Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Monday, 31 August 2015

kad kahwin kraft lipat 3..


selamat pagi semua..

selamat hari merdeka..selamat bercuti juga...

happy sngt...lagi happy bila customer whatsapp hasil dari beli kertas kraft dengan cik mah...

ni hasilnya...zalikha beli 100pcs kertas kraft dari cik mah..slalunya utk lipat cik mah cadangkan amik yg 126gsm..sbb lebih mudah nk lipat..tp klau nk guna 175gsm pun boleh je...cuma payah sedikit nk lipat..



cantikkan...utk tempahan design pun boleh whatsapp cik mah ye..nk dptkan kertas kraft n tempahan kad pun boleh whatsapp ye..0176626152..

Tahniah diucapkan n selamat pengantin baru...

TQ

PUAN MAH

Friday, 28 August 2015

hitam putih hantaran...

selamat pagi...

ni namanya teaser je..hehehe...hasilnya xshare pun lagi..kat ig dah upload lama dah teaser..tp hasil xlagi upload...xedit gmbr tu yg xshare lagi...cik mah ni mmg berkurun sikit...dekat 3 bulan dah..maafkan sy..hehehe

cik mah DIY hantaran tunang adik cik mah 7 dualng semuanya..



ni 2 daripadanya..ada coklat n bunga rampai..insyaallah dalam masa terdekat akan share hasilnya ye..

teka cepat warna ape ni??

TQ

PUAN MAH

Thursday, 27 August 2015

Baju menyusu dari mumsluv

Selamat pagi..

Sejak2 dah Ada ank n fully menyusu ni..mmg yg utamanya mestilah yg dicari bj menyusu...senng nk Selak sana sini...anak pun xsempat nk nangis...skrng ni macam2 Ada...daripada blouse...baju kurung..n jubah semua Ada...so sngt2 lah senng nk menyusukan anak..

Cik mah kenal mumsluv dari ig...terus follow sbb tgok designnya cantik2...walaupun mumsluv baru lagi..terapi designnya setanding n up to date tau...cantik sngt...


Cik mah pernah join tag2 yg mumsluv anjurkan...masa bulan 1...Alhamdulillah..rezeki berminat pada cik mah n 2 orng lagi kwn cik mah...syukur...dptlah cik mah blouse dr mumsluv...cantik tau...

Cik mah pilih warna Orange..cuma Terambik saiz besar sikit..tp xpe..masih selesa pkai...senng woooo...xpyh gosok...sarung je...senang kan..ank pun xsempat nangis tunggu umi bersiap..hehehe

Tadaaaa...gmbr 1 lah...then..6 alhamdulillah cik mah menang dari tag kawan cik mah...dapat bj kurung menyusu dr mumsluv...wahhh....mmg sngt2 seronokLah kan...design xpyh ckp lah..mmg cantik2 tau...rambanglah mata pilih tau...last2 cik mah amik pink orange...sbb nk matching kan ngan azwa..ewah2...semua nk kena matching...hehe...




TdAaaa...ni die...cantik manis jgn lupa pulak ye follow ig mumsluv n like kat fb juga ye mumsluv...nnti Ada contest lagi mana tau Ada rezeki le menang bj yg cantik dari mumsluv...

Oh ye..tu bj kurung menyusu..sblm tu cik mah Ada beli jubah ....wahhh..tergoda tau tgok..Cik mah beli warna purple...berkenan sungguh lah tau...tadaaa...cantik x?".hehehe




Ni pun matching kan ngan azwa...tp jubah azwa ni beli kat tempat lain..sbb mumsluv utk ibu menyusu...eh xmenyusu pun boleh pkai..preparation katakan...hehe...


Cik mah mmg puas hati ngan kualiti kain n servis yg sngt cepat n cekap Dari mumsluv...cepat je sampai kalau order tau...n pling best jgn lupa subscribe tau..le tau klau Ada promo le grab cepat2...horay....

Pape pun..good luck utk mumsluv n semoga terus maju jaya dlm bisnes...TQ sudi buat contest n pilih cik mah sebagai pemenang...

TQ

PUAN MAH...


Wednesday, 26 August 2015

Jubah dari haleemaapparel..

selamat pagi semua...

raya sudah berlalu...moga dapat bertemu ramadhan dan syawal tahun hadapan pula...

ni nk berkisar baju raya azwa...lepas raya baru ummi up enry raya..hahaha..apalah kan..maaflah..seperti biasa gmbr xtransfer lagi..huhu...

ni cik mah beli masa sebelum puasa lagi pun..mmg cari bj warna purple utk azwa sbb nk matching ngan cik mah..t cik mah share yg cik mah punya ye...warna xsebiji pun..asal purple sudah.

n mmg cari jubah..sbb azwa dah ada baju kurung..peplum n bj kurung fesyen...so carilah jubah..

masa beli ni try saiz 1...mcm nk senteng dah..so amik saiz dua labuh sikit..okeylah..sbb niat t raya haji nk pkai lagi..ummi malas nk cari lagi..





jubah ni RM79...kainnyer puas hati..xmudah berpeluh..sejuk je tgok..so azwa xmeragam pun..elok je pkai..so mmg puas hati n berbaloi sngt..

maaf masa ni si kenit ni nk kuar gigi lagi..so gaya raya die jari masuk mulut je lah..hahaha


so ni lah jubah cik mah tu...t special entry ye...

ni kat rumah mak tok die...

ummi azwa pink purple...

sama2 berjubah raya...

cantik manis beli mana jubah??mehlah share..t le usha2..


TQ

PUAN MAH

Tuesday, 25 August 2015

Bunga tangan felt merah rose..

selamat pagi..ewah2..pnjng benar nama tajuk entry kali ni..hahaha..

mula2 blur nk letak tajuk ape,,skali amik ha..pnjng lebar..bolehlah tu..jelas lagi terang...

lepas dapt gmbr dari bakal adik ipar...berdesup edit n wat entry...xmo lambat dah..hehehe..

so ni antara hasil DIY bunga tangan felt merah cik mah...

warna bunga tgn ni boleh request..insyaallah cik mah tunaikan..

mohlah layan gmbr dulu..






tadaaaa...cukuplah ek beberapa keping ni sbgai penyeri...dari side tepi..atas kiri kanan..hehe...so sesiapa yg berminat boleh whatsap cik mah ye 0176626152...ckp bc dari blog cik mah bg diskaun nnti..insyaallah...

TQ

PUAN MAH

Monday, 24 August 2015

Barut lekat baby boy..

selamat pagi...

kisah DIY pulaklah...kali ni DIY lagi utk baby boy...diy barut baby...tema big hero...kebetulan masa tu g cari kain ada ni..sesuailah kan utk baby boy..tuannyer pun setuju...

so nilah hasilnya..ada 5 pcs semuanya...cik mah xkisah nk tempah berapa..insyaallah cik mah buatkan...ni kerja sambilan..xnk bg mesin jahit tu berdiam diri..hehehe..syg pulak x gunakan hadiah dari mama..hehehe...


klau en suami die suka yg lekat2 ni..katanya lagi senng n lekat kuat..klau tali tu snng berbulu talinya...so..next utk adik azwa..surelah ni yg akan dibuat..lekat2..jantina xtau lagi..so rajin2 t sambil2 buat customer punya cik mah watlah utk adik azwa nnti...skrng ni bnyk plan diy utk adik..xtaulah menjadi ke x nnti...

nntikan je lah ye..

pada yg berminat nk tempah barut boleh whatsapp cik mah ye..0176626152...

TQ

PUAN MAH..

Friday, 21 August 2015

koleksi pos kertas kraft..


selamat pagi...alhamdulillah atas rezeki ni...syukur atas kepercayaan ini...terima kasih pada customer tasbih cintaku yg mempercayai cik mah..

ni antara koleksi pos yg cik mah ingt nk snap..skrng ni xmenyempat nk snap..sbb terkejar2 sngt...slalu minta customer share hasilnya je...terima kasih customer yg sudi share hasil2nya..

cik mah sngt2 happy tgok hasilnya dari bakal2 pngntin..cantik2 n kreatif sngt2...

cik mah nk membantu supaya dapat berjimat n dapat wat sesuai kelainan...n kepuasan menghasilkan kad sendiri...



ni  utk 7 orang customer berbeza..ada 1550pcs ada 17175gsm n 126gsm..




yg ni pulak 400pcs 175gsm...



yg ni pulak 300pcs kertas kraft 175gsm...

slalunya cik mah akan bg free tasbih utk 300pcs keats...slalunya ada stok tasbih lebih..kdng tu nk cepat terlupa..maaf ye kdng2 xde free gift..ampun sngt...

pada yg nk dapatkan kertas kraft boleh whatsapp cik mah 0176626152..pape hasil kertas boleh tgok kat side tepi ye atau fb tasbih cintaku ye..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 20 August 2015

Jom selfie!!!


selamat pagi...keletah nur azwa pulaklah hari ni..ni si kenit yg bijak ni..ada2 je cerita die..hehe..

ni kisah balik cameroon bulan 5 lepas...hahaha...entry terperamlah ummi ni..maaf...

pndai die tau meniru..

azwa jenis cepat tiru ape kita buat...xsampai seminit die tgok kami buat die akan buat...contohnyer abah die lap lantai pkai kain dgn kaki...lepas abah die letak kain tu...die p amik..wat pulak..tergelak kitaorang tau....mcm2 lah kamu ni syg...



ni klaka...ingtkan nk wat pe..minta pkaikan bulu2 telinga tu...then g duduk kat kerusi die tu sambil bw hp ummi...siap suh buka kamera...rupanya nk selfie..hahahha..comellah tu konon ek...hahaha...

moga terus menjadi anak yg solehah ye...t selfie dengan adik pulak ye..

TQ

PUAN MAH..

Wednesday, 19 August 2015

Hello kitty dari benang hijau..


selamat pagi...dah sarapan???

sarapan ape tu???cik mah biskut je mcm biasa..hehehe...jp2 lagi mkn lagi...

ni nk cerita kisah tudung ummi azwa..

sbbkan azwa suka sngt dgn hello kitty..masa tu doklah cari tudung pink ..eh shawl..nk pkai utk shoot gmbr ngan azwa..skali ternampak yg dekat ig BENANG HIJAU..nmpk hello kitty..wahh..mesti azwa suka ni...terus usha2..warna semestinyalah pink..cantik...

teruslah masa tu excited...nk yg ni juga..so decide nk g beli terus dekat butik benang hijau shah alam..kebetulan masa tu g shah alam..

alhamdulillah..ada masa tu..cuma sesat jugaklah cari butik kat mana..hahaha...



yg depan tu cik mah pkai inner magic tu...shawl ni lembut je..tp senng pkai sbb pkai skali inner magic n labuh elok je...kira mcm jatuh cantik je gitu...

sampai skrng suka pkai shawl ni...cantik...azwa confirm2lah die perasan klau nmpk ummi die pkai...sape peminat hello kitty???

cantik manis beli brng hello kitty dekat mana lagi???

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 18 August 2015

Tasbih 99 biji dan kotak..

selamat pagi semua..moga hari ni semuanya sihat sentiasa...hari ni nk share cerita tasbih cintaku pulaklah..lama x share rasanya..eh yeke..heheh...

maklumlah blog campur2 je cerita..

ni promo yg lepas2 tu...promo tasbih pnjng 99 biji n kotak..alhamdulillah..terima kasih pada yg sudi order..ni antaranya..xsempat nk upload semua..




utk tempahan n pertanyaan boleh whatsapp cik mah ye..0176626152..nk tgok gmbr2 lain dekat page fb TASBIH CINTAKU

TQ

PUAN MAH..

Monday, 17 August 2015

Bunga tangan merah


selamat pagi semua..

alhamdulillah..tempahan bunga tangan felt masih lagi ada..syukur atas rezeki..ni nk bg teaser je dulu..yg hari tu punya teaser pun xcerita lagi..hehehe..maaf ngan kumpul gmbr dari owner bunga..hehehe...maafkan cik mah..
\
ni tempahan dari bakal adik ipar..

warna feveret..merah...



cik mah buat saiz besar..ada merah..kelabu n putih...nntikan hasilnya ye...

TQ

PUAN MAH

Friday, 14 August 2015

Pureen warehouse sale lagi!!!!


selamat pagi kesayangan semua...

nk share...nk share....excited sebenarnya...sngt2 excited..hahaha..

xlama je lagi..jomlah beramai2 kita meramaikan lagi n menyeksakkan lagi suasana..hehe



pureen punya warehouse sale kembali lagi...

ape lagi..menabung cepat dari sekarang...sngt berbaloi2 tau...

cik mah pernah g yg sebelum ni..mmg ramai sngt...tp mmg sngt berbaloi..mcm sambun2 n pampers2 tu xhabis guna lagi...tp still nk tambah stok..simpan utk bakal adik azwa..insyaallah...

ni entry yg cik mah g sebelum ni...masa tu belanja RM200 dpt bnyk tu..sila ke entry ni ek..

baju2 RM2...ada yg RM5 sepasang...sabun2 RM9...pamper tu RM8...giler murah..RM8 utk 72 pcs..murah sngt kan..tp sesuai utk baby yg xde alahan bontot ye...semuanya semestinya jenama pureen...

so save the date ye..

TQ

PUAN MAH



Thursday, 13 August 2015

Pemilihan botol air utk azwa


selamat pagi..alhamdulillah..hari ni semangat nk taip entry..lama dah ni nk share tau..dok tertangguh sbb lupa nk snap gmbr..hehehe..moh tgok gmbr dululah..

botol air azwa..

sebelum ni pkai botol air biasa je..xde jenama pun..masa tu beli kat pureen warehouse sale tu...RM4 je...giler murahkan...bertahanlah pkai sampai 4 bulan juga..alhamdulillah..okey je..cumanya..semakin lama semakin payah pulak nk cucui..n semakin senng pulak berkulat..

berkulat tu bukan mcm kat longkang tu tau..berkulat yg hitam2 tu...botol air tu pulak ade lekuk2 n lubang2..menambahkan kepayahan nk basuh...bab straw pun nk kena pkai lidi jolok2 baru bersih..tu pun kena pkai sabuh khas basuh botol susu tu..rendam air panas lagi..perghhh..makan masa..

so..hari tu decide nk beli botol air lain..

oh ye...kenapa penting sngt botol air ni???

ini kerana...cewahhh..ayat...azwa sngt suka air masak...mana2 pergi mmg cik mah akan bawa botol air die...dlm handbag ummilah tempatnya...

alhamdulillah setakat ni azwa mmg xde sembelit..sehari tu dlm 4 5 kali juga die habis minum..tgok pada kepanasan kot..hehehe..

k..teruskan cerita..cik mah g manjaku..n jumpa botol ni...cantikkan...then masa tu nk cepat...so cepat2 je tnya pekerja kat situ..yg ni ada straw x...die p check kat kaunter n katanya ada...yg botol tutup purple tu..cik mah pun mmg blurlah masa tu..oh..mungkin starw belah dlm kot...ok..terus bayar..

ni jenama tommie tippie tu..hrga RM45 mcm tu..ada gak RM20 lebih..tp lain sikit..lebih berkanan dgn ni...

skali balik rumah buka..hampeh...adoihai..azwa dahlah baru belajar nk tonggeng botol...mmg payahlah..

so teruskanlah pkai botol lama disamping mengajar azwa pkai botol purple tu...

then 1 hari tu g QQ baby nk beli hadiah utk kawan..jumpa lagi botol ni..kali ni mmg cik mah belek2 habis habisan punyalah...

k..plih warna oren lah..kot2 adik azwa lelaki..hahaha.nmpk x ummi budget..hehehe...hrga sama ngan sebelum ni...

yg ni lebih praktikal..mmg 10 kali ganda hrganya..tp bab penjagaan sngt mudah...n xberbau pun botol tu..azwa pun suka sbb cantik...yg sebelum ni plain je...

alhamdulillah berjaya juga jumpa botol air yg berkenan di hati ummi utk azwa..hehehe..

alhamdulillah juga zwa sngt suka botol air die..

hope entry ni dpt menbantu mak2 semua ye..

TQ

PUAN MAH..

Wednesday, 12 August 2015

2nd pregnancy: Biskut raya tutku mejadi idaman..

selamat pagi...

masa bulan puasa hari tu...perghhh..puas tau..puas cari kuih raya ni..

teringat tetiba je kuih raya ni..masa tu mkn kat rumah BFF cik mah..tu tahun lepas...dah pulak tetiba nk sngt...

pencarian kat jusco xjumpa masa tu..alahai kecewa tau..tp masa tu belilah juga kuih ape ntah..tp xkena pulak ngan tekak..azwa je yg makan...bau pun xle nk terima masa tu..hahaha..

then ada tnya kawan2 cik mah...ada yg jual..tp jauh pulak nk pos..klau ikutkan nk mkn masa tu juga..hahaha...nk sngt!!!

g lah bazar kat danau kota petang tu..jln tu mata memang mencari je kuih tu...

skali ternampak..alhamdulillah teruslah beli...alhamdulillah...sedapnyerlah...

google2..rupanya namanya biskut tutku..pelik rupanya namanya ye...

tp sedap tau..sebab ada coklat kat dlm tu..sedapnyer lah..puas hati sngt...

xsampai seminggu habis dah cik mah kan kuih ni sebalang..share sikit2 je ngan azwa..nasib abah azwa xnk..hahaha...xsampai hati agaknyer tgok bini die mkn bersungguh2..hahaha...

dulu masa azwa nk kuih mazola tu..tu senanglah juga dapat..sedap pun sedap..nk wat pun xsusah sngt kan..

pape pun alhamdulillah dpt juga makan kuih tu...

nk tgok x mcm ne rupanya...oh ye..ada yg panggil biskut labu juga...


kot2 ada pulak yg nk mkn biskut ni..le r order kat sini...cik mah pinjam gmbr ye..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 11 August 2015

Rania Turn's 1 GiveAway!



selamat petang...tetiba ternampak ada GA ni...

hadiah menarik sngt..sblm ckp tentang hadiah tu,...cik mah n azwa nk wish utk rania..

"selamat hari lahir yg pertama Rania...penyeri n pelengkap hidup ibu dan ayah kamu...semoga terus membesar dengan sihat..bijak...n solehah..semoga rania juga akan menjadi kesayangan ramai dengan keletah n kecomelan kamu..."




ni antara syarat2 utk join..



Syarat-syaratnya:

1) Buat SATU entry yang bertajuk "Rania Turn's 1 GiveAway!". Letakkan sekali banner di atas dan backlink ke entry ini.

2) Tinggalkan link entry uols di ruangan komen ini nanti.

3) Senarai pemenang akan dicabut undi oleh saya sendiri.

4) Giveaway ini akan berlangsung dari 5.8.2015 hingga 15.8.2015 11:59 malam.

5) Senarai peserta akan diumumkan pada 16.8.2015.

6) Senarai pemenang akan diumumkan pada 18.8.2015.
7) keutamaan akan diberikan kepada follower blog QasehnyaRania.

 oh ye..cik mah follower baru...follower ke 1536..

Hadiah-hadiahnya:

mmg menarik kan..sbb cik mah mmg lm dah dok usha ephyra ni...klau menang n try juga elok...cik mah akan teruslah menggunakan ephyra ni nnti..hope ada rezeki nk try n menang ni..










Apalagi jom join Rania Turn's 1 GiveAway!


xlama dah nk tarikh tutup tu..cepat2...

TQ

PUAN MAH

Maggi ketam cherang ruku,besut..

selamat pagi..

lamanyerlah tau baru dpt makan maggi ketam ni..hehehe..

dari masa kenal abah azwa lagi nk tau..hahaha...amik ha..

then masa kahwin tu..adalah g 1 kedai tu..tp ketam dah habis pulak..kecewa disitu...

so hari tu blik kg masa raya..en suami googlekan juga cari kedai maggi ketam sedap...

alhamdulillah..dah call then ketam ada dlm pukul 10 mlm masa tu...hr isnin malam xsilap..

masa tu g skali ngan sepupu en suami..

kami sampai tu xde tempat duduk..dlm 5 minit mcm tu dapatlah tempat..okey lah..

then kami order maggie ketam 2 n maggi udang 2..

beberapa minit..dlm 5 minit air sampai n maggi ketam 1 je sampai..

ni mungkin sedikit luahan perasaan..

tetiba meja sebelah yg ramai pun duduk...n tetiba xlama lepas tu sampai dah menu dieorang order...semua dapat..

meja cik mah...xsampai2 pun..

tetiba meja belakang pun dapat gak..

dah 4 kali kami tnya..katanya..kejap kejap kejap....

agak stress disitu..

nasiblah mak buyong dapat makan maggi yg diidamkan..

ni kedainya...




ni pulak maggi ketam cik mah..1 bekas je dapat...mmg sedap..puas hatilah..tp kesian kat sepupu n en suami xdpt pun makan..lama tau..dekat 11.30 mlm kami stress tunggu n bla..ckp cancel je..

sedihlah juga tau...sbb meja kiri  n belakang tu dah dpt..


xpelah..xde rezeki kot..tp mmg puas hati dpt merasa gak maggi ketam ni...ketamnya mmg sedap..nmpkkan besar betul..kena pkai pengepit khas tau nk pecahkan yg penyepit ketam tu..hehehe...

nasiblah pndai guna..hehehe..memula tu blur juga...

pape pun moga sistem lebih sistematik n xlah wat customer kecewa..kesian kami jauh blik nk makan maggi ketam tau..hehehe..

so yg area2 sana..bolehlah try..puas hati..

TQ

PUAN MAH

Monday, 10 August 2015

Hidangan 15 minit.

selamat pagi..alhamdulillah..rezeki cik mah..

dapat email hari tu sbb xperasan ada reply dari syeeda...mujur nmpk email..

baru2 ni dptlah hadiah menang GA yg lepas...yg resepiku tu...

pemenang sepatutnya x tuntut..so syeeda pilih pemenang lain...wah..rezeki cik mah kan..




cik mah dapat yg ni..15 minit...wah..kejap je tu 15 minit je kan dah siap...best tau...menu2 pun ringkas n senang nk dptkan bahan2 nya...nnti dah try cik mah share ye..xsbrnya nk try...nntikan ye..

apa2 pun tq syeeda pilih cik mah sebagai pemenang...

TQ

PUAN MAH

Friday, 7 August 2015

Syukur dan sabar


selamat pagi semua..salam jumaat yg indah...



cik mah amik ni dari salam muslim die FB...

tertarik dengan kata2nya...bersyukur itu nikmat...mmg nikmat yg paling besar skali...dengan sedikit ape yg kita dapat skali pun..kita perlu sentiasa bersyukur...tertalu bnyk utk kita syukuri...kesihatan yg baik...die berikan kebahagaian pun 1 yg sngt indah dan sngt patut disyukuri...

moga kita tergolong dlm kalangan yg sentiasa bersyukur slalu..

sabar itu indah juga 1 yg wat cik mah tertarik..lagi bnyk kita sabar..lagi indah yg akan kita rasa...maklumlah dengan kerenah azwa yg semakin membesar..kesabaran itu sngt2 indah bila berjaya mengatasi marah..rasa bangga dengan diri sendiri..sbb berjaya melawan nafsu marah dan menjadi lebih sabar..keindahan dari sabar itu mmg xtergambar...

moga2 kita juga sentiasa bersabar dlm setiap perkara yg sentiasa menguji kita..allah sayangkan kita..lau kita diuji...

TQ


PUAN MAH

Thursday, 6 August 2015

Sampul duit dari kertas kraft

selamat pagi semua..

lama rasa xshare tentang hasil kertas kraft dr customer..

ni hasil salah sorang customer cik mah..die share masa nk dekat2 raya hari tu...wah...sukanyalah tgok...



tadaaa...sampul duit raya dari kertas kraft,..kreatif sngt kan..suka sngtlah tgok...mcm2 boleh buat dgn kertas kraft ni kan...nmpk klasik gitu...semuanya DIY je..

utk sampul duit raya ni boleh je pkai yg 126gsm tu...klau nk nmpk keras sikit amik yg tebal punya..wat masa skrng yg ada 170gsm...

so..pada yg nk tgok lagi hasil2 kertas kraft le ke page TASBIH CINTAKU ye...

atau whatsapp cik mah utk order n details 0176626152

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 5 August 2015

200pcs pun xcukup lagi...



selamat pagi...alhamdulillah..masih sempat nk menulis lagi...

kali ni nk share cerita print gmbr azwa...masa tu buka email..tetiba nmpk promo RM10 utk 100pcs print gmbar saiz 4R...ha?????urah dah ni..teruslah grab 2 voucher dr photobook...

then sempat whatsapp beberapa kawan2 gtau promo tu..makanya ramailah dapat grab..happy dpt share bnda2 murah..hehe...

tp amik masa juga nk dpt voucher tu..mungkin sbb ramai yg beli agaknyer...

tetiba rasa..eh menyesal pulak beli 2 vocher je...tgok2 blik..perghhhh..gmbar azwa dah dekat 3000pcs dah tau...tu xmasuk lagi special event..kelas ha..special event..xla..mcm aqiqah..birthday..raya...gitu2 je...

bila dapat je voucher tu..mmg cepat2 cik mah pilih2 gmbr..pilih gmbar yg die kecik2 dulu..t dah ada adik..sudah lupa pulak nk print..nnti hilang begitu je kan..

print puas hati punya..gmbr matalah...mulutlah..hidunglah..amik ha umi nk wat kenangan gitu...hehehe..

mmg puas hati sngt2 ngan hasil printnya...cepat juga servicenyer..xsampai 3 hari dr tarikh cik mah sent gmbr...

tp kan..setiap kali keluar je luypa nk beli album,..adoihai umi kamu ni kan...rasnya keluar je cari bj rayalah..sj2 jln lah...tu lah..sj2 lah sngt..kan dah lupa..kena pasang niat betul2 agaknyer baru ingt nk belikan album ni nmpknyer...

harap2 nnti adalah promo lagi ..so bolehlah print lagi gmbar azwa ni..bnyk sngt..sampai ke transfer dlm hardisk..penuh hp ummi tau..hahaha...






TQ

PUAN MAH...

Tuesday, 4 August 2015

Didi & friends

selamat pagi...

ni cerita utk azwa...kira utk anak2lah gitu..baby2 pun boleh...mak2 ke mak cik2 klau suka pun boleh..hehehe..

kawan cik mah kenalkan cik mah ngan didi & friends...watak kartun...eh..bukan kartun..kira mcm watak kartun dlm lagu gitu..cerita xde pun..more pada lagu...

memula kenalkan pada azwa die dah suka..dulu masa awal2..goyang2 sikit je..sekarang ewah2 lah sngt...kelip2 mata...goyang2...n siap nyanyi gaya die lagi...mmg pndai dah sekrng ni au..

slalunya azwa dngr masa kat rumah mak tok die je..sbb usu die ada unifi..nk harap broadband umi mmg kedk2 lah nk loading..wat mengamuk je die tunggu..hehehe

then usu ada smart tv..so le tgok you tube dari tv je..canggih tau..hahaha..tcv usu die besar pulak tu...lagilah meriah die nyanyi2...


last2 cik mah terpikir..perlu buat sesuatu..sbb die skrng suka seluk tgn n kaki die masa cik mah mandi...sbb pintu bilik air jenis tolak2 tu...suka die seluk2 tgn...

akhirnya..cik mah try nk beli CD didi tu..tp xboleh pulak kat web...last2 email je..alhamdulillah respon yg cepat...deal2...alhamdulillah..siap buat pembayaran...RM70..utk 2 dvd version 1 n 2..CD n buku lirik..lps tu dpt juga sampul duit raya...wahhh..hrga skali pos...

ape lagi..skrng ni boleh pasang dah kat rumah...nasib abah kamu mmg ada dah DVD dr zaman bujang...

so bila nk g mandi cik mah pasangan..masa ni lah die bersuka ria..umi boleh mandi ngan aman damai..hahaha...

lagu ni pendek2 so jgn risau ank2 anda akn leka...

then lagu2 memang menarik..lagu feveret azwa..klau rasa gembira n tayar bas..oh ye..papaku pulang dari kota juga..tu mmg die palinng suka...

sehari tu dlm 2 kali je cik mah pasangkan..bg die gerak2 aktif..

alhamdulillah bnyk gak perkembangan azwa dri tgok didi ni..pndai kelip2 mata...tepuk tgn..angkat kaki..vroom vromm..pon pon...kelip2 signal bas guna jari die..hahah..tu paling klaka skali..hehehe...

nanti ada masa cik mah share video azwa tu ek...




so mommy2 le r try buka kan anak2 ngan video DIDI & FRIEND ni..menarik bg cik mah..

Ni cantik.manis boleh emailkan kat farah..t laju2 farah reply  farah@ddastudio.tv.

Sampai skrng cik mah dpt email dari farah bila ada promo pape..tq farah

TQ

PUAN MAH

Monday, 3 August 2015

2nd pregnancy: Trimester pertama adik azwa..



selamat pagi...bermulalah episod cerita cik mah tentang mengandung skali lagi...pengalaman yg berbeza dari sebelum ni..masa azwa dulu...

alhamdulillah..telah melepasi first trimester dengan selamatnya...syukur...agak berjaya dari masa azwa..hehe

ada2 je cik mah ni lah...

start tau pregnant masa tu  4 minggu xsilap...awal dari azwa dulu masa 6 minggu..

tp

SEMINGGU sebelum itu...dilanda pening & sakit kepala yg melampaui batasan selama 2 hari...ni sngt2 sama masa nk mengandungkan azwa...tp kali ni lagi hebat tau...sampai tahap nangis2 sngt2...xboleh nk tdo..huhhh...hbis ubat dah try..tp xjalan juga...

huhhhh....masa ni g berehat rumah mama...so mama ayah n en suami yg jagakan azwa...cik mah meraung2 dlm bilik menahan sakit..sambil2 panggil en suami suruh urutkan...xle nk tdo itu yg jadi lagilah sakit...


lepas dah tau pregnant...rilex je..cool lah konon.....sikit2 je sakit kepala..cuma terkawal..sakit sbb lmbt makan je..anginlah tu kan..

masuk je weeks ke 6 n 7.....



dari diari hamil...dah start isi...


jeng jeng jeng....start dah masa tu..bdn xlarat sngt2..keletihan maksimum...muntah2 ada gak..tp 2 3 hari je..xmcm dulu..pantang mkn je keluar semula..

lagi2 bulan puasa masa tu..3 hari try puasa mmg sngt2 mencabar...dgn menyusu azwa...dengan perut mcm ape je bunyi..keletihan sngt2...baring je kerjanya...kesian en suami..mmg beli dekat bazar je masa tu...


weeks ke 8 pulak...

nk makan nasi tu mmg payah...ada2 je yg boleh..huhhh...mmg mcm2 try cari mana yg kena ngan tekak ni...paling selera western...sngt2 selera..hehehe

tahap lapar tu mmg boleh kata menjadi super maximum dah tau...xkiralah baru makan nasi ke..biskut ke ape ke...tetap akan lapar juga...feveret pulak milo ais...ermmmm...sedapnyer...

dah start nk ke tandas je..rasanya minum air xsampai secawan pun..tp kejap2 nk ke toilet je..

mmg masa weeks ke 8 smpai ke weeks ke 12 ni perkembangan bby mmg sngt memberangsangkan...so...mmg mmerlukan pengorbanan seorang ibu menghadapi alahan...

mcm cik mah..melalui weeks ke 7 smpai ke 11 adelah sepanjng bulan puasa...sngtlah mencabar...

kadang2 cuba juga puasa setngah hari...tp xjadi juga...suku hari je jadi..kol 11 dah tergolek2 lagi....

dapat milo ngan biskut pun jadilah...amboi2...bby..iye je nk makan...kurang setengah jam..terus muntah semula...skrng ni bgn lewat ngan azwa,..hahaha..bisnes sedikit tergendala...takut nk amik order sbb takut xsempat siapkan...

disebabkan x makn...perut lapar...bby pun laparlah...en suamilah mangsa lagi...berusaha mencari apa yg bby n ummi nk makan...hari2 boleh kata gigihkn diri g bazar masa tu..sbb kesian kat en suami...cik mah xlarat masak..ikan tu bolehlah juga..tp ayam..no no no...uwekkkk terus..


yg masuk tekak slalunya roti boom..sama pulak ngan kak long die..hehehe..dulu masa ngandung azwa pun suka roti boom... 
 jimat tau duit abah..snng je baby minta..hehe

oh ye...yg agak pelik..xle nk terima bnda busuk2 ni..uwekkk masa tu juga...lagi2 klu azwa yak....huhuhu..mangsa abahnya tukang cuci...klau cik mah cuci masa abah die kerja..masa tu juga uwekkkk..ngan azwa skali perli ummi die uwekkk..hahaha..ewah2. kamu ni ye..

bau en suami blik kerja pun xboleh..busuk katanya..hahaha..kesian abah azwa...blik silalah mandi dulu..kalau x..pot pet je mulut umi nnti...siap kdng tu..pksa abah azwa pkai deodarant lagi walaupun dah pkai....sampai en suami kata nk spray je hidung cik mah..hahaha...tp die layankan aja mak buyong..hehehe

then jerawat mcm menjadi pulak..cuma xla besar2...tp boleh tahan lah..lepas surut 1..naik 1 pulak..perghh...sabar je lah umi ye...xsecomel masa kaklong kamulah gamaknyer..hehehe


.alhamdulillah..bby semakin berkembangan...moga membesar dgn sihat sempurna ye sayang ummi..

nnti kita sambung lagi ye..nk cerita bab2 mengidam pulak...nk p mandi sat ye...hehehe...

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...