Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, 30 June 2015

Bercuti ke Cherating: Hari kedua di the legend cherating..


Selamat pagi...hari ni cerita tentang cherating lagilah...hari kedua di cherating..pagi2 dah bgn...dlm 8.30 mcm tu azwa br bgn..then siapkan azwa...siap2 konon2 pkai bj comel2 sikit..heheh..nk amik gmbr tepi kolam..


Ni gmbr depan Kolam..betul2 depan kolam tenang..jap2 bila makan nmpk kola..azwa ajak nk g mandi..ewahhh...xsbrnya die...tema hari tu..hijau!!!!


Ni dekat Kafe tu...kami amik bilik skali ngan breakfast...serius mmg sngt puas hati dgn pilihan breakfast..ingtkan the legend Akan bg sepinggan je..rupanya..buffet!!!

Wahhh...terkejut tgok bnyk betul lah pilihannya...semua Ada tau...masa hari pertama ni Ada nasi dagang...roti tu mcm2 pilihan Ada..mee2 pun sm juga...buah2 pun bnyk..pilihan air pun dr sejuk ke panas semua Ada n semuanya sedap2 tau..sngtlah puas hati ngan pilihan breakfast..


Then petang sikit tu gerak pergi cari satar..horay2...first time tAu nk makan satar...hasil carian dr Google..yg sedap dekat aziz satar...so pkai waze masa tu...teruslah dpt tempatnya...xla lapar sngt MASa tu..so beli satar Je ngan sotong,udang n ikan celup tepung sikit...




Okey...satar ni mmg puas hati..sedapnyerlah lah..kitaorang siap tapau utk makan MLM skali..hehehe...puas hati...then ada beli pais...pais ni ada semua jenis..ikan..kerang sotong..udang..ikan n ketam...TP xmasuk sngt selera...PLUS MCM mahal sikit...SBB udang nya kecilnya lah sngt..hehehe...MCM udang buat nasi goreng Je...huhuhu...yg okey..ketam n ikan...

Pastu kami tapau juga...kepok lekor hasan...ni dr tepi jln nk blik ke the legend belah kiri...ada signboard MCM ikan nemo..heheh...sedap n puas hati..rasa ikan n lembut Je...so..tapau juga utk makan MLM..

Sblm blik hotel ada singgah tempat penyu...tu nnti cik mh story kan k...


ni link yg lain 







TQ

PUAN MAH



Monday, 29 June 2015

Bercuti ke cherating: Booking.com ke cherating..

Selamat pagi..


Hari ni nk share lagi cerita g cherating hari tu...ceritanya cik mah usha2 je dulu..baca dr review blogger2...then usha booking.com n agoda....pastu tgok booking.com Ada kosong lagi...pastu trylah call hotel the legend...call penuh katanya..huarghhhh...kecewa tau...

Then kawan2 cik mah ajarlah booking dr booking,com tu...sebab masa tu booking.com lagi murah dr agoda...murah RM30...boleh je booking tu guna debit kad maybank kita tu...so cik mah pun booking lah...masa tu booking bilik superior je...total 2 mlm RM460 skali breakfast...xmasuk GST ÿe...

Pastu sampai pukul 4 petang mcm tu nk check in..sblm tu pergi kenduri kawin...cik mah setelkan pasal check in...byr cash masa tu..then receptionists bg kunci..no bilik 333"..bilik belah belakang dekat taman..then tingkat atas..kami mmg request tingkat atas masa tu...

Pastu receptionist kata..bilik yg kami booking dah penuh...haaaaa...terkejut...pastu die kata dieorang dah upgrade bilik kitaorng ke grand deluxe katanya...terkejut sngt...teruslah okey...

Sbbnya..cik mah pernah usha2 bilik deluxe pun dah cantik..so..ckp kat abah azwa..rezeki azwa...terpinga2 die...hahaha..sampai2 bilik..terus terkejut..wahhhhh...sngt cantik!!!

Ni gmbr cik mah amik dr booking.com


Ni yg bilik superior cik mah tempah tu..


Yg ni pulak bilik grand deluxe..bilik grand deluxe ni hrga rm480 xsilap utk 1 malam...tu yg cik mah ckp rezeki azwa..cik mah dpt 2 mlm dgn hrga 1 malam..

Mmg sngt2 bezalah ngan superior...bukan beza ape..beza dari segi facilities je..mcm superior xde lah heater..xde iron..n xde peti sejuk pun...tp grand deluxe..lengkap sngt...bilik pun lagi besar...n Ada sofa...tv flat screen..view taman masa tu...

Bilik cik mah sebaik MACAM ni...cuma katil twin dua..kami dapatkan je..tempat nk charge sngtlah bnyk..puas ht..xpyh nk be rebut charge..hahahha...yg klaka..cik mah siap bw heater n iron tau sbb budget yea kan bilik superior...rezeki azwa dpt bilik grand deluxe...oh ye..paling2 best yg abah azwa paling suka adalah bantalnya...hahahha..bantalnya ada 4...puas hati juga...rasanya Ada 20 Kali en suami dok punk bantalnya ni sedap sngt...blik nnti kena cari gak bantalnya mcm ni katanya..


Bilik air pun sngtlah best...bersih n x berbau..semua kelengkapan Ada...shower cap..kit menjahit..Ada gelas kat bilik air...mungkin utk berkumur2...n Ada hair dryer juga...air panas mmg sure2 lah Ada...


Mmg sngt2 puas hati dengan service yea..Nescafé n tea pun Ada...siap hantar lagi pg tu klau nk tambah n bg air mineral...nk tukar tuala pun boleh pada hari berikutnya...oh ye..buka2 pintu..Ada  tergantung  Surat kabar...wahhhh....service mmg terbaiklah....

Balkoni pun bersih n Ada kerusi skali...kami lepak2 jugak kat luar tu amik angin malam...seronok sngt smbil makan kelopak lekor...hehehe...

So mmg sngt puas hati ngan bilik yg the legend bg ni..lagi2 bila dpt upgrade bilik..TQ so much the legend cherating....

ni link yg lain 







TQ

PUAN MAH


Thursday, 25 June 2015

Bercuti ke cherating : Bercuti di cherating bersama...

Selamat pagi..alhamdulillah.sudah di bulan ramadhan..diberikan rezeki utk bercuti ke cherating...cik mah g masa 16 mei sampai 18 Mei,,3 hari 2 malam..

Cik mah pilih the legend cherating..t entry khas ye utk penginapan...

Ni gmbr abah n azwa masa smpai2 di bilik...



Masa ni siap2 dah nk ke swimming pool...kami bergerak dr kl pukul 10.30pg..singgah kenduri rumah mertua ibu azwa di kijal...then baru ke cherating...check in dlm pukul 4 lebih sikit...

TAdaaa...anak beranak excited terjun pool...xla ramai sngt2 sampai sesak nk mandi...okey je...sebab kolam besar...bab kolam ni mmg puas hati sngt2 lah...bersih...suasana Meriah..air xla sejuk sngt...best...Ada kolam utk kanak2...azwa suka sngt2...alhamdulillah die xlupa ngan air die...hahaha....pling ingt...mesti die bw die punya neck float...hahaha...sayang benar lah ngan neck float...



Wefie bersama anak beranak...

Lepas tu p singgah kat pantai depan the legend...pantai cantik sngt...nnti cik mah share gmbr2 pantai ye...ni sj tanam2 azwa...hahaha...konon2 terapi lah tu..hehehe..memula die marah gak...ape bnda lah ummi n abah buat..hahaha..lama2 die suka...tAdaaa..lagi skali,.
.set mainan pantai yg sama...beli skali..then simpan elok2 lepas pkai...bnda boleh jimat..kita jimatlah ye...mcm neck float pun yg sm juga..baju renang azwa pun sama juga..selagi muat..


Hari pertama ni..kami makan di bilik je..sbb ibu n abu azwa dah bekalkan nasi dagang..alhamdulillah rezeki kami...so mlm tu mmg kami berehat2 je di bilik..sbb esoknya kami bgn awal...

K..t kita sambung lagi ek.

link2 lain







TQ 

PUAN MAH


Teh boh plantation,cameron highlands


Selamat pagi semua...hari nk share g Cameron lagi hari tu...Kali ni pergi yg boh punya...sbb yg Bharat punya dah pernah g...lama dah sebenarnya nk g yg boh punya ni tau...lama dok usha yg cerita ombak rindu tu...hahahaha...amik ha...

Masa ni gerak dari hotel pukul 8 pagi..lepas je checkout...terus cari kat mana teh boh ni...alhamdulillah senang jumpa..tp memula tu...eh betul ke x ye..betul x ye...skali jumpa juga..wahhh..puas hati ha...


tadaaa..utk kami berempat..mama..ayah..cik mah..abah azwa...

ada air teh tarik..teh mango..teh laici n teo biasa...then kek tu kek coklat moise n kek mango butter...semuanya sedap!!!!

tukang habis confirmlah cik mah..hehehe




tadaaa...gmbar kenang-kenangan...azwa suka betul die pakai pendakap telinga hello kitty tu...tok ayah n mak tok die belanja masa g pasar malam tu...topi tu lama dah beli..kat pasar malam kat rumah je...


tuntunnnnnn...kain xsempat gosok..nk minta iron lmbt sngt buka kaunternya..so..tibai aja..hahahha..dikelilingi dengan daun2 teh...


skali lagi...azwa si pink pink..hahaha..suar tu nk pkai raya sebenarnya...tp dah terpakai..sebab suar yg ada ummi xbasuh lagi masa tu...hehehe..xkan nk pkai gaun kot..sejuklah pulak..hehehe...cewahhh...die budget comellah tu kan...ops!!!


lama gak lepak2 menghirup udara segar ni...sedar2...eh...lewat dah..cepat2 turun bawah..nk naik n turun tu kena mendaki sikit..alhamdulillah mama n ayah diberikan kekuatan...syukur...dapatlah bw mama n ayah minum secawan teh..cewahhhh...


k..t kita story lagi ye..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 24 June 2015

Teh strawberry beserta bunga ros mewangi...

Selamat pagi...

Maaf Ada gambar air teh strawberry pulak..hehehe...selamat berpuasa ye...kot2 le jadikan menu berbuka puasa nnti...

Ni al kisahnya g Cameron yg lepas masa hari ibu...malam tu pergi pasar malam...tujuannyer nk cari makan lah...wahhh...bnyk gak makanan ek...bnyk gak kami borong...okeylah mkn berempat...ops..limalah..termasuk azwa...

Beli sotong..undang n ketam celup tepung tu..wahhhh...pastu beli nasi ayam...then beli jagung n strawberry...lepas tu beli siap2 teh strawberry...wahhhh..ni serius rindu nk minum....beli 2 kotak yg strawberry n 1 kotak yg Oren...RM27...stok lama sikit...hehehe...sedap sngt teh strawberry ni kan...suka yg Bharat punya...xpernah pun try yg lain...mmg dr dulu lagi suka yg ni je...



Tadaaaa...kasi gmbr sikit lah..hehehe...pastu makan di bilik je...1 lagi...jagung mutiara...sedapnyerlah...rugi beli 1 kata en suami...hahaha...

Esok pagi2 kami checkout n terus cari makan n gerak ke KEA FARM...kedai makan melayu xjauh sngt dr kea farm..okeylah...mkn nasi lemak...sedap juga..kat kea farm belilah jagung..dengan harapan nnti blik nk rebus jagung mcm yg beli semalam...hahaha...RM10 selonggok...

Sayur xbeli pun sbb ingt Sayur bnyk lagi kat dlm peti dekat rumah...so..belilah bunga ros...RM10 juga...wanginyalah..letak kat meja kerja...wahhhh...bersemangat tau wat keje..hahaha...then mama n ayah beli bunga ros dlm pasu...5 Pokok tu RM100...murah n cantik...masih berbungalah lagi smpai sekarang..mama mmg suka dengan bunga2...cik mah beli juga asparagus utk azwa...RM10 juga..Ada 4 ikat semuanya...fresh Gitu...suka sngt...

Then masa nk balik beli lagi strawberry n jem strawberry wat makan celup coklat....wahhh...ni mmg cik mah n azwa berebut2....azwa ni klau buah mmg no 1 lah die,.ikut abah die lah tu...bgusnya kamu syg...ummi ni ada2 yg minat....

Cameron sejuk masa tu..azwa boleh relax je..hahaha...mei salleh sngtlah kamu ni syg...ish2..

Moga2 Ada rezeki nnti dpt g Cameron lagi...seronok dpt luang kan masa bersama2...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 23 June 2015

Nipahguesthouse...best!!!

Selamat pagi...ni entry last tentang pangkor...kitaorng blik hari selasa...mmg have fun sngt2 kat pangkor...

Ni gmbr kat pintu nipah guesthouse...depan ngan tempat breakfast tu...amik gmbr wat kenangan...



Ni pulak anak owner..ala2...aina sedih masa kami nk blik ...sempatlah die main2 kejap dengan azwa...insyaAllah Ada rezeki nnti mmg nk dtg lagi..



Alia Ada adik..Tp baby lagi..masa tu Alia owner ngah dlm pantang lagi tau...tp tetap melayan kami dengan sngt baik...sngt perangai n sediakan apa yg kami perlu...

Sngt mudah nk bekerja sama...suasana sngt bersih..tenang...nk ke pantai semua dekat..kedai2 pun dekat juga..klau jln kaki pun okey je...kami jln je masa tu...okey je...kedai mkn pun okey..xla mahal sngt...cantik manis klau nk g nk tgok dulu hrga yg ditawarkan...masa tu kami pergi kedai no 6 xsilap..masa tu abg yg kami amik snorkeling tu yg cadangkan...dari beach boy Nama yg kami amik snorkeling tu...Alhamdulillah sedap n puas ht...kami amik utk makan 3 orng..Ada siakap..Ada Sayur...air 1 jag..tomyam n tegur xsilap...RM55...makan utk 3 orng..okey..sngt puas hati...

Moga2 dptlah beri serba sedikit pandan utk yg nk ke pangkor nnti ye..

TQ

PUAN MAH

Monday, 22 June 2015

Lavender garden,cameron highlands


selamat pagi...sambung lagi entry cameron...selepas dari teh boh..minum teh yg sngt sedap beserta ngan kek coklat n kek manga...wahhh..teringat2...eh maaf..berpuasa..ops..menu berbuka puasalah nnti..

dulu2 masa honeymoon xsempat nk g..so hari tu mesti kena g juga..masuk tu dikenakan bayaran..RM6,...agaklah juga mahal...tp tempatnyer besar juga...tp cik mah xg semua..sebab rushing masa tu..motifnya nk tgok lavender je...so hajat dah termakbul..hahaha...cantiknyer...subhanaallah...

gmbr masa dekat lavender garden..cantikkan..ni pulak dekat dngn pintu kuar..azwa sngtlah excited..sbb die ingt kitty die..part bunga tu die xberapa minat..hahaha..ni die minatlah...



blur je muka die masa kami semua tgok2 bunga tu...ngantok pun iye juga...


dgn ayah cik mah..azwa mmg manja sngt..syglah die tu kat tok ayah die..kadang tu ngan ummi pun die xnk..ewah2 ye...tgoklah tu klau nga atok ayah die..mood elok je...die panggil tok ayah die..ayah je...jerit kuat2 kalau tok ayah die xdgr..ahhahaa...

pape pun seronok..sbb tok ayah n mak tok belikan bj cameron utk azwa..affan n awisq..tq atok...

best sebab harum je bau2 bunga kat sini...puas hatilah...

TQ

PUAN MAH..

Friday, 19 June 2015

Azwa Dan tudung ummi..


Selamat pagi..alhamdulillah...masih berkesempatan nk menaip...

Ni nk cerita pasal tudung...azwa ni suka sngt ngan tudung..pantang nmpk tudung ummi die gantung je mesti die Akan ambil cepat2 n cuba2 nk pkai...klau berjaya...amboi Sengih die bukan main sampai telinga..klau x boleh...die akn suruh sape2 Ada dekat ngan die utk pkaikan...

Ni gmbr masa dekat rumah mama cik mah...die amik tudung cik mah..pastu suh pkaikan...then die g amik headband die suh pkaikan...hahaha..die Dah buat fesyen br pulak dah..alhamdulillah..sejuk betul perut ummi..hehehe..


Yg bwh ni pun kat rumah mak tok yer..masa ni nk solat Maghrib...die tgok abah die sembahyang..die pun amik tudung cik mah sarung sendiri..Kali ni die berjaya pkai sendiri...pastu sengih2....ummi mmg suka tgok awK sengih2 syg...then ummi cepat2 lah amik gmbr die...geram tau...



Syukur azwa suka ngan tudung...moga2 berkekalan hendaknya...moga2 menjadi anak yg solehah...TQ pada yg selalu mendoakan azwa...

TQ

PUAN MAH


Thursday, 18 June 2015

Ramadan penuh berkat...



Selamat pagi kesayangan cik mah..alhamdulillah dipertemukan lagi dengan ramadhan...syukur..

Thn ni cabaran utk menyiapkan sahur n berbuka...ye lah azwa kan dah besar...so..die rajin lah ke dapur menolong ummi die..hahaha...doa2 masa sahur die Lena je lah hendaknya ye..hehehe...

Tahun ni juga mencabar utk diri cik mah yg kurang sihat...alhamdulillah dah jumpa dktr n jumpa ubat yg sesuatu..insyaAllah nnti cik mah story ye...panjang sebenarnya cerita sakit pening ni...mcm2 bermakna dlm fikiran...




Ni throwback gmbr Lama..masa azwa 9 bulan...geram ummi tgok Sengih kamu tu tau...Salam ramadhan semua...semoga tahun ni penuh keberkatan buat kita semua ye...insyaAllah..selamat berpuasa..


TQ

PUAN MAH

Wednesday, 17 June 2015

11 bulan 11 hari..berjalan.


selamat pagi..entry terpendam lama ni...

bercerita tntg azwa n berjalan..

azwa mmg start dari 6 bulan mcm tu dah start meniti2...mmg die berani sngtlah...ikut ummi agaknya..cewahh..perasan..hahaha

klau ikutkan kata mak toknya..cik mah 8 bulan dah jln..wahhh..awal gitu..mmg kaki jln je ummi ni..hehehe

betul2 azwa boleh jln masa 11 bulan 11 hari..masa ni kat rumah mama..ngah tgok maharaja lawak akhir 2014...masa ni lah die dok tarik perhatian emua orang suruh tgok die..

sebelum tu die dok main dlm walker..main bj die tarik2 masuk keluar dr kepala..pastu die bosan..duduk luar..ummi biasalah..gelak besarlah..suka sngt maharaja lawak dari azwa dlm perut..hahaha..

tetiba je...

die bgn..masa tu abah die pegang..terus cepat2 jln dtg kat ummi...

so..apalagi..cepat2lah ummi n abah...mak tok n tok ayah buli azwa..hahaha....

suh die ke sana kesini kat kami berempat...wahhh...happynya...

alhamdulillah...mmg target masa tu nk die jln sblm pergi melaka masa anniversary yg lepas tu...

tahniah syg ummi...

usaha tangga kejayaan...

video


antara tips dari cik mah...

cik mah akan urut kaki die ngan losyen setiap kali tukar pampers n mandi...tepuk2 tapak kaki die bg kuat..

then selalu merangsang die..suh try bgn amik itu ini...sj tinggi2kan brng nk kasi die bgn...pastu alih2 kasi jauh...

n bnykkan doa utk anak2 kita..doa seorang ibu kan yg terbaik...

tu je lah wat masa ni,..

tq aunty slalu support n doakan azwa...azwa syg aunty2 semua

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 16 June 2015

Kad kahwin cantik & rustik


selamat pagi..

hari ni pulak..story pasal bisneslah ye...

ni antara hasil DIY customer cik mah..die sentkan gmbr dekat cik mah...

wahhh...masa tgok tu..terpegun..cantiknyer lah..pndai die DIY kan...snap pulak gmbr mcm tu...lagilah cun..

tq sngat2 sudi share gmbar..


 ni design saiz A4 bahagi 3..so 1 kad boleh dapatkan 3 kad tau..sngt jimat...1 paket yg cik mah jual ada 50pcs..so boleh dapat 150pcs...hrga sngt berpatutan n jimat bnyk utk DIY ni tau..

then echa wat tag tq die..cantik sngt..ada doily paper skali tu...lagilah comel n nmpk sngt rustik kan..



echa ada buat beberapa cara letakkan doily tu..mungkin ada yg utk vip kot kan..cantiknyerlah..yg tu pkai tali coklat tu...nk dpatkan tali pun boleh..cik mah ada jual juga tau..

doily pun ada skali..




ni pulak style lipat...1 a4 lipat 2...cantik n ringkas designnyer kan...puas hati sngt tgok hasilnya..

so..klau nk dpatkan kertas kraft atau nk tempah kad mcm ni..boleh whatsapp cik mah ye..0176626152

TQ

PUAN MAH

Monday, 15 June 2015

Tasbih dalam kotak plastik

Selamat pagi...alhamdulillah..ni antara tempahan masa cik mah buat promo bulan 3 yg lepas...seronok sngt dpt buat customer happy..

Ni tempahan 100pcs tasbih budget..kotak..riben n tag..warna campur2 je katanya...meh tgok gmbr..



Ni masa gmbr dlm proses nk siapkan..cik mah up dekat ig..


Yg ni pulak bila customer mesej bg tau sngt puas hati...seronok sngt2 bila dpt feedback mcm ni..bestnyerlah..ni cik mah COD je di gombak...senang..jimat postage...



NI LAH HASILNYA...ALHAMDULILLAH...


Nk tempah mcm ni boleh je whatsapp cik mah ye. 0176626152..

TQ

PUAN MAH



Friday, 12 June 2015

Adik lelaki azwa...

Selamat pagi....

Alhamdulillah...hari ni azwa Sudah 16 bulan...atau lebih tempat setahun 4 bulan...syukur sngt2....azwa mmg semakin hari semakin lah bijak...bijak sana..bijak sini...bijak situ...hahahaha...

alhamdulillah juga..atas rezeki ini..hari ni hari jadi ibu azwa...so kami on the way g johor...nnti cik mah update ye..

Dulu2 mula2 ajar die hidung mulut telinga..rambut..pipi..telinga..tangan n kaki...mmg lah die sngt semangat wat Gaya menunjuk...klau hiding Sengih hidung die..mata..die kelip2 mata..mulut die nganga besar2...pling best. Kaki...angkat kaki tinggi2...hahaha...

Tp sekarang..haaaa..xkasi dah die nk layan ummi die...br Tanya mata mana..cepat Aja die angkat kaki..hahahaha...malas lah tu nk layan ummi dok tnya soalan sama je..ahhaha...ada2 je kamu ni...pling2 best...die suka no 6...n bila tnya nk adik je...angguk laju2....hahaha..nk berapa orng adik....????mmg die jwb 6 lah...nk pulak adik lelaki je..ahhaha...le follow ig cik mah ek rahmah2287 klau nk tgok video azwa tu...xsempat nk upload sini..



Tadaaa...ummi persembahkan..muka adik lelaki azwa di masa harapan..azwa suka skrng nk amik kopiah abah die pastu pkai,.jln2 1 rumah sambil laggar pintu n ape je Ada..ahhaha...mcm2 lah kamu ni syg...

Semoga membesar dngn sihat n solehah ye..

TQ

PUAN MAH





Thursday, 11 June 2015

Hello kitty dan kraft tag

Selamat pagi...alhamdulillah masih berkesempatan menulis,,,hari ni sarapan ape tu??.

Share lagilah..dari teaser yg lepas2...br teringat mcm ada hutang teaser selesaikan..hahaha..meh2 nk story n kasi selesai hutang..

Tgok gmbr Dululah ye..



Gmbr ni cik mah dah combine kan...ni gmbr utk gift masa besday azwa yg lepas...Ada lebihan kertas Kraft masa print kad kahwin customer,,so idea membuak2 dtg..hahaha..kata kau kan,,Gitu skali...

So..idea ringkas ni,,,cari gmbr hello kitty...tempek je kat tgh2 n Google polkadot tag..edit2 sikit...tdAaaa...siap...ikat ngan riben polkadot juga...dlm tu Ada air kotak...n makanan ringan seperti biskut n Ada belon juga...xmuat bnyk pun...niat sedekahkan je..alhamdulillah..terlaksana dgn jayanya..syukur..


Yg paper bag pink tu Ada lebih lagi...masih simpan..kot2 nnti nk guna utk adik azwa pulak..hahaha...ke main kedekut ummi azwa ni...xla...simpan je...xkn nk buang...sayang pulak..


Idea simple je...buat pun sikit je..so siap cepat...klau bnyk2 takut azwa buat main je nnti..hahaha...

K lah..langsir hutang ye..pape le pm2 klau nk tnya pape..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 10 June 2015

"MINI GIVEAWAY RESEPIKU"

selamat petang..lama pulak rasa xjoin GA kan..

tetiba tgok menarik pulak..so cik mah joinlah...hadiahnya wat hatiku tertawan..hehe


mehlah cantik manis join...follow je syarat2 ni ek..


Syarat-syarat untuk join giveaway ni :
  • Follow blog Syeeda Saniey  
  • Beralamat di Malaysia
  • Buat satu entry dengan tajuk "MINI GIVEAWAY RESEPIKU"
  • Dalam entry korang, masukkan banner kat atas tu dan backlink kan banner tu ke link entry giveaway nie..
  • Tinggalkan link entry korang dekat ruangan komen kat bawah

Hadiah mini giveaway :

3 buah buku resepi..

Mencari 3 orang pemenang bertuah 

moga2 cik mah salah seorang pemenang bertuah itu..

Tempoh giveaway berlangsung:
Dari 09 Jun 2015 sehingga 14 Jun 2015 (jam 11.59 malam)

Pemenang akan diumumkan selewat-lewatnya 17 Jun 2015.


TQ

PUAN MAH

Paper bag putih dan doily biru

Selamat malam..opsss..maaf..entry dah schedule siap2...tulis sblm tdo..

K..selamat pagi semua...tq2 sudi bc blog cik mah lagi..hari ni share lagilah...kasih kerja cik mah..biasa2  je pun..tp nk gak share...ni utk majlis aqiqah anak sepupu cik mah...baby boy..so tema nk warna biru..

Die minta nasihat cik mah pasal gift n cik mah bg idea n tolong beli kan n siapkan tag gift..

TdAaaa...meh tgok gmbr dulu ye..


Ni gmbr masa cik mah wat..tag tu cik mah amik n edit2 sikit dr Google..pastu print n tampalkan dekat doily paper warna biru tu...sepupu cik mah nk utk 200pcs..



Dah siap2 deko tu..pass kan kat sepupu cik mah n die masukkan gift die dlm tu..ada air mineral..jar kecil n gula2...

Comel je stapler mcm tu kan...

Alhamdulillah..simple n puas hati...n paling penting sngt jimat bila kita pkai paper bag mcm ni...boleh deko2 ikut citarasa sendiri..nk letak doily ke...riben ke..ape ke...asal sedap mata memandang...hehhe..

Harap2 dptlah bg serba sedikit inspirasi utk yg mencari idea nk buat gift...nk dptkan paper bag Putih n doily ni le je minta cik mah beli...whatsapp je ye.. 0176626152...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 9 June 2015

Santai petang di nipah guesthouse

selamat pagi...

cerita pangkor lagi..heheh...harap2 x bosan ye..ni antara deko yg ada dekat nipahguesthouse..best tau lepak2 kat sini..ada majalah juga kat situ..


gmbr azwa masa petang2 kat cabana tu...ada 4 cabana..so xpayahlah rebut2 ek..hehe


ni gmbr pulak edit2 masa k wish good luck kat ibu die..

masa ni nk balik dah..so amik lah gmbr2 sebagai kenangan...siap die nk baca majalah tu...

so far mmg jatuh cinta dengan nipah guest house..azwa pun hepy je..dok2 rehat kat sini masa azwa ngah mandi kolam kat depan tu..santai gitu kan..

k lah...tata...nk ceruta pangkot lagi..le tgok kat label TEROKAI sebalah kanan ye..

TQ

PUAN MAH

Monday, 8 June 2015

kami bertiga...

selamat pagi...

muka tiga beranak ni...ni masa jlan2 bbw azwa g aquaria...t lah story aquaria ek..xtransfer gmbr..tu malas nk story tu...story bia ada gmbr..baru semangat..hahaha..


sekrang ni g mana2 nk kena matching 3 beranak okey..mcm wajib,.hahaha.,,,azwa ngan abah die mestilah kemeja..purple..bj feveret die tu..hahaha..pndai ha kecik2 dah ada bj feveret kan...ewah2...

pndai dah juga buat muka comel die tu...

oh ye..sambil tu share tips sikitlah..yg tu botol air azwa...cik mah g mana2 walaupun dekat mmg bw botol air die tu..so azwa xde masalah sembelit..sbb die bnyk gak minum air masak...senang lah ummi..

masa ni ada gak singgah g expo baby kat klcc tu..murah2 juga..grab bj lubang2 azwa yg dah xmuat..3 pasang skali..pastu ada blouse n bj jeans...rm10 je..murahkan..jimat kan...yg penting comel di mata ummi..hahaha..

tu nasib x pusing2 habis..klau x habislah ummi shopping..hehehe..

azwa ikut muka ummi kan???hahaha...nk juga tau..

TQ

PUAN MAH

Friday, 5 June 2015

Doa harian..


selamat pagi...

alhamdulillah..hari tu ada kelapangan sedikit..so tangan biasalah gatal..xle tgok bnda kosong mcm tu je..hahaha...so ummi azwa biasalah...pk2 cari2 idea..tadaaa..terhasilnya utk anakanda tersayang...



ni adalah flash kad doa harian azwa..lama dah cik mah beli..bila die dah besar ni br berani bg die..sebelum ni masuk mulut je..hahaha...habis basah tau...

cik mah DIY je pakai kain felt yg ada tu...wat frame sikit2..then tempek2 bunga kasi berseri2..

doa masuk n keluar tandas tu tampal tepi pintu bilik air..

so setiap kali nk masuk bilik air..azwa sendiri akan tadah tangan..kadang2 ummi yg terjah je masuk,..ops..malu tau...die xpernah lupa tadah tangan..alhamdulillah..cik mah dah hafal dah doa ni sebab slalu bacakan utk azwa...amik ko..28 tahun xpernah nk hafal..lalinya ummi kamu ni...tq syg..

then yg doa makan tu tampal dekat pintu peti ais...nk makan pun die akan ingt utk baca...kadang tu tgh makan pun tadah tgn nk baca doa lagi..hahaha..ni terlebih pndai pulak..hahaha...

lepas tu doa bng tdo pulak tampal dekat pintu almari dlm bilik...ni pun die xpernah lupa utk berdoa juga...syukur sngt2 atas kurnian anak yg solehah ini...moga2 yg sedikit ini bakal menambahkan ilmu ummi..abah..n azwa..

oh ye..ada gak doa dlm kenderaan...tu pun die xlupa..ummi je slalu lupa..tq syg ingtkan ummi n abah...

cantik manis try lah buat ni juga ek..insyaallah..sngt ebrmanfaat utk kita dan anak2 kita...sikit2 lama ingt..insyaallah..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 4 June 2015

Tasbih mini DIY

selamat pagi cantik manis..

cerita bisnes pulak lah ye..terima kasih pada yg selalu bg sokongan n yg mendoakan...ni yg cik mah wat promo bulan lepas..beli 100pcs..free 20pcs..alhamdulillah mendapat sambutan..terima kasih diucapkan kerana mempercayai cik mah..


ni gmbar masa in the making...customer nk warna biru n light pink..


tadaaa...ni hasil yg dah siap...ni skali packing dlm plastik tau...klau pos utk 120pcs RM9.50 ye..4 sen tu xpe..halal je dari cik mah...sepatutnya lepas gst RM9.54...susah pulakkan nk transfer2 4sen...so bersedekahlah walaupun sedikit kan..

oh ye..yg ni cik mah COD je hari tu..COD di gombak ye..

so klau nk order boleh whatsapp ye 0176626152..

ni tasbih budget tau...warna slalunya bergantung pada stok..klau nk beli aksesori shj pun boleh je..

pape nk tgok gmbr tgok kat pages ye..TASBIH CINTAKU

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 3 June 2015

kertas kraft dan doily..


selamat pagi...

alhamdulillah..happy bila dapat feedback dari customer cik mah...

ni feedbcak DIY dari customer cik mah..mereka beli kertas kraft dari cik mah n DIY sendiri kad kahwin...

katanya sngt jimat..n paling penting puas hati..le hias ikut selera sendiri...amboi..selera dah mcm makanan pulak..hahaha..



ikan ngan riben comel..n pling menambah serinya mestilah doily paper tu kan...cantik...yg ni design 1 a4 boleh dapt 3 kad...

skrng ni cik mah ada 3 jenis kertas..126gsm..150gsm n 175gsm..

so..klau nk dptkan kertas kraft jgn malu2 whatsapp cik mah ye...0176626152

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 2 June 2015

Hello kitty dan azwa..

selamat pagi...

azwq n hello kitty dah macam xle pisahkan dah..pantang nmpk ..tergedik2lah kaki die..tepuk2 tgnlah..hahaha...lagi2 klau g uptown danau kota..ewah2...ada kedai tu brng kitty je...pergi je mesti belikan die sticker..suka benar ngan sticker..habis periuk2 ummi die letak sticker die..hehhee..

yg bantal pink love hello kitty tu cik mah beli masa aqiqah die kat kaison..yg pnjng tu maklong die bg...cadar tu bonus utk die..hehhe...beli dekat parkson dekat festival city...


lama dah berkenan...akhirnya beli juga..sbb ada katil single bilik 1 lagi tu...so letaklah cadar ni....bilik cik mah wat kerja...so..dia main2 kat situ...

yg bawah ni pulak..pakusu n bakal makusu die xlama lagi belikan..ewah2...ni peneman die tgok tv...tempat peluk2 cium die..sayang die ngan hello kitty die tu...besar kitty tu dari die..hahaha




tu nmpklah...mcm2 gaya die ngan kitty die tu...bj kitty pun bnyk dah wat koleksi...ala beli murah2 je..slalu jumpa kat pasar malam n expo..RM10 je..okeylah kan...n tambah2 ibu die belikan bj tdo kitty...n tuala mandi kitty2...lagilah die suka..TQ ibu...

anak2 cantik manis minat ape???

share2 lah..

TQ

PUAN MAH

Monday, 1 June 2015

swimming pool di nipah guesthouse

selamat pagi...

cerita pangkor xhabis lagi..hehehe..

suka sngt nk share sbb suka ngan tempat ni..nipah guesthouse..

setiap kali lepas blik dai pantai..azwa akn skali lagi nk mandi dlm swimming pool pulak..hahaha..lepas bersihkan bdn ngan pasir2 n air laut kat shower luar tu..baru masuk pool pulak..

best sbb ada pool yg kecik utk bby...senanglah nk pantau..ummi n abah dok tepi je...nk masuk kena ada bj mandi ye..cik mah abah puas dah mandi..azwa ni je xpuas2...so pkaikan neck float masukkan die dlm tu..amboi..kemainlah die suka...


air pool utk bby tu paras2 lutut azwa je..xla dlm pun..so insyaallah dah pkai neck float tu xlepaslah...azwa siap jln2 dlm tu...siap simbah2 air kat ummi abah..eah2 sngt ye kamu ni azwa...

ni ha gmbr budak suka sngt jumpa air...seronok sngt tgok azwa xtakut air n seronok tgok die enjoy main2...

alhamdulillah..kolam bersih je...air xd lah sejuk n xde lah pans kan..mmg sesuai utk azwalah kiranya...dok dlm pool tu sejam pun boleh..kehulu kehilir..hahaha...seronoknyer die...

suasana yg tenang lagi2 bukan waktu cuti..wat kami rasa sngtlah seronok n tenang je...enjoy 3 beranak ni..

so klau cantik manis nk g..cik mah sarankan g bukan masa cuti..xla ramai..

oh ye..xpe..kat nipah ni limited tau..kn booking cepat2 takut penuh nnti ye..

insyaallah xrugi punya..

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...