Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 29 May 2015

Perbaikilah..

selamat pagi..

lama xshare takzirah...

buat ingatan diri sendiri n kawan2 blog juga..


kredit utk jubahmuslimah.com.my.

kata2 yg sngt menyentuh hati..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 28 May 2015

Pantai coral bay,pangkor

selamat pagi..hari ketiga di pangkor...di nipah guesthouse yg sngt menenangkan...rindu dah kat nipah guesthouse..

ni sarapan pagi..pagi2 dah plan hari last ni nk g pantai coral beach..xla jauh sngt dari nipah guesthouse..cuma klau jln kaki lenguh juga dukung azwa..hahaha...so..kebetulan ada sewa kereta...g jauh sikit...katanya pantai ni lebih cantik dr yg teluk nipah tu..so..g lah tgok..

\

horay2..hari ketiga kami mkn nasi lemak..then homemade breakfast..wat..telur n hot dog..sbb dah ada nasi lemak dah...

lpas dah makan..siap2 nk g pantai..


tadaaa...sampai2 je..azwa sibuklah die nk main pasir..dah puas agaknyer mandi laut..

so ummi n abahlah mandi...bwlah azwa skali..kami gilir2 lah mandi...n temankan azwa...


kami bertiga di pantai coral beach pangkor..

rindu dah ngan pangkor...moga2 ada rezeki utk pergi sn lagi..

Percutian kami utk tenangkan fikiran..n utk dekatkan azwa dngn alam sekitar..lagi2 laut n air..xnk bg die takut ngan air...alhamdulillah..seronok dpt luangkan masa bersama2...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 27 May 2015

Magnum,putrajaya


Selamat pagi..

eh2..azwa lagi..hehe..

lama dah sebenarnya dok usha2 orng dok makan magnum ni..bilalah dpt g kan..nk ke mid tu mmg malaslah...

kakak pulak dok cerita die makan sedap sngt dok berebut ngan affan..hahaha..

so..kebetulan masa tu melawat atok sedara di Hospital serdang n nmpk pulak ioi putrajaya dari wad...terus ckp kat abah azwa nk singgah kejaplah jp lagi ek...

so dlm pukul 5 lbih gerak dari hosiptal...pkai GPS je..xsampai 5 minit dah smpai pun..jlan2...masa tu xtau pun magnum ni kat tingkat berapa..redha aje..klau jumpa belilah..klau x..xpe..next2 time pulak..yg dah usha2..dekat ngan pintu..so kebetulan..masa jln tu..teruslah nmpk..dekat ngan taman rupanyan..

so..belilah 1..ummi kongsi ngan azwa je..azwa mkn sikit je...abah azwa xminat sngt pun aiskrim ni...





yummy...topping semua boleh pilih...confirm2lah cik mah amik yg coklat semuanya...bubuh yg oreo sikit..almond n lain2 yg coklat..xingt dah...mmg puas hati..sedapnyerlah...1 batang ni RM9.90...

t cantik2 manis p lah try ek..serius mmg puas hati sngt buat2 penggemar coklat n aiskrim ni...

mesti cuba tau..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 26 May 2015

Ronda-ronda pangkor

selamat pagi...cerita pangkor lagi...belum habis lagi..

bila2 ada masa free baru sempat nk menaip entry sikit2..maklumlah bz kan..hehe,,cewahh,.surirumah pun bz je kan..meh2 nk story..biasa2 je..tp nk share juga wat kenangan sendiri..

ni masa hari isnin di pangkor..kami pergi hari ahad..so hari inin ni br sewa kereta..lps zohor macam tu br gerak...xde nk kemana pun..just nk g kilang satay ikan tu..yg ada jual ikan bilis tu...sebelum sampai ke kilang tu ada menara ni..cantik..cuma agak kotor sedikit..



kami bergambarlah kenangan..tenang je dpat tengok laut...ummi abah n azwa..

masa dekat kilang satay ikan..nama tempatnya kilang HAI SENG HIN...senng je nk cari...dok memborong ikan bilis..utk mak..mama...makteh..n diri sendiri..pastu beli sotong kering pedas bergula..sotong ori tu utk azwa..then abah azwa sotong pedas tu...ikan bilis tu ada dlm 6 paket semuanya...campu2 semua skali ngan stay ikan bah azwa nk..total RM99..okeylah sebab mmg bnyk pun..hahaha..puas hati borong..

lps tu gerak2 depan sikit ada jumpa mcm galeri pangkor..kecil je..singgah kejap je..tgok2..xamik gmbr pun sngt...

then gerak ke jeti..dekat situ..shopping sikit2..frigde magnet sikit..bj anak buah 2 orang tu..then bj anak sepupu..beli beg kecil yg plastik tu..sbb  bnyk brng beli xmuat..hahaha..

bab shopping bj ni campur2..ada 2 3 tempat yg cik mah beli...total2 belikan bj2 n cenderahati semua dlm RM300..termasuk bj mama..ayah...adik..anak buah 2...azwa 2 baju..ummi 2 baju.hehe.abah..amani n izaati.then cik mah ade beli seluar pantai juga...total rm300..kena pndai [ilih kualiti kain n hrga..mmg puas hati..sbb bnyk..

then gerak ke kota peninggalan belanda..xla besar tempatnyer..okeylah nk cuci2 mata,..



tadaaa..gmbr pling cik mah suka..lama mengidam nk wat mcm ni..hahaha...

then mestilah kena ada gmbr family kan...kami bertiga...


lepas tu blik bilik smbung main2 air dekat swimming pool...hehe...sehari je cukup dah berjalan2 naik kereta dlm pangkor tu kan..xbesar sngt...so puas hati...minyak x isi pun sbb owner dah isikan...cukuplah setakat ronda pangkor..

TQ

PUAN MAH

Monday, 25 May 2015

Barut big hero utk baby boy

Selamat pagi..

Hari ni share lagi..hasil DIY cik mah...barut baby...Kali ni kain utk baby boy..big hero Gitu...cantik..sbb merah n biru...

Ni tempahan dr adik sepupu cik mah...baru dpt Bby bulan 2 yg lepas...baby boy...comel tau baby...4 kg lebih..tembam nyer die...

So".ibunya kena lah tempah barut lain ngan cik mah..sbb barut yg neneknya buat dah xmuat..ish2"..cepatnyer kamu besar ye baby syahmi...


Sepupu cik mah nk yg jenis tali..total ada 6 helai semuanya...Alhamdulillah selamat sampai n selamat dah bby syahmi pkai...



Pada yg berminat nk tempah boleh whatsapp cik mah ye.. 0176626152 utk stok kain bergantung pada stok yg Ada masa tu...wat masa ni..pink bnyk tau..sngt comel..polkadot pun Ada..hehe...jgn malu2 ye nk tempah...insyaAllah...klau xbnyk keje..kejap je boleh siapkan...

utk barut Velcro pun ada juga klau nk tempah...nk diy pun boleh..cik mah pernah wat tuto..rajin2 lah ek dari..

TQ

PUAN MAH

Friday, 22 May 2015

Bunga tangan felt

selamat pagi...

meh2 nk bg teaser sikitlah...ni dah lama siap pun..tapi sj nk tempek kat blog wat2 kenangan..bunga tgn utk majlis kawin kawan cik mah..t cik mah share hasilnya ye..



cik mah suka sngt gabungan warna ni..cantik sngt kan...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 21 May 2015

Butik fiska di shah alam


Selamat pagi...ni nk story pasal butik fiska..butik irene Nadia...lama dah irene buka..br berkesempatan nk g masa bulan April lps..tu pun kebetulan g shah alam n makan area situ..skali nmpk terus CKP kat en suami nk g lah kejap lagi,,padahal masa tu dah 7.30mlm..sampai xde orng dah..SBB pukul 8 MLM nk tutup dah masa tu...

Tgok2 itu ini..memula tu berkenan dengan kasut Azwa..suruh die pilih..die dok pilih warna pink Je..hahaha...amboi2...ummi plan nk warna lain Pulak..so amik yg hitam tu..comel sngt..suka die dpt kasut baru tu..then ternampak Pulak nursing cover tu..mmg nk beli pun juga..TP dok xtau nk beli design mana..online kan cantik2....huhu..last2..k..grab Je depan mata..warna n corak pun puas hati..hahaha..



NeXT Pulak nmpk ada patung pkai telekung kanak2 tu..lama dah usha kak fiska kat ig comel sngt solat pkai telekung ni...ada beberapa jenis..TP cik mah n en suami suka yg ini..warna purple..

Xhbis dengan tu..beli Pulak headband polkadot..ni mmg Azwa xpernah ada..version riben2..comel..

Nk byr Pulak dekat ngan fiska cafe...terbeli Pulak..hahahha...sedap sngt tau nuttela Cheese tart tu...en suami siap tnya beli 1 Je ke???hahaha..serius mmg puas hati tau...yg bwh tu pun sedap..lupa Pulak namanya..yg crispy coklat tu..sedap..puas hati makan sorang2".hahah..

Total semua RM199...TP mmg puas hati dengan semua brng2...

Nk bwh ni gmbr Azwa dengan telekung n headband...




TQ

PUAN MAH

Wednesday, 20 May 2015

Snorkeling di pangkor

Selamat pagi..lah..semangat tau..

Sehari sebelum pergi snorkeling dah pesan siap2 kat Azwa..esok kena bgn pagi tau..kita nk g mandi2 lagi...

Wahhh..paham ummi pesan tu..pukul 8.30pg..celik dah mata senyum2..ala2 pndai die..so..siap2 nk g..xpayah mandi dululah..hahaha..

Terus g yg dekat pantai teluk nipah tu..jumpa ada abang tu...tnya2 then dpt hrga RM60..utk buat laju..pusing2 Pulak n snorkeling..snorkeling tu xkisah berapa lama nk...nk balik call..SBB kat pulau yg 1 lagi..depan Je teluk nipah..klau lmbai2 nmpk lah kot...hahaha..TP xdpt nk cam siapa..


Tadaaa..jangan risau..keselamatan diutamakan..Azwa pun ada life jaket juga tau...suka die naik boat..terbang2 rambut die..berangin Je..syukur sngt Azwa xbnyk kerenah pun..senng sngt bw die..



Sampai2 Je pulau nk snorkeling tu..ape lagi.,kasi jemur Azwa..hahaha..pandai dah die..xtakut dah ngan air..kaki tu terkocak2..seronok tgok die..

Sekejap Je pkai like jaket tu..pastu cik mah tukar ngan Neck float die..kasi terapung2 die main2..cik mah n en suami gilir2 snorkeling n jaga Azwa...

Wah..first time nmpk ikan dlm laut cantik2..seronoknyer..siap bg ikan makan..subhanaallah..mmg sngt2 cantik...sejam lepas tu Azwa dah penat..die dah start tarik bj cik mah..hehe..nk susu dah masa tu..so naikkan die dah..then bg air masak dulu...pastu main2 pasir n tunggu abang boat dtg amik..

Azwa dah xlarat dah masa tu..pnt agaknya..mana xnya..sejam berendam..hehe...pastu die nk gak susu..k..lah cari tempat yg sesuai n susukan juga die..kesian die...then boat sampai n bolehlah balik berehat...pape pun mmg puas hati...

Balik tu mmg mandikan Azwa bersih2..make sure pasir xmasuk telinga die..cuci betul2...celah2 yg sepatutnya..sabun bersih2 tau...n syampu rambut skali,,kebersihan diutamakan...


TQ

PUAN MAH

Tuesday, 19 May 2015

Belon berisi gas helium utk birthday..

Selamat pagi...

Meh2 nk story..Ni antara props yg cik mah guna masa photoshoot birthday azwa yg lepas beberapa bulan...hehe...

Mmg awal2 dah plan nk beli belon ni...so masa g jln2 Ada jumpa kedai ni dekat taman melawati...so bila tnya..okey hrga yea puas hati..RM3.20 belon skali gas utk yg pink2 tu...so amik 2 utk setiap tone pink...Ada 6 jadi nya..then beli yg Ada tulis 1st birthday princess tu..RM15.90 xsilap..skali ngan gas...pastu dieorng kat kedai tu siap dekokan...wahhh..cantik ok...masa hari kejadian br g amik..so petang tu terus guna..horay2...tahan lah lama yg 1st birthday tu sampai 2 minggu..yg lain2 tu dlm seminggu..lama juga..azwa puas lah main belon dlm rumah..abah die yg takut...hahaha..



Mood terus terus switch on happy bila kasi die pegang belon..tu belon yg cik mah beli lebih utk gift bg dekat budak2...so tip bg azwa pegang terus die senyum je...ooo..suka ek...senng juga bila jadikan belon sebagai props...comel tgok azwa beraksi..sikit die takut ngan belon meletop..abah die yg tutup2 telinga..hahaha...

Ummi suka sngt gmbr2 azwa ngan belon2...berbaloi ummi beli belon2 ni...love u syg..next props..t story pulak ek..

TQ

PUAN MAH

Monday, 18 May 2015

Maggi ketam special..




selamat pagi...chef cik mah kembali..heheh...lama xshare menu2.. menu ummi abah pulak ye..lama sebenarnya nk mkn maggi ketam ni..dr sebelum kawin..sampai dah ada azwa..idamnya nk yg dekat kg en suami...tp xdpt2".last2.".okey wat sendiri je lah,,.hentam shj lah..


meh hari ni nk share.. senng sngt nk wat ni....slalunya cik mah masak simple je,.berdua je kan..n kami xmahu membazir..masa ni kami masak maggi 4 bungkus..hahaha..lama xmkn maggi...skali skali ampun kan lah ye..ketam 2 ekor je..sorang sekor je..

30 minit memasak bersama cik mah

 nama menu..seperti tajuk utama ye..


bahan-bahan yg wajib ada:

Periuk dengan saiz yg sederhana ye....jgn bsar nk wat gulai kenduri dah la...
paling pnting sperti biasa dapur gas yang ada gas tau....sendup supaya senang kacau..pisau..besen kecil yg lubang2 tu...papan pemotong..

menu asas:

of courselah heronya ketam ye.sebagai hero watak utama...ikutlah nk saiz ape..cik mah beli yg sederhana je je....,..pastu..bawang merah n bawang putih beberapa ulas..garam n secukup rasa ye...oh ye..minyak jgn lupa pulak.kali ni shj pkai barang besar gntikan barang merah kecil tu...

utk part warna warni tu...selalunya cik mah letak sayur carrot n bunga kubis  je..oh ye...cik mah wat perisa Kari..yg maggi Kari tu..tp tambah sikit serbuk Kari yg biasa masak tu..



Lupa plak nk gtau..past yg special adalah teluk rebus,..shj tambah bg nmpk seri..hehe..ewah..rebus shj..siap..

cara2 nk wat senng je.seperti biasa...tumis barang besar merah n barang Putih tu..kasi naik bau..pastu masukkan serbuk Kari maggi n Kari yg masak tu dlm 2 sudu..kasi ummmmphhh..hehe..

dah tu..masukkan pulak carrot n bunga kubis beserta air...dh agak mendidih...masakkan pulak ketam 2 ekor tu..air ikut sukatan yg cantik manis agak2 lah ye..then periuk 1 lagi tu cik mah rebus kan magginya..cik mah xmasuk kan skali...bia kasi tos maggi tu baru t masukkan masa nk makan..so xla kembang sngt..


then siap dihidangkan...xsampai 30 minit pun...susun cantik2 dlm mangkuk..then hiasan ngan telur rebus...kalau Ada daun sup lagi comel...heheh..

selamat mencuba ye mommy2...



Alhamdulillah..percubaan pertama berjaya ngan jayanya,,syukur dpt bg perut abah kenyang...hehe..



TQ

PUAN MAH

Saturday, 16 May 2015

Hari ibu 10 mei 2015

selamat pagi...

selamat hari ibu...maafkan cik mah..lambat pulak wish kan..bukan ape..konon2 nk menulis masa hari ibu tu,,.tup tup tup...en suami ajak p cameron,...tetiba je..

pagi tu ayah n mama bw sarapan kat rumah..then mama n ayah blik...kitaorng xde plan pun nk g mana...dok ckp nk g festival lah..nk g bukit cerakahlah itu lah inilah...azwa pulak ngah tdo..tetiba en suami kata jom lah g cameron...

ha..terkejut....terus siap2..masa tu pukul 11 pg..call mama n ayah ajak..mama n ayah nk join...so masa otw nk g baru bboking hotel..br kelam kabut nk google..redah ada..alhamdulillah rezeki..


ni masa otw g cameron minggu lepas..

cik mah check in kat hotel golden wings..ke ape ntah..pastu dieorang bw ke hotel chu inn..okeylah utk tdo semalaman...bilik dengn 2 katil queen...bg cik mah okey sngt..hrga RM138..bilik ada tingkap..klau xde tingkap RM118...

masa otw g tu..ya allah..tetiba cik mah sakit kepala sngt2...sampai kan suruh en suami berhenti tepi jln sebab nk muntah sngt2..nasiblah mama n ayah ada tgokkan azwa n mama urut kepala..syukur sngt lepas tu okey..


budak busuk ummi..hehehe


ni hello kitty baru azwa lagi...hahaha...beli masa g pasar malam kat cameron tu RM18 je..okeylah bantal tu lembut sngt..sedap..sayanglah die dapat kitty baru..

tq en suami bawa cik mah n mama cik mah sambut hari ibu di cameron...

cantik manis sambut hari ibu kat mana hari tu???

oh ye..hari ni dah otw p cherating pulak...nnti kita story2 ye...doakan perjalanan cik mah selamat ye..

TQ

PUAN MAH

Friday, 15 May 2015

“SAYA NAK MENANG TUDUNG INSTANT/INNER NECK NAAZNEEN FAIQA BY NEENAANUAR

Selamat malam..lama dah x wat entry malam..

tgh2 bw nmpk pulak kak neen ada wat GA...ruginya klau xjoin..tgok2..eh2 hari ni last...nasib sempat lagi..


tadaaa...

Sekarang tengah trend tudung instant kan? So today nak memperkenalkan product Naazneen Faiqa by NeenaAnuar ! Tudung Instant Athifa nie sangat sesuai utk dipakai pada bila-bila masa dan ketika... Hanya 3 saat diperlukan utk sarung, betul kan soft awning nya dan kemudian adjust labuh tudungnya!

Nak pergi masjid? Nak ke pasar? Nak pergi rumah jiran? atau secara tiba-tiba ade tetamu yg datang menerpa ke rumah? Nak melakukan aktiviti santai pada hujung minggu? Atau nak pergi bercuti santai ataupun mahu melakukan aktiviti lasak? Mudah sahaja.. hanya dlm masa 3 saat anda sudah siap sedia utk melakukan apa jua aktiviti dengan tudung instant sarung Athifa ini!

Keistimewaan dan kelebihan tudung instant dari NaazneenFaiqa:-

- Tidak perlu digosok

- Material jenis high quality cotton lycra (tidak melekap, sejuk dan lembut)

- potongannya labuh menutupi dada

- membuatkan bentuk muke kelihatan lebih bujur


ayat2 membodek kak neen...hehehe..

lama dah tau usha ig kak neen..tgok kak neen g bercuti ngan pkai tudung instant ni..cantiknyer lah...memandangkan cik mah g bercuti je masalah utama tudung...payah nk cari yg sesuai tau...lebih2 lagi time nk g main2 air...

huarghhh...bila tgok kak neen dapat feedback dari customer..wahhh semua ckp best...teringin nk try...mesti seronok n cantik macam kak neen...hehehe..kan..kan...

pastu pulak kan..warna2 tudung instatnt kak neen ni mmg up to date lah..yg menawan hati cik mah...huarghhhh...cantik2 lagi2 yg warna biru tu...

oh ye...moga2 kak neen terus maju dalm bisnes ni...n happy belated birthday...seronok tgok kak neen travel sana sini..dalam diam memasang impian...confirm lepas ni klau dapat tudung dr kk neen ni..mana2 travel confirm bw tudung ni...p kedai mesti agi senang..skrng ni slalu kalut2 cari tudung..hahaha..

k lah..bnyk pulak bodek..hope ada rezeki ummi azwa..

tq kak neen wat ga..moga2 lebih murah rezeki di masa sekrang n masa hadapan..

TQ

PUAN MAH

Barut polkadot pink

Selamat pagi..

Alhamdulillah di murahkan rezeki dpt lagi order utk barut baby...cik mah xde pun promote kat page...just dekat blog n ig n fb sendiri je..Alhamdulillah..kawan2 ramai yg support...syg korang tau...

Hari ni nk share..tempahan dr ex housemate..katanya nk hadiah kan utk kawan die...nk 5 pcs...pilihannya adalah pink polkadot ni n yg peach gmbr kapal layar tu...Alhamdulillah..sehari dpt siapkan smbil2 buat kerja lain juga..TQ abah azwa slalu tolong jaga kan azwa..


TdAaaa...semua polkadot..hehe..cik mah ikutkan siap2 ngan riben..katanya hadiah kan..so kasi sweet sikit utk bakal mommy...meh2...nk order boleh whatsapp ye..0176626152."

TQ

PUAN MAH

Thursday, 14 May 2015

Nipah guesthouse Pulau pangkor..


Selamat pagi...okey...hari ni br sempat share pasal penginapan dekat Pulau pangkor...lambat sebab nk transfer gmbr dr hp ke iPad..hehe..

Cadangnya nk cari tempat yg le tenang kan Fikiran..cewah kan...nak stay mana tu cik mah review dr blogger2 yg dah pergi...then terjumpa lah tempat yg sngt cantik ni...terus bg proposal kat en suami...k..proposal lulus...then apa lagi teruslah booking...sblm sblm g cik mah dah booking tau...nmpk semangat nyer,,.hehe

Lepas beberapa email..then Alia..wife pada owner nipah guesthouse..cik mah decide nk stay utk 2 mlm kat situ...horay2...sngt senang deals ngan Alia...TQ sudi melayan email cik mah..

Ni antara yg Alia sent pada cik mah..ni lah tempat cik mah stay..

1 unit Deluxe Chalet (Max 3 person including children & toddlers) (3 Days/2 Nights) for only RM150.00 per unit/night (Weekday rate).

The Deluxe Chalet consists of:
  • 1 queen sized bed
  • 1 single bed
  • air-cond
  • fan
  • TV
  • attached bathroom/toilet (hot water shower NOT available)   




Ni lah bilik yg cik mah stay...sngt selesa..azwa 1 katil di punya...ewah2....

Yg bwh ni gmbr masa hari kedua...sblm breakfast..kuar bilik azwa nmpk kolam..sibuk lah die nk g...muka blur2 lah tu sebab ummi suruh sarapan dulu..hehe..cantikkan tempat ni..tenang je..mmg sngt sesuatu utk rehat kan Minda...anak pun happy je..



Yg ni pulak..gmbr masa bersiap2 nk balik...tepi kolam tu Ada kerusi mcm ni...rehat2 smbil tgok ank main n mandi kat pool...comelkan tempat nyer...









Yg ni pulak..gmbr masa kami nk checkout...Alia amik sbgai kenangan kami pernah jejakkan kaki kat sini...TQ atas layanan yg sngt baik n Mesra...happy n puas hati sngt...



TQ

PUAN MAH

Wednesday, 13 May 2015

Mandi laut di pantai teluk nipah


Selamat pagi...entry bercuti lagi...

Sambung an entry bercuti ke pangkor yg lepas..sampai je kat penginapan...rehat2...so kami tdo dulu...pastu dlm pukul 5.30 ptg mcm tu bersiap2 nk pantai..g pantai yg dekat ngan penginapan je...dlm 5 minit jln nk ke pantai...

Azwa siap2 dah pkaikan bj mandi..ha..excited die nmpk laut dr dalam van pink lagi..hehe..

Masa memula tu xpaham lagi..so bg die main2 pasir dulu..sambil2 ummi n abah dilamun cinta..hehe..



Okey..bila dah redup sikit..ape lagi..kasi rendam budak ni...masa kami g bukan waktu ramai orng..hari ahad,.orng ramai Dah balik...so enjoy sngt2...



TdAaaa...die Sudah berani n xtakut2 dah..sbb misi ummi kasi rendam dlm kolam yg lepas berjaya..horay2...pkaikan die neck float tu n abah gilir2 ngan ummi pegang die..ummi xla berani sngt pun nk ketengah..maklumkan..xpndai berenang..abah pndailah...

Itulah Gaya budak yg excited berenang di pantai teluk nipah...

Pastu apelagi..wefielah tiga beranak ni ..


Sngt happy dapat luang kan masa bersama2 ngan yg tersayang kan...tips jimat ruang...cik mah pkai bj yg sama utk mandi 3 hari dilaut..balik tu Sidai je dlm toilet..esok yea pkai semula..so..xpayah bw bnyk2...

Dah lewat petang...nk dekat2 pukul 6.30 ptg dah masa ni..g jln2 tepi batu jap n amik gmbr azwa lah apa lagi..








TdAaaa...ewah2 Gaya model dah anak ummi...seronok die dpt tgok laut n bot2...esok nyer kami dtg lagi..tu story nnti ek..bye2...

Oh ye..tips lagi..balik dr laut ni..bilalah badan azwa ngan air pancut kat luar yg disediakan...bersih2 kan betul2...pasti kan xde pasir masuk telinga ke ape ke ek..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 12 May 2015

Ewah-ewah...laju Je Ye...

Selamat pagi...

Mcm2 azwa ni tau...ni cerita masa azwa kurang dr 10 bulan..entry terpendam..br perasan..heheh..cik mah ni tertinggal keretapi sendiri..hehhe..

Die mmg xle tgok pampers die n roti..Wah..jadi excited die tu semacam..masa ni baru hebat merangkak..jln tu sikit2...baru gagah2 nk berdiri...




Gmbr dh cerita kan segalanya..ewah2...laju je die naik atas meja tu ek..ish2...amik pampers..campak bawah..then gelak..turun amik..buat perkara sama..hahaha..ummi n abah yg tergelak..terhibur betul ek budak2 ni tgok bnda jatuh...hahha.skrng pun die masih lagi excited ngan roti die tu...pampers dah kurang sbb slalu guna CD je...

T story lagi ek keletah azwa..tata..

TQ

PUAN MAH

Monday, 11 May 2015

Flower crown white pink..

Selamat pagi...lamanya lah teaser baru nk cerita...ampun ye...terlupa sebenarnya...so ni nk kotakan janji..

Hari tu teaser..so tekaan tepat lah...nk buat flower crown...simple je...plan nk pakai utk ibu..ummi n azwa..abah n abi xpayahlah kan..hahaha..

Xpernah try buat pun...so belasah Aja..beli dawai yg keras tu..then bunga2 kecil sikit warna pink n putih..bunga ni xla kecik sngt..tp okeylah...Meriah sikit..hehe...

Buat tu senang je...layan gmbr dulu ek..



Untuk ibu azwa...cik mah wat Ada riben utk ikat nnti...sbb amik ukuran kepala ibu..hehe..bunga tu selang  selikan ngan putih n pink...dawai tu balut kan ngan tape hijau tu..Nama tape xtau..hehe..nk senang beli je damai hijau,.klau nk putih pun boleh...tape tu skrng mcm2 warna Ada dah..so..ikut kehendak hati lah ye...then lilit2 kan..

Untuk cik mah n azwa dah ukur siap2 dah...lilit2 alter2 sikit..dah puas hati...beres...ni gmbr masa hari kejadian..smpai hari ni azwa masih paki flower crown die...suka sngt agaknyer...asal nmpk je die minta nk pakai...amboi2..feeling puteri lah ye..hehee..

Alhamdulillah..ape yg dihajati nk wat flower crown utk kami vertigo termakbul...seronok sngt...hehe...

Next nnti kita story pasal bj pulak ye...tata...

TQ

PUAN MAH

Friday, 8 May 2015

Bercuti ke Pulau pangkor..

Selamat pagi...wahhh...sebulan lebih baru sempat nk share kat blog...maaf ye..bnyk entry kena que..hehe...bnyknyer nk share...tu yg bila free cepat2 draft kan....syg blog...xmo bia kan kosong sementara mood nk menulis membuak2..hehe..

Percutian ke pangkor...memula plan nk g bukit merah...skalinya tutup pulak yg tempat orng Utan tu..so cancel lah..then pk2...mana ek nk g...search2...okeylah..g pangkor lah..memandangkan cik mah xpernah g...abah azwa pernah g masa zaman2 belajar dulu...plan g bercuti ni sbb habis kan cuti tahunan en suami...plan nk g sabtu..tp tempat nk stay tu penuh...so g hari ahad je lah...lagi pun en suami cuti sampai selasa..so beres..



Gambar masa dlm feri nk ke pangkor...pasal penginapan t story ye..gerak dr rumah dlm pukul 8.30 mcm tu..dah Sudah sarapan..so..plan nk ikut jln lama..bukan nk kejar ape pun..check in pun pukul 2 ptg..so relax2 je..enjoy juga ikut jalan lama..jimat tol disitu...so duit tol le byr duit parking kereta kat ngan jeti..total byr parking dlm RM15.60...sejam RM0.60...okeylah...xterlalu mahal..beli ticket feri still sama..RM10 utk seorang..pergi n balik...okey juga..xmahal..azwa semestinya free...

Kami sampai awal juga dekat jeti lumut...masa nk beli tiket..Ada akk tu tnya pasal kereta sewa nk x...so kami bincang2...n amik kereta utk HARI isnin..RM80 utk 1 hari..en suami nk kereta kecil2 je...kancil auto..tp dapat kancil manual..ermmm..apelah...sewa kereta tu dr Eric namanya...nasib en suami pndai bw manual..cik mah pun reti,,tp ngan Kawasan berbukit2 n jln sempat kat pangkor tu..gerun jugaklah..

Cerita skali pasal kereta ye..Bahagian dlm kereta okeylah..sweet cantik..hehe..warna merah...air cond no 3 je boleh guna..okeylah dr xde langsung..radio xde..hehe..air cond Sudah berlubang..angin kuar kuat2..hehe...okeylah..yg penting xpanas..kesian azwa...

Gerak ke penginapan naik van pink..RM15 utk ke area teluk nipah...okey..murah juga..sbb rata2 baca,.RM20...van okey..selesa..

Oh ye..sebelum tu makan dekat jeti..kedai melayu..hujung skali nk ke jln raya...okeylah juga..xla mahal sngt2...berbaloi n masih dlm range...

Next entry pasal penginapan ye..xsbrnyer nk cerita..nntikan tau...

entry2 lain berkaitan pangkor..









TQ

PUANMAH..

Thursday, 7 May 2015

TQ tag utk botol kaca..



Selamat pagi...

Hari ni cerita tentang bisnes pulak lah ye...seronoknyer bila customer sudi share hasil DIY mereka dr kertas Kraft...

Ni salah 1 Nya,,DIY TQ tag utk botol kaca...cantikkan...then ikutkan dengan tali guna ni...

Entry tali guni le tgok kat label sebelah ye..


Mudah n jimat...print atau fotostat pun boleh..suka sngt..nmpk klasik je kan...so ape lagi..pada yg berminat boleh whatsapp cik mah 0176626152...

Utk info kertas Kraft lain le tgok kat label sebelah kanan ye...kertas Kraft tajuk nyer..hehe..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 6 May 2015

Mandi lebih selamat...

Selamat pagi...

Aunty2 tgh buat apa tu?

Sarapan ke???  Azwa ngah tdo...hehe...so ummi update blog...

Kali ni nk cerita tentang mandi yg lebih selamat buat azwa...ni kakak cik mah Ada jual...so..die bg 1 kat azwa sbgai model..hehe...setahun dh br ummi amik gmbr..hehe..maaf ye cik long...ni rambut dah lewat sikit,,.baru boleh tunjuk..hehehe...




Cik mah ckp ni selamat sbb senang nk syampukan rambut die..nk bilis lagilah senang...azwa pun jadi hepy sebb nmpk air turun depn mata die..hehe...die pun jadi excited nk mandi...masuk je bilik air minta pasangkan ni..Ada dua warna..biru n pink...so..xde dah tercunggap2 air lalu depan muka...xde dah masuk2 mulut die...so cik mah pun rasa selamat...lebih mudah nk mandikan die...

Mommy2 yg Ada masalah mcm cik mah..le r try guna ni..sngt mudah...saiz kepala tu boleh adjust tau...so xpyh risau xmuat...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 5 May 2015

Tasbih budget dlm plastik.

Selamat pagi cantik manis semua..

Hari ni nk share lagi..memandangkan Ada yg mencetak rompak hasil kerja cik mah ...so cik mah amik gmbr lagi comellah.hahah...perasan..kasi letak bunga2...pastu kasi warna kuning2 efek Gitu...heheh..

TdAaaa..tempahan 50pcs lagi tasbih budget...warna pilihan campur2 je...so cik mah habis kan stok warna yg Ada...



Terima kasih sudi tempah dari cik mah...oh ye..plastik packing tu free je tau...pada yg nk tempah boleh whatsapp ye 0176626152...warna boleh pilih..tp klau nk cepat...pkai stok warna yg Ada je lah ye...

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...