terima kasih sngt2 sudi beli dengan cikmah dan sngt konsistent tambah Essential oils setiap bulan..

dan tahniah..baru2 ni dpt pulak grand prize sempena promo disember...dapat beg utk DDD tau...best kan..


tadaaa...nmpk tu..ada bnyk dah kan koleksi,.bila ada bnyk2 ni..ni yg lagi best..guna ikut keperluan ..

mcm stressaway tu seisi keluarga boleh pkai..anak2 mak ayah..atok nenek..rasa n bau pun best..vanilla & lime gitu,,,mmg best..

nama pun stressaway kan..so nk jauh2 kan..nk elakkan tantrum..mmg sesuai sngt..

sapu boleh..diffuse boleh..titis bawah lidah pun boleh juga tau..

cikmah mmg suka sngt lah dgn stressaway ni..anak2 start2 nk tantrum tu..cepat2lah diffuse ni..xpun sapukan je..alhamdulillah..xsempat umi naik angin..hahaha..

nk cuba meh..roger cikmah..ada set kutu cikmah tawarkan 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Friday, 13 January 2017

copy paste xhabis lagi ye???

selamat pagi..

cerita anak pulaklah..

uzma & abah die mmg sngt2 copy paste..semua mesti ckp uzma lelaki..klau jumpa bukan panggil uzma..panggil nama abah die..hehehe..ala2...sebijik sngt anak beranak ni kan..


uzma gegirl tau..hehe...xlama je lagi anak umi ni nk setahun,,sekejap sngt rasanya..walaupun uzma hari2 melekat ngan umi..tp umi xpernah jemu..tu adalah cabaran besar sngt2 buat umi tau..mana x nya..bisnes2 umi mcm buat tasbih tu mmg kena hentikan seketika...

cikmah mmg bg tumpuan sepenuhnya pada anak2 sekarang ni..

just buat bisnes kertas n young living je biasa2..alhamdulillah tu pun dah syukur sngt2 dah..

uzma mmg mcm2 dah pandai..die jenis brani dari azwa..berani nk panjat sana sini...xtau pun bahaya kan baby2 ni..redah aja..

gigi tu baru nk keluar gigi taring die..bab gigi lmbt..tp bab berjalan tu..perghhh..mmg laju sngt2 dah tu..naik tangga mcm kilat dah...

makan die xsuka sngt..die suka pun roti je..slalu bg roti je feveret die..

bubur pun die xsuka sngt..xpelah..t dah setahun lebih umi xde lah control sngt..kita belasah lah makan2 sikit ek..hehehe..

ada anak 2 ni..xmenyempat sngt fokus bab makan utk uzma..sebab die suka melekat..susah nk ke dapur..xrela dgr die menangis setaman..hehe..

melekat ngan umi tapi muka tu copy paste abah sngt2..slalu je pagi2 mesti sebut abah..abah...abah...

ish..jeles tau umi..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 11 January 2017

SAIDINA...ada lagi ke??

selamat pagi..

mmg cikmah dah target..nnti rumah baru nk cari semua permainan mcm ni..simpan..klau tetamu dtg bermalam ke kan..sedara ramai2 dtg ke kan..bestlah main ni kan..

so setakat ni..ada saidina dan sahibba,..

\

slalunya setiap jumaat atau sabtu..kami kumpul ramai2 main sm2..seronok..tgok pengurusan duit kita mcm ne..tgok mcm ne kita handlekan rumah2 kita..seronok sngt2...bertambaha rapat dgn ahli keluarga kita...

cantik manis pulak macam ne??

suka x ??

TQ

PUAN MAH

Friday, 6 January 2017

Hiasan ringkas di dapur



selamat pagi..

hari ni nk cerita tentang hiasan rumah..

ni cikmah beli masa g famliy day dekat melaka 2016 lepas..

masa tu jalan2 dekat mahkota parade...sekalinya terjumpa 1 kedai yg best sngt2..tp syg kedai ni xde ig n fb..jual offline je..kedai cina..

sangat2 menabat hati cikmah masa tu..rasa nk beli 1 kedai je tau..suka sngt2 gamaknya lah,haha..

pilih pilih pilih..lama tau..last2 pilih  lah sesuatu utk dapur comel tu,..
tadaaa




sngt comelkan..ni adalah handmade tau..masa tgh beli pun..aunty tu tgh buat lagi..kedainya kecil je..dekat groundfloor..dekat dgn parkson tu...

semuanya sngt cantik2...

nnti mmg kena g lagi tau..suka sngt2..so mari kita menabung ...

yg gmbr kek2 kat bawah tu..boleh dialaih2 tau..best kan...utk bilik ada..utk pintu depan ada..mcm2 lah ada...pilih je...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 5 January 2017

Sengih je memanjang..


selamat pagi..chakkk..

tgh sarapan ke tu??

uzma tgh bercuti2..cuti akhir tahun merangkap awal tahun sekali..hehe..

ni uzma masa 9 bulan..alahai anak..pndai sengih,,,

UZMA...

masa die 10 bulan 10 hari..die dah boleh berjalan..alahai...cepatnyer syg...

nk ke merangkak n meniarap tu..lmbt ..tapi bila dah pandai tu..berdesup die boleh berdiri..berdesup boleh berjalan...rasa sekejap sngt pulak...



ckp pun boleh dah sikit2...abah...makkk.,..ayahhhh...ta ta ta...main2 air liur tu mmglah die juara kan...

menangis kuat2 masa umi bergerak pun..die jugaklah no 1 nya...hahaha..adik adik..

bab makan cikmah xbagi sngt..sebab adik xminat sngt pun..so cikmah lebihkan pada cikmah makan berkhasiat je..slalunya uzma suka roti dengan yogurt dan biskut je..bubur tu..die main2 je slalunya..

uzma...sngtlah mirip muka abah...ada sorang dua je teka tepat yg uzma ni gegirl..selebihnya lelaki..mmg nmpk boy kot..lagi2 uzma xmo pkai headband..suka menarik je kerjanya tau..

ewah2 sngt die tu...

manja tu mmg dielah tu,..

adik cepat gak pandai..pndai dgr azan je die sendiri tadah tgn nk berdoa...alahai..sejuk perut umi ni syg...

syukur sngt2 ...

adik dapat sepenuh kasih syg..malh berlebih2 dah tau..sebab mama n ayah cikmah duduk sekali skrng ni..so mmg bestlah..ramai tgok die..ramai manjakan die...

suka lah tu kan..

k lah tu je buat masa ni..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 4 January 2017

Dewdropdiffuser dari young living essential oils selamat digunakan.


selamat pagi

lama xbercerita...dah masuk tahun baru dah kan.,cikmah di langkawi hari ni..mood holiday...entry ni dah taip awal dah tau..


dah 3 orng rakan blog cikmah yg sudi beli diffuser dari cikmah..n kami keep in touch sampai sekarang ni..



ni cerita bulan 12 hari tu..siap2kan postage...alhamdulillah sngt2...ramai dah mempercayai kebaikkannya..

ni cikmah nk share lagi..

KENAPA YL DIFFUSER? 'Kalau burner? Humidifier? Air purifier? boleh titik EO tak?' Essential oil yl perlukan diffuser jenis ultrasonic utk bebaskan molekul eo yg sgt halus tu ke udara Yleo tak boleh pakai yg jenis burner atau jenis lain. Kerana yg pakai burner tu utk 'aroma oil' yg ade pelarut (solvent) dan alkohol. Sbb tu boleh pakai burner sbb nak bebaskan alkohol tu maka keluar la bau . Yleo x perlukan pemanasan sbb tiada alkohol atau solvent di dalam proses penghasilan atau di dalam end product. 100% the essential oil itself dari tumbuhan. Air Humidifier dan purifier tanpa fungsi diffuser(yg mcm bentuk 'otak' yg dijual di pasaraya tidak menukarkan(diffuse) EO kepada zarah-zarah halus sebaliknya hanya terapung di atas air. So YL diffuser guna gelombang ultrasonic dengan getaran tertentu untuk membebaskan zarah2 halus EO ke udara tanpa merosakkan therapeutic grade nya, anda bukan sahaja menikmati bau(aroma) tetapi juga khasiat/property eo tersebut.

ni antara sebab kenapa kena memilih YLEO punya...ni lah juga yg buat cikmah jatuh cinta sngt2 tau,,,

pada yg nk tau lagi..ada promo januari...cikmah ada buat kutu..klau nk join..meh2 whatsapp 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 3 January 2017

Premium starter kit young living essential oils


selamat pagi semua..

selamat tahun baru semua..

semalam cuti..so hari ni ramai dah strt kerja kan..cikmah masih lagi bercuti dengan keluarga..entry ni siap2 dah taip...kesian blog ni kosong je kan...

so..selit sikit tentang bisnes lah..meh2..


Sape nk join KUTU??
*****************************

Ni bukan sebarang kutu tau...ni kutu yg bermanfaat utk sekeluarga lah kiranya..yg dtg rumah kita..yg dekat2 dgn kita pun akn terasa sm nnti tau..

Cikmah mencari utk yg betul2 berminat nk join KUTU SET PREMIUM YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS ni utk januari 2017..
.
FREE dr cikmah 2 sachet 60ml NINGXIA RED...nk tau ape lagi free gift..meh whatsapp k 0176626152..



jgn segan2 k nk tny pape...cikmah sudi menjawab..

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...