Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 30 November 2016

Bedung baby extra large

selamat pagi semua..

hari ni cerita tentang bedung pulaklah,.

tq kawan blog dulu2..skrng nana dah x berblog..rindu tau..nsib masih friend kat fb tau...

tq juga sudi tempah bedung extra large ni utk baby no 2 nana..luthfan...


2 helai bedung extra large..tema polkadot cikmah buatkan..skali dgn sapu tgn minky dot dot ibunya tempah..tq2..

nk dptkan bedung extra large ni..boleh whatsapp cikmah ye..

0176626152 ye

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 29 November 2016

V-6 vegetable oil complex dari young living essential oils

selamat pagi...masih sempat nk grab promo last2 day november dari young living ni..jgn pk bnyk kali..mmg berbaloi2 punya tau.,.



Bukan senang nk dptkan gmbr yg xde kaki tgn muka & mainan #kaklongazwa & adik #babynuruzmanafeesa ...alahai..slalunya yg ke 25 kali br ok..klau nasib baik yg ke 10..tu pun klau nasib baik..slalunya xbaik..hahaha.tp umi xkan pernah jemu..merekalah kekuatan umi..selain supporter umi..abah uzmazwa..tq2..ni cikmah share ye ape yg best sngt V6 oil dr young living essential oils ni..ni cepat je out of stock tau...




mmg sngt2 membantu tau..semua ada dlm 1 tu kan..ada 7 gabungan minyak yg sngt2 hebat..nk beli 7 tu setiap 1..mau amik 3 4 ratus kan..ni xsampai pun.xsampai RM100 tau..percayalah....bukan 5ml..tp 236ml...tgok tu..hrga mmg sngt berbaloi2 dgn kualitinya..kira setandinglah orang kata tau...

mmg kena ada 1 ni dlm setiap rumah...nk bg hadiah pun lagi bagus..lagi2 utk mak abah tu kan.mesti mereka suka dgn V6 OILS NI..xcuba xtau kan..so meh2 cepat grab ye..

TQ

PUAN MAH


Monday, 28 November 2016

Essential oils utk seisi keluarga

selamat pagi..meh2..sebulan promo kali ni habis...rugi sngt2 yg xgrab tu...so meh2 luangkan masa bc ni ye,,




Ni PROMO NOVEMBER dr YOUNG LIVING..

Sape x grab ni..mmg rugi sngt tau..

Beli 3 ni jimat sampai RM40..bukan sikit kan..

Meh nk bgtau..3 ni mmg set yg lengkap sekeluarga tau..

ORTHO SPORT MASSAGE OIL

Ni elok utk suami isteri yg penat travel bw kereta melayan jem tu..kot ada yg rasa lenguh2 bdn tu ke mmg kena pkai..berbaloi2 sbb bukan 15ml tau tp 236ml ye..sngt lamalah bertahan..eh..bnyk lagi infonya..xhbis cerita sini..

STRESSAWAY ROLL ON 👓

Ni senang bw g opis..kot2 kena marah ngan boss ke kan..roll kan je kat nadi2 tu..lega nnti rasa..xdelah sampai nangis2..hahaha..anak2 yg suka tantrum tu pun sesuai..

BREATH AGAIN ROLL ON🎓

Ni xpyh nk kabarkan lagi dah..mmg hebat ubat selesema n asthma..

Cikmah dah ada 3 ni..dah cuba pun..mmg suggest sngt2 utk korang ada 3 ni..mmg rasa lebih tenang je...abah uzmazwa pun dah xde dah ckp lenguh2 bdn selalu tau..maklumlah die travel 2 jam sehari naik moto 😂

Meh2 nk lagi info whatsapp 0176626152 ye..bnyk lagi nk bgtau..free gift baru pun ada ni..so cepat2 sebelum habis.

ni klau tmbh sikit lagi EO..boleh dah jadi ahli terus..lagi2 pulak boleh dapat BASIC STARTER KIT yg ada free juga essential oils STRESSAWAY dalam tu..so berbaloi2 sngtlah kan..bila dah cuba tu..mmg cantik manis akan nangis2 punya..sebab menyesal xbeli awal tau...hahaha...cikmah boleh bantu klau amik 3 ni skali dan cikmah bantu utk terus jadi ahli..jgn risau2lah ye...dah jadi ahli tu...cantik manis mesti akan happy nk share kebaikkan menggunakannya mcm cikmah..mmg xrasa rugi langsung tau..


TQ

PUAN MAH

Friday, 25 November 2016

Young living basic starter kit & barut baby


SELAMAT PAGI SEMUA..

hari ni cerita 2 dalam 1...yg xtau lagi kehebatan dan kebaikkan menggunakan young living ni..meh2 nk bgtau...

ni utk wife pada bff en suami..




Sambil2 mesej dgn kawan cikmah ni..sambil2 tu die order barut baby...sambil2 tu juga share2 cerita tentang Essential oils..sambil2 tu die eh..jadi ahli dah..sambil2 pulak je kan..kan dah cakap..lama2 mesti jatuh cinta dgn YLEO ni..yg ni FREE je BASIC STARTER KIT...worth RM200 tau..mmg berbaloi2 sngtlah kan..dalam ni je dah ada mcm2..tgok gmbr dah tau kan..so meh2 yg nak tau n terus jadi ahli tu whatsapp cikmah ye 0176626152 ye


tempahan 6 pc barut..3 pcs barut tali..3 lagi barut lekat tu..buat sedondonlah..ni anak ke 3 dah...tahniah...xlama dah tu baby nk lahir..

jadi ahli dapat free BASIC STARTER KIT tu tau..mmg berbaloi2 sngt kan..ada 10 EO yg sample tu...senang nk bw travel..ada juga yg STRESSAWAY 5ML tu..tu yg best sbb kay HQ hanya ada yg 15ml..5ml dalam starter kit je...mcm2 lagi ada dlm tu..so mmg berbaloi2 lah kan..

cikmah bgtau lagi ek ape yg best ESSENTIAL OILS STRESSAWAY !!

-boleh membantu mengawal emosi kita yg xtentu..yg emosi asyik nk marahlah..asyik sedih..n terutama skali stress..gabungan bau dlm STRESSAWAY tu sngt2 membantu mengawal emosi tau..mmg kena ada..

-boleh membantu mengurangkan tantrum anak2...xkisah dari baby sampailah yg 25 tahun tu..hehehe..
cikmah dah banyak kali cuba..so mmg puas hati sngt2 dah..azwa dan uzma xde meragam2 dah slalu..ada tu adalah..bila xdpt ape die nk..hahaha..tp mmg xslalu dah..uminya pun xjadi mak ko hijau dah...

-utk abahnya...hilang penat2 balik kerja ngan masalah kerja kat opis yg melambak2 tu..so diffuse atau calit2 kan kat nadi je...lega rasa..emosi tenteram je gitu..so kat rumah xpikir masalah kerja..layan anak2 je dgn happy skali..

bnyk lagi..mcm karangan klau nk buat tu tau...

so nk tau lagi..jgn malu2 whatsapp ek..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 24 November 2016

Hari ke 3 dan 4 potty training..


selamat pagi..sambungan cerita tentang potty training azwa..


Day 3 kaklong potty training..


1st time keluar ni..cikmah pkaikan je pampers..sbb...umi xconfident dgn yong .hahaha..

Tp die sbnrnya lebih pndai dr ape yg dijangkakan..

Blik je rumah terus xnk pkai pampers..nk g toilet yak n buang air..ok fine..umi kena yakin dgn kaklong..hahaha..sbb masih mcm dlm mimpi...cepat kaklong pndai..alhamdulillah..







Day 4 potty training #kaklongazwa ..

Berjaya 100% dah utk siang hari..yg mlm hr xtry lagi. Nervous pulak rasa..nk cari lapik tilam dululah..

Alhamdulillah 2 hari berjaya dah..tp umi masih xconfident..so buat 3 hari...4 hari ni..mmg boleh dah..xtanya2 sngt dah..die sendiri pndai dah..g toilet sendiri n bgtau nk yak..yg best nya mcm ni ceritanya smlm..sensored sikit ek..hahaha

Yong:abah...yong yak kat toilet td

Abah:yeker. Pandai yong.

Yong:abah..yong yak kan..panjng ni..(buat guna tgn die nk tunjuk kat abah)

Abah:hahahaha...(gelak besar abah)pnjng tu ek??

Yong:aaa..ada pnjng ni jugak (tunjuk lagi guna tgn die)

Abah & umi:hahahaha...😂

Okey fine..tu benda menarik agaknya..yelah..slalu xpernah tgokkan..skali tgok excited terus cerita 😂😂

Seluar n bj mmg pkai sendiri..ijut mana sempat je..baju lain seluar lain pun xpe..janji pkai .hahaha...die tau gak..masuk toilet kena tutup pintu..malu katanya..pandai yong..

Pesanan utk abah:yong kata die nk spender hello kitty ye. Hahaha 😅😄😜😍





sekarang ni dah dekat sebulan dah..alhamdulillah..yg waktu siang mmg dah berjaya sngt..mlm je cikmah masih slow2 ajar die..moga2 sebelum 3 tahunlah ek azwa pndai..xde target pun..sj2 je..xde paksaan pun utk malam tu...

TQ

PUAN MAH
Show

Wednesday, 23 November 2016

Notis board dirumah..

selamat pagi...

hari ni nk share tentang rumah lagi.

ni semua gara2 en suamilah..die yg minta...selamba aja die ckp tau...


Kena ada tempat letaklah surat2 n kad2 jemputan ni..nnti lupa nk g..bebelan abah uzmazwa tu..hahaha..sambil2 tu die buka pintu stor sumbat kad jemputan 😂

Pastu selamba order..syg kena buatlah board ke kotak ke senang letak ni semua..


Ewah2..senang ek order..hahaha

So..tadaaaa..siap dah..simple notis board utk abah uzmazwa...tetiba idea dtg..zasss...amik itu ini yg ada..siap dah!!! Dengan sepenuh kasih & sayang tau..


guna ape yg ada je kat rumah tu...maklumlah tukang jahit..plus suka bnda2 kraf ni kan..so jadilah seperti itu..horay2..siap dah..senang sngt pun nk buatnyer...bnyk lagi projek on the way tau..nntikan..

cantik manis sharelah juga idea2 DIY kat rumah tu.

TQ

PUAN MAH



Tuesday, 22 November 2016

Berjayakah potty training ???

selamat pagi..sambungan lagi cerita tentang potty training kaklong..

alhamdulillah hari kedua lebih berjaya..malah semakin berjaya,..





Day 2:

Potty training..

Sbb smlm umi jadi giant..terus nobita takut..eh .hehe..terus #kaklongazwa takut n die ingt hr ni pesan umi..klau nk yak n buang air kecil..kena bgtau umi atau maktok..

Yg klaka td..umi tgh siapkan order dewdropdiffuser & EO..

Pastu kaklong jerit..umi..yong nk yak lagi!!


Okey..umi pun jwb..okey yak lah...(masa tu die ngah mengcangkuk kat tangga) 😂

Eh..blur pulak..

Eh2..kaklong jom g toilet cepat..yak kat toilet..maka..berlarilah umi yg blur2 td bw kaklong g toilet..ahhaha..



Day 2..

Hr ni #kaklongazwa semakin bgus..malah sngt2 dr ape yg umi jangkakan..

Umi rasa hr ni mesti azwa akn terkucil n basahkan 5 helai seluar sbb smlm 10 helai..😂😂😂

Tp kan..hari ni azwa sngt2 baik..

Hari ni sehelai je..itu pun sbb tgh naik tangga then nk terkucil dah..alamak...xle lah laju2 nnti jatuh tangga..so terkucillah sikit..tu pun sikit je..xdelah adegan mop2 tangga oleh umi..hahaha..

Nk g toilet..die cepat2 ckp kat umi nk kencing..xpun umi atau maktok bw die g toilet 15minit skali...horay2..mcm xsangka pulak secepat umi..hr ni drpd giant semalam terus jadi sizuka dah..opsss..😻😻😻

Tp 2 hari ni die tdo awal..penat agaknyer jwb umi tnya n penat g toilet..ahahha 


HARI KEDUA

Hari ni lebih mudah...kaklong ingt sngt2 dah ape umi pesan..umi boleh tersenyum lebar dah ni...horay2...mmg seronok sngt2..sbb dari jadi giant semalam dah tukar jadi sizuka dah..hahaha...senang hati xpyh nk marah2 lagi..ops..xla..cikmah sj je takut2 kan die je..cepat pulak die ingt ape cikmah pesan..so umi is very2 happy...

ada benda nk share tentang azwa kenapa cepat die boleh pndai..nnti next entry ye...

TQ

PUAN MAH

Monday, 21 November 2016

Dewdropdiffuser dari young living


selamat pagi..

alhamdulillah..dah nk penghujung november dah..so dah nk masuk bulan terakhir dlm tahun ni.,.

alhamdulillah utk tahun 2016 ni cikmah dah join young living essential oils..syukur sngt2..bertambah pendapatan sebagai suri rumah..seronok sngt sbb cikmah dah mmg jatuh cinta dengan young living essential oils ni..

ni nk bg 1 review utk cantik manis yg masih lagi terpikir2 nk ke x nk ke x guna dewdropdiffuser ni..

ni dari kawan U cikmah dulu..



alhmdulillah sngt2 dpt bg feedbcak n pengalaman positif utk pertama kali guna kan..mmg cantik manis xkn rasa menyesallah klau dah beli..

Setiap Essential oils ni mempunyai fungsi dan harga yg berbeza..so kita beli ikut kegunaan kita dan ape yg kita nk ...

contoh kawan cikmah ni add skali essential oils R,C..

R.C ni utk selesema dan juga batuk2..gunakan dengan carrier oil..lagi best carrier oils dari young living..V6 oil namanya...gunakan dengan kerap..sebab skali penggunaan hanya sikit2 je..dengan kekerapan penggunaan dpt segera hilangkan batuk2 dan selesema..ni sngt bagus utk anak2 kecil..lagi2 yg bwh setahun tu...sebab mereka xde ubat yg sesuaikan..so ini sngt2 membantu..

utk yg tua2 dah mcm kita ni..eh...tu pun sesuai juga..mcm cikmah..klau sellesema tu..cikmah hidu terus dari botol selama 1 minit..dan kerap buat..mmg cepat je lah baik selesemanya tau..seronok sngt2 bila xpyh dah makan ubat..sbb BF kan..nk elakkanlah makan ubat2 ni...

so ni mmg sngt membantu..memang membantu utk seisi keluarga kan..

nk cuba meh2...whatsapp je cikmah k 0176626152 ye..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 16 November 2016

Merahnya dapur tu???

selamat pagi..

hari ni cerita tentang rumah pulaklah kan..

misi mencari barang dapur warna merah amik masa juga..ala..sebenarmya kebetulan..klau xrosak still pkai yg lama punya je..xdenya nk beli baru..jimat2 sudahlah kan..

masa masuk rumah baru..ngah buat majlis utk rumah baru..blender rosak..alahai..nasiblah ada yg comel shake & take tu tau..tu lah yg membantu..klau x..habislah...

then habis majlis pulak..periuk nasi comel kami pulak rosak..alahai...sj je tau.so..dah rosak tu...beli lah yg baru..n sj nk gak matching2kan warna merahlah..

cari periuk nasi merah tu senang je jumpa..

tapi blender tu susah pulak..masa jumpa tu tinggal yg display je..ala..xnk lah..so carilah sampai jumpa..alhamdulillah jumpa juga lepas dah 4 5 kali asyiklah xde stok tau..


tadaaa..

yg sticker belakang tu cikmah ubahkn 1 1 bagi sm..tp xsiap lagi tau..hahaha...tu lahnya belnder dan periuk nasi baru..horay2...TQ lah en suami belanja isterinya ini belikan periuk nasi dan blender baru tu..seronok sngt2 rasa,,,

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 15 November 2016

Extension plug biru


SELAMAT PAGI..

bersemangat x hari ni???

kena bersemangat tau..barulah rezeki masuk bnyk2..insyaallah kan..

ni nk cerita tentang rumah lagi..

utk bilik tidur utama mmg cikmah pkai biru...mcm entry2 sebelum ni pernah cerita...biru!!!

feveret tu..

so..

mmg nk semua birulah..hahha..

ada pernah tgok extension plug biru..so bila jumpa lagi tu teruslah beli...haaa..barulah matching kan 1 bilik..hehehe...

seronok tgok walaupun hanya extension plug je..ahha


warna lain tu ada putih dan kelabu dlm bilik..

cantik manis pulak mcm ne??suka warna ape??

TQ

PUAN MAH

Monday, 14 November 2016

Potty training kaklong azwa


selamat pagi cantik manis..haro ni share cerita kaklong azwa potty training...dah berlalu pun..tp share sin sebagai kenangan dan panduan ibu2 lain..



Day 1...

#kaklongazwa dah start potty training kat minah salleh mcm die tu..ahhaha...

Umi bgtau xpyh pkai pampers tadi..die nk nangis dok.ckp..pampers yong..pampers yong..

Lps bgtau die yg die dah besar..boleh pkai bj & seluar sendiri..so xpyhlah pkai pampers...so yong ok..

umi rasa 2 minit skali tnya..skalinya masa susukan adik jap..masa tu lah die terkucil..

Yong:umi!!!yong kencing dah... 😄
Umi:dah kencing br bgtau buat ape...😂
Yong:basah dah 
Umi:ok2..xpe...dgn sabar bw g toilet..hahaha...jp lagi ckp tau..

Okeylah tgok mcm ne hr ni..hahaha..moga umi tabah & sabar melayan kaklong..


ni dari status FB cikmah


Day 1:potty training #kaklongazwa

1 2 3 4 kali terkucil..umi rileks2 lagi..hahaha je lah kan..xpelah 1st day namanya kan..

5 6 7 8..umi dr pink2 hello kitty jadi oren2 giant dah tu..ahahha..

Setiap 2minit umi tnya..yong akan ckp xnk..xnk xnk..

Yg paling klaka..bila part umi xtanya tu lah die terkucil tau...sj je tau anak...mmg menguji kesabaran betullah..

Yong:umi..seluar basah dah..yong kencing tepi tu...
Umi:

Yong:umi...seluar basah dah...karpet basah kat situ
Umi:😂

Okeylah..kesian die kena marah dgn umi td..sorry syg..umi nk kaklong pandai je..terus die peluk umi suruh tdokan die...tq maktok jagakan adik..

Sedih pulak tgok yong tdo tp masih sedu2 bunyi..umi minta maaf. Umi xsempurna...esok2 kita blaja lagi ye..love u syg..😍😢😍

Umi ddk2 ni terpikir..mcm ne lah umi dulu ek???

moga2 kaklong cepat pandai...

APE CIKMAH BUAT??

Cik mah sebenarnya seorang umi yg garang..garang bertempatlah...kami suami isteri xguna prinsip yg sorang baik sorang garang..no lah..dua2 garang,.dua2 baik...semuanya ikuit keadaan..klau dah salah tetap akan salah..

senangkan..

so masa potty training tu..1 2 3 4 kali terkucil xkisah lagilah..layankan je..dah masuk 5 6 7 8..tu kena brain wash sikit..mmg cikmah sj buat2 angin n tkutkan die..cikmah physcho azwa itu ini..

mmg sedih tgok die nangis2...tp nk die cepat ingt..mmg sampai sedu2 die nangis masa last nk tdo dah tu..mandi kan die n brain wash skali..mmg sungguh2lah die nangis..

tidur masih dlm sedu..mmg sedih tp tu berhasil sngt2..esok tu mmg die ingt sngt2..utk azwa ni..senang nk ajar bab yak tu...sbb yak xkeluar zasss mcm terkucil tu kan..hahaha...bab nk buang air tu je cikmah mmg tegas sngt2..

bagi die semangat hari kedua dengan jaji kat die nk belikan panty hello kitty...

so next day nnti kita sambung k..

korang dah start ke potty training anak2??

azwa 2 tahun 8 bulan..

TQ

PUAN MAH



Friday, 11 November 2016

Hanya ingat disaat susah je???

selamat pagi semua

alhamdulillah bertemu lagi kita di hari jumaat..penghulu segala hari..

terima kasih pada yg sudi menyinggah di blog cikmah...

hari jumaat ni slalu cikmah gunakan utk muhasabah diri sendiri..sambil tu menaip di blog utk ingtan sendiri ..

\\

slalu kan..selalu sngt..masa susah2 lah baru nk berdoa itu ini...

moga2 kita semua xtergolong dlm golongan yg begitu..

disaat kita susah mmg pada yg satu je yg kita cari dan mohon petunjuk..moga segala kesukaran dipermudahkan..tp ingtkah kita disaat kita bersenang2 atas nikmat yg diberikan..kita terlupa utk bersyukur..sngt2 alpa kan kita..

cikmah slalu ingtkan diri supaya slalulah bersyukur..walaupun atas nikmat dan rezeki yg kecil..

dengan rasa bersyukur tu lah yg akan menambahkan rezeki kita lagi..insyaallah..

sama2 berkongsi rezeki kita pun salah 1 cara kita bersyukur kan..

so mari sama2 kita bersyukur dan doa sama2 diberikan rezeki yg halal dan dipermudahkan segala urusan kita hari ini dan hari2 akan dtg...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 10 November 2016

Hq young living essential oils


 selamat pagi..

cerita minggu lepas ni...tp baru sempat nk update...alasan biasa..xmenyempat dgn anak2 ni..plus..menjahit lagi kan..so ni pagi2 nekad gak nk update blog..sbb schedule entry dah kosong..huhu..

permulaan promosi november yg sngt2 memberangsangkan..syukur sngt2..

so nekad nk pergi sendirilah HQ young living essential oils dekat bangsar south..kebetulan mama ada..so bolehlah menemankan..

gerak awal..sebab xnk nnti ramai orng kat sana..n sebab xtau tempat lagi kan..so g awal lah..

masa sampai..uzma tdo lagi/..so turun dgn azwa je dulu..tulis2 order..lepas tu uzma dah bgn dah..g amik die n mama bw masuk hq..

dari pintu luar kat parking tu lagi dah boleh tau bau wanginyalah HQ YLEO ni tau.



masa dah setel tulis order..tunggu no order panggil..sempatlah nk g kat collection botol tepi tu..boleh amik2 bau EO kat situ..best...bnyk lagi yg xde dlm simpanan ni..haha...xpe2..kumpul slow2..


tadaaa...alhamdulillah setel collect semua order..ni skali dengan kawan2 punya,..cikmah punya 5 DDD dan ada EO lain2 tu..mmg penuh bonet kereta tu tau...nasib muat klau x..kena letak kat depanlah jawabnya..hahah..

nasib juga ada mama..adalah yg menjagakan anak2 dan barang2 kat situ sementara cikmah check order tu...

buat pertama kali dtg HQ ni..cikmah mmg sngt2 teruja..lagi2 tgok kejayaan leader punya gmbr ada kat situ...dah platinum dah tau..wahhh..bangganya..usaha yg sngt2 berbaloi kan..moga cikmah pun berjaya juga nnti,..amin2

ape xtau lagi tentang promo november..meh2 terjah sini...

jgn lepaskan peluang tau..promo november ni bnyk snt free giftnya...

TQ

PUAN MAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...