Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 16 December 2016

Cara hilangkan mengantuk..


selamat pagi semua..

alhamdulillah..masih lagi bersiaran hari ni...

ni nk share..cara2 hilangkan mengantuk pulak..

dengan menggunakan young living essential oils..

senang je...

sama ada nk sapu terus kata dahi..kening..tengkuk atau hidung...cantik manis boleh juga hidu terus dari botol peppermint essential oils tu...

ye..namanya PEPPERMINT ...

semua tau kan yg peppermint tu berangin...cikmah serius ckp..mmg bukan peminat benda2 berangin ni...tp..dah lama2 guna YLEO ni..cikmah jadi jatuh cinta terus dgn peppermint ni tau...

hari tu blik penang..bw siap2kan semua EO yg perlu..masuk dalam EOPOUCH yg cikmah buat sendiri..



tadaaa..inilah die..masa ni en suami memandu utk kami blik penng masa tu..so cikmah sapukan sedikit peppermint  essential oil ni dekat area2 yg cikmah ckp td tu..then bg en suami hidu dlm 30saat mcm tu...

ape yg cantik manis kena tau...yg dengan menghidu shj pun molekul2 kecil peppermint ni boleh meresap masuk kedalam salur darah kita tau..itu yg sngt bagusnya young living essential oils...molekulnya sangat2 kecil yg boleh masuk dlm salur darah kita dan memberikan kebaikkan utk sistem tubuh kita..

alhamdulillah..perjalana kami berjalan lancar..en suami xmengantuk langsung [pun..segar bugar mata..kami pun happy je..

ada juga diffuser utk dalam kereta punya..tapi cikmah xbeli lagi sbb tempat nk chareg tu rosak..nnti mmg kena ada jugak tau..sesiapa yg berminat nk try young living essential oils ni boleh roger cikmah..bulan ni cikmah bg bnyk sngt free gift tau utk cantik manis..

oh ye..selain yg memandu je perlukan PEPPERMINT essential oils ni..mak2 yg slalu bermata panda tu pun perukan juga tau..sbb malam xcukup  tdokan..

selain dari tu boleh juga membantu meredakan dan menghilangkan sakit kepala..cikmah mmg bnyk kalimdah pkai PEPPERMINT essential oils je..xde dah makan ubat..tu yg paling best tu..sebab menyusu badan kan..seronok sngt2..

s..klau cantik manis berminat nk try atau nk terus jadi ahli atau nk tambah pendapatan..boleh roger2 cikmah ye..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 14 December 2016

Tema mahsuri anuual dinner

selamat pagi..

cerita tentang family day yg lepas..

dulu masa malam tu just kami buat barbbq,..kali ni buat TEMA sikit..bbq xde..just makan2 dari katering n ada sesi karaoke...


tadaaa...mahsuri moden kami..hehehe..

memula tu cikmah plan nk pkai kebaya skali dgn anak2...alahai..skali masa tu usha2 oig..yg 1 tu ...stok habis..smpai lagi 2w..nk guna lagi 1 w masa tu..k...sedih dah..

jumpa lagi next ig..ok..ada stok n cantik2...RM110 ex pos utk saiz anak2...huarghhhh..anak gegirl 2 orng kot..hahaha...dah RM220...pos lagi..masaklah umi ko ni nak...

then pk2 berjuta2 kali..k..cancel lah..last2 tu...cikmah plan nk tema pelikatlah..

usha2 pelikat pants...k..masa usha ig.ada less 50%..okeylah..hrga asal dlm RM100 mcm tu..bolehlah dapat 4 pasang utk 4 orng kan..anak beranak..

mesejlah intan nama pekerja yg pelikat pants afdlin shauki tu...alhamdulillah baik die melayan...tnya2 ada less x..die kata ada...RM100 utk 3 pasang..

wahhh..ape lagi..tersenyum lebar lah kan...dlm budgetlah sngt kan..

terus nk..tnya2 nk gak sama ank beranak...then mama nk belikan ayah punya..n adik pun nk juga..okeylah..RM200 6 pasang..sngtlah berbaloi bg cikmah..

so..cikmah sm ngan azwa..abahnya sama ngan uzma...

alhamdulillah..kami 1 family besar dpat no 3..horay2..seronok sngt rasa...

lama xpkai sama2 kan semua skali..

yg klakanya...masa order anta tu..tertinggal 2 pelikat pants adik n ayah punya..nk nangis dah masa tu tau,,sbb dah hari rabu..tp syukur..staff afdlin bertindak pantas,,,dptlah juga hari khamis tu...syukur..

en suami suka sngt seluar tu,,katanya selesa..xpyh pkai kain pelikat nk kena cover2..hehe..siap minta belikan lagi tau..ewah2..sukalah tu..

cikmah pun suka juga..cantik n senang nk g mana2..sebab mmg selesa betul...

hari tu ada g melaka..jumpa sm mcm ni..cuma bukan afdlin punyalah..RM50 mcm tu,...kain kualiti lain..okeylah berbaloi2 beli masa sale..cantik manis klau nk try tu bolehlah cepat2..ngah promo...hope ada lagi promo tu..

baju kami pkai tshirt biasa je..tu yg namanya mahsuri moden tu.heheh

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 13 December 2016

Essential oils Purification

selamat pagi semua..

ni hari tu masa blik je dari g jln2..

blik tu mmg slalu akan on terus essential oils purification..

mmg cikmah suka bau ni..bau seperti kita di SPA tau...lagi best sbb wangi dan bersihkan segala udara2 kotor dlm rumah...



ni juga best klau baru lepas kemas2 rumah n buang sampah..pasang je..mmg segala bau2 busuk n menusuk2 tu akan nyah dengan segera...

selain dari utk bau2 yg wangi tu..ni pun sesuai utk sakit mulut tu,..elok utk titiskan..ramai dah kawan2 cikmah try dan alhamdulillah..sngt membantu tau..

lagi ape best???dewdropdiffuser ni ada lampu biru yg cantik tau..senang jadi lampu tidur terus..senang terus jadi hiasan...bukan 3 dalam 1 dah..bnyk sngt dlm 1 ni kan..sngt2 berbaloi2...

oh ye..utk halau2 serangga pun sngt sesuai...cikmah guna juga ni waktu petang2 tu...ada anak2 ni..mmg penting menghalau serangga2 ni..lagi2 nyamuk..bahaya utk anak2 dan sekeluarga...

nk dptkan essential oils ni..boleh whatsapp cikmah ye

0176626152 ye,,cikmah sedia membantu...jgn malu2..

TQ

PUAN MAH

Friday, 9 December 2016







Hari kami...

selamat pagi...


salam jumaat yg indah...alhamdulillah..masih ddiberikan kesempatan...




moga hari kita semua dipermudahkan..diberikan kebaikan,.,diberikan ketenangan dan juga kejayaan...

moga segalanya baik2 shj...


TQ

PUAN MAH

Thursday, 8 December 2016

Roti gardenia shj???


selamat pagi semua..

alhamdulillah..masih lagi sempat nk cerita secoret dua buat blog kesayangan ni...

hari ni cerita tentang rumah lagilah...

ni beli masa nmpk dekat group deko ada yg jual ni...tp pre order...wah..terus mesej ckp nk...amik yg utk roti pnjng punyalah skali senang..

nmpk mcm vintage gitu kan..lagipun kami mmg makan roti gardenia je..cewahhh



ada juga warna lain masa tu..hijau..tp berkenan yg ni..sm tema ngan dapur..hahaha...

sekarang ni ada bnyk lagi warna nmpk hari tu..pink pun ada juga tau..sweet je warna pink..

hrga rasanya dlm RM100 skali pos..berbaloi bg ikmah..sbb bekas ni kayu ..cantik n mmg berkualiti sngt...elok lagi sampai hari ni...sbb bukan slalu pun kan beli roti ni..kadang seminggu skali..xpun 2 minggu skali je..

cantik manis letak roti kat ne??sharelah..bg link skali ke..meh2..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 7 December 2016

Year END Sale dari cikmah..

selamat pagi..

disember dah kan...bulan terakhir tahun 2016 dah...

alhamdulillah tahun yg indah juga..syukur sngt2..

ni nk bgtau..ada YES dari cikmah tau..utk YOUNG LIVING ESSENTIAL OILS..

so mehlah grab cepat2 ye..rugi sngt2,.




paling best ada special handmade dari cikmah tau...bulan ni shj tau...xde bulan2 lain

so mmg kena grab cepat2..

kali ni bukan shj utk essential oils..kali ni utk semua produk dari YLEO ..so sngtlah berbaloi2 kjlau nk cuba househols THIEVES tu tau...

lagi2 best..bila dapat bnyk bnda free dari cikmah ye..


PROMOSI DISEMBER dr YLEOCIKMAH..
Meh2 pilih2 nk yg mana...berminat tapi xtau nk pilih???xpe..boleh whatsapp cikmah boleh bantu..
Ape yg best PROMO DISEMBER ni???
Ada special LUCKY DRAW tau utk 3 orng yg bertuah..hadiahnya...nnti cikmah update lagi k..😄



Set 1...
Beli set Dewdropdiffuser
- free 5ml EO LEMON & 5ml EO LAVENDER
-free pos
-free heat/cooling pad EO lavender
-free sample sachet

Set 2..
Beli mana2 produk YL...essential oils ke..produk2 thieves ke..ubat gigi ke..min RM70..
-free pos
-free heat/cooling pad EO lavender
-free sample sachet..

Xpyh tunggu2 lagi pk..meh whatsapp 0176626152 ye..cikmah sedia membantu..nnti cikmah share pulak ape yg best HEAT/COOLING PAD EO LAVENDER tu...skali ni je tau..jgn lepaskan peluang...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 6 December 2016

Ketenangan hati

selamat pagi...

sudut lebih kurang je ngan sebelum ni..hehe..sj nk gak post lagi..

ni mmg tempat feveret cikmah..pandangan yg menenagkan juga kiranya,..


tiggal 1 part lagi yg x lengkap..nk add carpet kat situ..tp tu masih dlm pencarian..nk berbulu2 ke yg ikea punya tu ke??atas pnjng ke??atau...mcm2 dlm kepala ni ha..ada je tau...so nnti lah dulu..budget dah guna utk dapur..hehehe..

yg baru kat situ gubahan bunga tu..mama cikmah yg buat kan..bunga tu dari hantaran customer punya..die pulangkan semula bunga tu..xtau nk letak mana katanya..so cikmah recycle kan je...alhamdulillah suka sngt tau..pndai mama..bunga tu juga add sikit yg beli dekat romantika..murah2 je..bekas tu yg dulu tempat letak sireh tu...

then..utk cantikan lagi..eheee...perasan pulak..susun EO kat situ...so bila ada orng dtg..mereka akan excited tnya n cikmah lagilah excited nk bgtau nk share kebaikkannya..


bantal tu beli kat aeon masa g jln2 aeon shah alam tu...murah2 gak...warna ceria..

yg frame tu je xcerita2 lagi..nntilah ek..masih terperam entrynya..harap secepat mungkin dpt siapkan entrynya..


cat belang???masih lagi bercinta...masih lagi jatuh cinta n masih lagi xjemu mata memandang..mmg bgus sngt cat ni..tahan elok sngt2..suka sngt tau...

cikmah pernah share cerita tentang cat..

k lah..t kita sambung lagi k.

TQ

PUAN MAH

Monday, 5 December 2016

Romantik & segar setiap masa


selamat pagi..

mari2 nk cerita tentang mood romantika gitu..

sbelum tu nk bgtau..ni dpt free je tau dari young  living ni tau..


yg SENSATION essential oils ni xde kat Malaysia tau..jauh dtg ni..baunya bau bunga jasmin..alahai..mula2 tu mcm xbest..tp dah slalu je bau..sedapnyer..mmg menusuk2 mood romantik gitu.hahah..mmg rasa nk bercinta je...mcm dikawal2 je emosi ni utk bercakap yg baik2 tau..anak2 pun mmg elok je tau klau diffuse ni..mmg mereka tu ala2 sopan santun gitu,,,

bau jade lemon ni pun best..mmg segar bugar rasa..sedap rasa tu smpai ke bibir pulak rasa tau..
ni mmg sedap pasang pagi2 ni...mood jadi happy nk buat kerja..

JADE LEMON ESSENTIAL OILS ni ada kat malaysia...yg berminat nk tau boleh whatsapp cikmah ye 01766261152..

cikmah dah 6 bulan guna essential oils..mmg bnyk sngt2 dah dpt free gift..sngt2 berpuas hati dgn penggunaan essential oils ni..utk diri sendiri dan anak2 juga..

nnti cikmah kasi review dari kawan2 lagi ye..

TQ

PUAN MAH

Friday, 2 December 2016

Positif lagi...

selamat pagi..

salam jumaat yg indah..sudah di bulan terakhir tahun ini..


ada kawan cikmah kata..adakala je ni betul..

tp cikmah slalu ingtkan diri..supaya sentiasa positif pikirkan sesuatu..lagi2 atas apa yg berlaku setiap hari..pikirlah positid dan bersangka baik bukan shj dengan pencipta kita..tp orng2 disekeliling kita..

mmg ada kalanya ramai yg akan berbuat negatif..tp yakinlah..itu semua sudah Allah aturkan utk kita..slalulah kita berdoa dan ingt padanya..mohon ape yg sulit tu dipermudahkan..moga kita jumpa jln penyelesaian yg baik2 shj..

alhamdulillah atas kehidupan skrng..walau xsemewah mana..tp kami sentiasa rasa mencukupi dan bahagia..

syukur..

cantik manis semua stuju x??

TQ

PUAN MAH

Thursday, 1 December 2016

Family day 2017


selamat pagi..

setahun berlalu..yg dulu punya pun xhabis cerita..sbb gmbr ntah kemana..huhu..sedih...sepupu cikmah lupa simpan mana...so..ceritalah mana yg ada je..

kali ni family pak anjang yg uruskan..

so tempatnya D'ALAI homestay MELAKA..

melaka xla jauh sngt dari KL kan..

so cikmah n family sj g awal..nk ronda2 kejap..en suami amik cuti hari jumaat tu..



kami gerak dlm pukul 11 pagi..sampai sana dah zohor..so en suami xsempat solat jumaat...kami semua zohor di homestay je..jalan2 kejap kat mydin melaka...alahai seronoknyer mydin melaka tu..

padahal ada je mydin kat subang tu...tp skali je pernah g..hahahah...

seronoknyer sbb ada kedi2 kecil kat luar mydin tu.jual baju anak2 RM6 tu...murah n cantik..dress pun murah2 gak..bestnyer lah...mmg uminya ni boronglah juga beberapa helai..dah murah kan..kenalah gak grab...yg penting cantik kat mata umi..ehehe...

check in homestay dlm pukul 3 lebih...kemas2 brng jp..pastu terus azw dgn abahnya terjun kolam dgn sepupu2 semua tu..hahaha.ewah2...umi main kolam tepi je kuis2 kaki..hehehe..

tu je lah die..uzma xsuka neck float...pipi tembam sngt agaknya..

k t cikmah cerita tentang homestay pulak ye..

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...