Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 27 February 2015

cucu-cucu mak tok penang

selamat pagi....

alhamdulillah...masih semangt nk berupdate blog...

2 3 minggu ni bz sikit...so kelam kabut sikitlah nk update entry...

ni cerita lama pun..bulan 12..

tgok tu..br nk story kan..maaflah ye...

moga2 ada yg sudi nk baca..cantik manis ingt lagi x entry ni???

jawapannya..mama cik mah lah yg bertuah...

sebab dah ada 2 cucu lelaki..then adanya azwa..lengkap sudah..adalah cucu gegirl...

cuma mak tok penang belum lagi...ni lah gmbr cucu-cucu mak tok penang...aka mil cik mah punya cucu..




yg kiri kanan azwa tu adik beradik..yg kakak dah nk masuk 4 tahun.,.yg adik nk masuk 2 tahun dah...azwa pulak..masa ni baru nk masuk 11 bulan...

tp yg kuat membulinya..azwalah..hahahha...beriya die nk main ngan kakak2 die tu...yg kak sofia yg 4 tahun tu okey..baik je melayan azwa...ada ciri2 kakak yg baik..peluk2 siap..jaga2 tgok azwa ada kutip pape x...hehehe...

tp yg second tu..kakak icha...takut ngan azwa..sbb azwa slalu kejar die..naik atas badan dielah...pusing2 kepala die kat bdn kak ichalah...kadnag tu sampai nangis kak icha..hahahaha...

azwa2...xpadan kecik...so kak icha xle nmpk azwa..mesti die nk nyorok...hahahah..kalaka je ummi tgok...

pape pun..seronok balik penang sambil jalan2 hari tu..t kita jumpa lagi ye kakak2 sepupu azwa...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 26 February 2015

Pink tent azwa...


selamat pagi...hari ni nk promote2 lah..

lama pulak rasa xpromote bisnes kakak cik mah...

tadaaaa..


azwalah dlm tu...cik mah beli dari kakak cik mah...khemah ni serius mmg besar n best...azwa dah mula pandai main sendiri..jp2 masuk khemah die tu..amik mainanlah..golek2lah..suka tgok..ummi pun makin senng nk wat keje..syukur...dlm tu cik mah bentangkan toto kecil die..xla skait badan die bila dok tergolek2 dlm tu....kadang tu sampai tertdo dlm tu...klau tdo dlm tu panas sikitlah...so letaklah kipas kecik macam dlm stroller tu..hahaha...
cik mah dah test...cik mah n abahnya pun muat masuk skali tau..hahaha...amboi sngt...bab kukuh tu..insyaallah...


tgok tu....gimnastik ke tu syg oiiii...ni lah kejernya sekrng..tonggeng2 mcm tu...pastu chak kat kita..ish2....dari gmbr pun le agakkan berapa besar khemah ni...sj amik pin..nmpk terang sikit..lagipun utk azwa kan...yg warna biru pun ada juga tau...

ni detailsnya..



Pink tent kids @ baby
-ibu pun boleh masuk sekali-
RM 45
Order:pm.wassp.SMS 0172816154 Ida
Atau 
Self pickup
Gombak/keramat
**senang lipat
**ringan
** ada beg utk disimpn utk dibwa kemana2
**saiz besar iBU@Ayh pun boleh masuk skli

klau nk order le r mesej kakak cik mah ye..n gtau kawan cik mah...ckp baca dr blog cik mah..hehehe..cepat sikit kakak reply...hahahha

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 25 February 2015

Bubur: ikan bilis + carrot + kacang peas


selamat pagi...meh2 share sikitlah cerita bubur azwa...lama pulak xshare..

bukan ummi azwa xmask tau..cuma ummi lupa n xsemat nk share..hahaha..alasan lagi..hehehe

bubur biasa je...

beras perang...ikan bilis yg dah siap2 way stok..pastu carrot n kacang pea...

sedap juga ni tau...macam lemak2 pulak kacang pea tu..hahah..



masak skali harung je semua tu..pastu blendkan n masukkan dlm bekas2 kecil...so..bila nk amik..n panaskan dlm periuk je...snng je kan...letak sikit air..supaya jadi mcm ada sup2 sikit..ummi pun sibuk nk menaumpang...

ni menu masa azwa belum setahun..n baru2 naik gigi..skrng gigi nk masuk 4 dah..so xla halus sngt cik mah blend..nk ajar suapay die pandai mengunyah...horay2...

ummi excited..

cik mah pun dah xla mengongkong sngt..mmglah no salt n sugar lagi..cuma sikit2 tu ada..mcm makan kek..suap secoet kat die..sikit sngt pun..xsempat sampai tekak dah hilang rasa..hahaha...bg kenal2 rasa je gitu...

apa pun pantau pemakanan anak ye...bia seimbang tau...

harap menu ringkas ni dptlah membantu ye..

TQ 

PUAN MAH



Tuesday, 24 February 2015

alhuznababykids..kasut baby comel...

selamat pagi....

alhamdulillah...rezeki azwa bulan 1 lagi..menang kasut lagi...wah...ummi mestilah seronok...bersemangat ummi join GA tau nk menangkan kasut yg sngt comel ni utk azwa...

xsia2 ummi bersemangat nk menang..sebab bila kasut sampai je hari tu..azwa dah le jln ngan jayanya...wah..super excitedlah ummi pkaikan die kasut ni...

ramai juga yg join tau masa ni..so mmg persainganlah...boleh kata nk giveup je masa tu...tp teruskan usaha selagi contest xtutp..hehehe...ckp kat abah azwa mcm dah giveup pg tu..tp dok2 free sambil wat tasbih..tag2 lah jp...

alhamdulillah rezeki azwa...




orng yg cik mah tag pun menang juga...tahniah korang....


so..klau mommy2 nk dptkan kasut yg comel ni...ape lagi..g lah follow ig alhuznababykids ye...mana tau lepas ni ada GA lagi..le r kita bersaing secara sihat pulak kan..meh2...



azwa ngan kasut owl die..ummi pilih warna pink purple...

alhamdulillah..bg cik mah..azwa nmpk selesa n die suka sngt....skrng g mana2 pkai kasut je...jalan2 jap pun nk pkai..pndai die...

mommy2 yg cari kasut utk bby..ni sesuai sngt...bnyk pilhan corak tau..serius mmg bnyk pilihan...rambang mata t tau...

so..p cepat2 usha...

TQ alhuznababykids...moga terus maju..

TQ

PUAN MAH

Monday, 23 February 2015

Jambatan kedua pulau pinang

selamat pagi...

cerita tonggeng terbalik dah..ni cerita masa baru sampai penang..hehehe...


jambatan kedua pulau pinang..clear je..xjem pape pun...syukur..azwa alhamdulillah xmeragam pun..baik je die...main2 jap..pastu tdo je...snng ummi..cuma masa ni xmo ngan maktok ngan tok nek die...hehe...dah beberapa hari br nk mak tok penang die...

oh ye..yg tu back carry azwa masa ummi g shopping handbag baru..hahaha..2 tahun skali beli handbag..beli yg mahal terus..cewahhh..konon kan...en suami benarkan..sbb katanya bgus jenama ni..tahan 2 tahun at least utk isterinya yg ganas ni..hahahha....

serius..cik mah mmg ada 1 handbag je...xsuka bnyk2..malas nk tukar masuk barang..t ada je yg tertinggal..hahaha...

lama dah beli ssc baru..t cik mah story ek...

wah...tu masa nk sampai penang dah..azwa pun excited dah...so..bergayalah die ngan spek hitam die..sibuk tgok abah die pkai spek..nk juga die..hahahha...


cik mah suka penang..walaupun g tempat yg sama je...hahahahha...

tempat2 makan kat penang xhabis ronda lagi tau...sape nk bawak?????

t cik mah p penang lagi ek...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 18 February 2015

Kerusi makan baby...

alhamdulillah
masih ada masa untuk update blog...sekarang ni dah ada laptop dah kat rumah..tinggal nk pasang unifi je..skrng ni guna broadband je dulu...okeylah juga..asal boleh update tu...cukup baiklah..hehehe...masa ngah kouta br cepat2lah up entry..siap schedule skali..hahaha...

meh2...hari ni nk share cerita kerusi baby pulak..

azwa start boleh duduk lepas die berjaya tergolek2...6 bulan lebih sikit terus le duduk..cepat juga sbnrnya..lepas tu..die mmg usaha nk duduk je...so snnglah nk bg makan..

sblm tu layan dululah gmbr..

beberapa gmbar azwa kat atas kerusi makan bby..ni semua yg kat kedai punya...masa 6 bulan..7-9 bulan tu mmg elok je azwa duduk atas kerusi..tp bila dah start 10 bulan tu...perghhh...xle dah..ada aja bnda dicapailah...nk itu lah inilah...mmg ada je...

so nk x nk..ummi n abah kena giler2 makan...slalunya g kedai makan..bw bantal die yg huruf c tu...untuk sandarkan kat belakang atau depan...xpun letak handbag umminya...xla longgar n die le gerak2 sn sini..hehe...

pastu ummi bw bekal die...biskut ke..n paling penting botol air kesayangan die...hehe...bc sini ek..

nidah mcm bnda wajib ada dlm handbag ummi pulak dah..hehe..

kerusi bby pun ada mcm2 juga...yg getah..besi..kayu..plastik..setakat ni semua ok..cuma yg mcm getah plastik tu xgemar sngt..sbb mcm kaki bby boleh terjerlus kebawah..so xbest sngtlah kan...yg plastik mmg best..selamat pun selamat n ringan bg cik mah lah...

pape pun kena make surelah ye kerusi bby tu bersih sebelum letakkan bby...sbb ada kala tu xbersih..lupa nk lap kot kan...habislah nnti bby kutip2 pulak...agak bahaya disitu..

so kira bnda wajib juga ada dlm handbag ummi adalah sepaket tisu basah...amboi...handbag ummi ke handbag azwa ni...so..ummi dah belikan azwa handbag comel...pkai tu ek...letak tisu tu..hehehe...

g mana2 skrng mmg akan cari dulu kerusi bby...klau mood azwa baik..mmg die duduk dulu atas tu...sempatlah ummi n abah makan dulu...pling lama pun bertahan mungkin setengah jam...heheh..tu pling lama..adakala xnk pun langsung...

okeylah..sambung nnnti lagi ye...azwa dah bgn pulak ni...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 17 February 2015

Bunga penanggah kuning diraja...

selamat pagi..

lama pulak rasa x share cerita bunga penanggah..ni cerita lama dah ni..sngt lama...

godek2 ipad terjumpa pulak...so..mehlah nk story2..


ni cik mah diy je..utk majlis sepupu cik mah..masa ni mmg ngah sarat pregnant azwa..masa ni lah pulak sepupu br nk tempah..mmg last minit betullah kan...tp xpelah..demi sepupuku...cewahhh...

die request nk warna kuning...so..plan2 nk try bunga yg mcm ni..namanya xtau..hehe...mudah je..cik mah beli kain felt..pastu button depan tu..then pin belakang...jarum n benang...saiz tekap2 tu pulak..guna penutup botol..wat bulat2 bnyk2...pastu potong suku..then jahit je..masa ni mama cik mah yg bnyk tolong watkan..hehehe...sbb xlarat nk wat masa tu..nk kena wat pulak 100pcs..




ni hasilnya bunga penanggah kuning diraja tu...siap skali letak duit RM1...syukur alhamdulillah..sepupu cik mah puas hati...

pada yg nk tempah le r whatsapp ek 0176626152..

TQ

PUAN MAH

Monday, 16 February 2015

3D art di pesta penang


selamat pagi...minggu ni n minggu leaps cerita perctian cik mah jelah ek ..

share2 ngan cantik manis...kot2 tahun ni plan nk g bercuti ke penang ke kan...g lah masa hujung tahun..bulan 12...best!!!!

kenapa best???

sbb ada pesta penang....

cik mah suka sngt...lagi2 ada azwa...bertambah best...sebelum ni best..tp bila ada azwa ni bertambah2 pulak...xla memborong mana pun..spent masa je ngan abah azwa  n mak tok penang...



ni gmbar kat pintu masuk lepas beli tiket kat kaunter

azwa dlm carrier masa ni..tdo pulak die..cik mah g awal masa tu..snng nk parking...g dlm pukul 6.30ptg..solat maghrib dulu..pastu br jalan2...

oh ye...mungkinlah bestnya pesta tahun lepas..sbb sbb ni excited nk g amik gmbr kat tempat2 yg gmbr 3D tu...so...bila tgok ada kat pesta..teruslah excited...

okey kena masuk gak ni..masuk pun just RM5 je...okeylah kan..nk merasa..

so..masa ni jln2 je dulu..teman mil shopping..cewahh...cover line kan...

cik mah beli tudung sarung je...murah tau RM5...kualiti bg cik mah bgus..sbb labuh tutup bahagian dada...

okey..lepas dah bayar tu...le masuklah kan..kat pintu masuk ada ni ha..ape ntah namanya..

azwa terkejut...hahahah...die takut sebenarnya...
nmpk muka cuak tu...ni die dah bgun tdo br best nk masuk...le ajak azwa bergambar skali..


tadaaa...bg cik mah okeylah..ada gmbr mcm xmenjadi sngt...ntah kenapa tone lain2 pulak...azwa blur2 lagi masa



tadaa..masa ni azwa dah paham ape yg ummi n abah wat agaknya...die skali excited nk action..hehehe


azwa ngan ummi pulak...frozen tu...hehe..pandai dah die pun nk beraksi juga...



ni confirmlah ngan abahnya kan...feveret abah ni dari kecil...mestilah kan...



masa utk azwa beraksi sndiri pulak...suka benar die...



tadaa...ni pulak feveret ummi dulu2...wah..terkenang2 tau...



kami bertiga....tq mak tok penang amikkan gmbr...



ni pulak azwa n abah n mak tok penang...


last skali..tadaaa...kami bertiga lagi...


horay puas hati sngt2...byran pun berpatutan sngt...bnyk lagi aksi2 yg azwa wat...tp cukup2 lah kan..buh semua gmbr penuh pulak...hahaha...

seronoklah selain shopping2 dapat gak azwa bergembira...

TQ

PUAN MAH

Friday, 13 February 2015

i love penang..

Selamat pagi....

Antara tarikan lain kat bukit bendera selain dari Owl Museum adalah LOVE yg besar ini....




Tarikan..bg cik mahlah..MCM cacat Je gmbr SBB ada tali merah tukan..nmpk xcantik Je...huhu...amik gmbr MCM feeling Je kan..cantik dah cantik dah...apelah...

Oh Ye..klau nk tulis2 kat mangga tu ada Je..le r gantung kan kat pagar2 tu...TP kan...mahal betul hrganya...paling murah xsihat RM25 kot...oh..MCM xberbaloi Je..so cantik manis bwlah sendiri ek mangga...jimat sikit,.,hehehe...



Ni yg depan pintu masuk Owl Museum...mmg tarikan juga ni...semua nk amik gmbr kat sini...semngt ummi ngan Azwa tau..abah Pulak xmasuk betul..ala..apelah abah ni tau...gmbr siapa amikkan????mil cik mah ikut...dielah yg amikkan..TQ mama..



Ni pun menarik juga kan...jarak2 beberapa buah negara dr situ...masa ni lepas solat zohor...Azwa dah bangun dah...ape lagi..kenalah bergambar kenangan...



Tadaaa..ummi Pulak...ummi mestilah nk jugak..hehe..



Chak.....masa g ni ramai menegur...ada mat Salleh pun tegur Azwa...putih sngt...MCM mat Salleh..rambut pun serupa mat Salleh tu perang...hahaha...oh Ye..klau bw bby..pkaikan lah bj lengan pnjng..agak sejuk jug klau hujan..masa ni hujan sikit2 Je..pastu berhenti..skali berkabus..wah..MCM Cameron highlands Pulak rasanya...

seronok...hope this year ade rezeki lagi...slalu g penang...tp xhabis round..hahahha

TQ

PUAN MAH

Thursday, 12 February 2015

hari lahir cinta hati ummi

selamat pagi

alhamdulillah...syukur sngt2...

usia azwa sudah 1 tahun hari ni...klau bulan islam dah hari tu  masa 2 feb sama ngan cik mah...syukur azwa dipanjngkan usia...diberikan kesihatan yg cukup baik...

masa 11 bulan hr tu je skali die demam...

alhamdulillah juga...menjaga azwa sngtlah mudah..n dipermudahkan...syukur sngt...

masa ummi taip entry ni...menitis air mata ummi...teringat saat melahirkan azwa..segalanya Allah permudahkan sayang utk ummi dan azwa...

azwa cinta hati ummi..lahir 12 feb 2014..12:58 pagi..hari rabu...




oh ye...headband comel ni dari ohbabygirlboutique..yg azwa pernah menang sblm ni..so cik mah tambah stoklah..suka ngan knotted...le tgok kat fb n ig ek..

kehadiran azwa dlm hidup ummi n abah bagaikan cahaya yg sngt membahagiakan...kehidupan ummi dan abah sngt bahagia..dengan keletah kamu..pot pet kamu...tangisan kamu...ragam kamu...

rindunya ummi saat azwa dilahirkan...

tangisan pertama azwa masa dilahirkan..buat ummi rasa bertuah dikurniakan seorang cinta hati...

alhamdulillah atas pinjaman ini ya allah..moga ummi n abah dapat menjaga amanah dari Allah ini sebaiknya...

semoga azwa juga menjadi anak yg solehah...terima kasih menjadi peneman ummi kat rumah...terima kasih wat ummi kelam kabut terkejar2 masak..haha...terima kasih slalu hiburkan hati ummi...

ummi x pernah xcukup tdo...ummi2 lain bermata panda...ummi azwa xpun..sbb azwa nk tdo je ajak ummi...so ummi tdolah skali...azwa xpernah lagi bgn2 malam ajak main...dah puas agaknya main siang2...

bnyk pulak nk cerita kan...nnti2 kita story lagi ek...

terima kasih pada semua yg mendoakan azwa dari sebelum lahir n dah lahir n dah besar pun setahun dah..terima kasih sngt...


TQ

PUAN MAH

Wednesday, 11 February 2015

Bunga penanggah rose purple

Selamat pagi...lama xshare kan cerita bunga penanggah...sbbnya tahun lepas cik mah bnyk tumpukan pada tasbih n kertas kraft...xdelah wat promo sngt yg bunga penanggah ni..

TP klau customer tempah..cik mah bg special price lah...mestilah kan...alhamdulillah rezeki...

Ni kira teaser dulu ek...


Customer nk 100pcs bunga penanggah rose warna purple..namanya rosnah..die request nk letak duit RM1 skali....

Cantik warna ni...alhamdulillah dimple nk wat ni..n alhamdulillah dah siapkan awal dr masa rosnah nk...t cik mah share hasilnya Ye...


TQ

PUAN MAH





Tuesday, 10 February 2015

owl museum penang.



Selamat pagi...alhamdulillah diberikan kesempatan meluangkan masa bersama en suami n Azwa hujung tahun lepas...

Ala..xkemana pun..blik Penang umah mak mertua...alang2 tu p pesta...MCM acara wajib kitaorang Je...hahahha...

Ni Owl Museum...terletak di atas bukit bendera pulau pinang...

Bayaran masuk RM10...warga emas RM5..kanak2 xsure Pulak..baby free Je..xde nk kemana sngt pun kat bukit bendera..so trylah ni kan..smbil2 amik gmbr kat luar tu...


Bersama ngan MIL cik mah...ni kira kat pintu masuk kecik...depan kaunter tu...tema hari tu..purple..hehe..




Masa masuk tu..Azwa tdo...so die berkepit ngan abahnya bercarrierlah...masa ni 10 bulan lebih...nk dekat2 11 bulan..berdiri tegak tu mmg hebat dah tu...pkai topi SBB hujan sikit2...tu belon ala2 burung hantu tu...geram..


Ni sebelum ummi masuk..amik gmbr dulu..geram nk peluk Je...bocor t sape nk jawab..hahaha..



Tadaaa...ni antara yg ada dlm Museum tu...xla bnyk sngt pun..TP okeylah klau nk tahu sikit2"..3d ni..


Ni pun 3D jugak..wah..excited betullah...



Nmpk x Azwa tu???.sedap tdolah tu...hahaha...ewah2 abah Azwa poyo2 Je tu betulkan...MCM tukang kayu Je,,,yg bingkai putih belakang tu dibuat dr felt...sngt cute tau...bolehlah nk cuba wat klau2 rajin nnti...



Ni pun ala2 3D juga...sempat abah post Ye...Azwa masih nyenyak...Sebelum keluar tu ada tempat bby amik gmbr..ala2 bnyk bantal bentuk Owl tu...ada kerusi2 comel..TP Azwa tdo..xdpt lah nk amik...


Pastu belilah ni 1 sebagai kenangan..amsa tnya dngn RM6.90...skali masa byr RM9.90...halamak....mahal jugak...




Bg cik mah biasa Je Owl Museum ni..part best yg 3D tu...tempat pameran Pulak kecik Je..MCM xberbaloi Pulak byr RM10 tu..klau RM5 MCM okey juga..TP okeylah..SPACE kan limited kat bukit bendera ni..bnyk songgeh lah cik mah ni...alang2 dah dtg tu bukit bendera..perlulah singgah sini jugak Ye...


TQ

PUAN MAH

Monday, 9 February 2015

Inner Magic dari by_uya..

Meh2...nk story2...sambil2 review kan...cik mah suka sangt2...mmg sukalah...sbbnya...cik mah mmg lah sekian lama cari inner yg sesuai n sejuk n mudah dipkai...alhamdulillah..bila terjumpa ngan inner Magic dr by_uya...

Mcm2 warna ada tau...n paling penting selesa pkai...n xpnas...kain mmg selesa terletak elok Je bila pkai...meh tgok2 dulu ek..



Ni masa g jalan2 rumah nenek sedara en suami..pkai inner Magic warna pink...suka sngt tau..nmpk x kat ne magicnya????magicnya SBB elok Je..xde senget2...comot2 dah...xpyh sibuk2 kejap2 nk tgok cermin dok betulkan tudung Je kan..

Eh2 sambil tu nk ckplah..gmbr 1 happy family AT home..hehe..



Yg ni Pulak warna kelabu pekat..cik mah pkai masa meniaga kat klinik kesihatan Gombak setia tahun lepas..elok Je kan,..ngan ada anak ni..mmg kena ada sesuatu yg senng pkai..cepat n elok Je terletak...so..mehlah beli inner Magic ni..warna mcm2 ada..nk soft...pekat ke..ape ke semua ada...cik mah ada 5 helai dah...rasanya nk tambah lagi ni stok..hahaha...

Okeylah..klau nk beli inner Magic ni..le r follow ig by_uya Ye...FB pun ada juga...ni no hp..whatsapp Je ek..snng..0192175107...

Jgn malu2 Ye nk membeli..ckplah cik mah promote kan..ne tau dpt diskaun..hehe..

TQ

PUAN MAH

Friday, 6 February 2015

Dua hal...

Selamat pagi...marilah sama2 kita bersyukur...

Bersyukur atas segalanya...terlampau bnyk yg Allah bg utk kita...yg kita berikan pada Allah..terlalu sedikit...dan kadang2 tu slalu Je terlupa...moga2 tahun baru ni..kita lebih Istiqamah...



Sama2 lah kita berubah utk lebih baik..insyaallah..sabarlah dlm setiap ujian dari Allah..pasti ada ganjaran pahala dan hikmah dari Allah...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 5 February 2015

One baby world lagi dan lagi..

Selamat pagi...meh2 nk share brng2 baby pulaklah..

Selalunya klau mainan beli ngan kakak n brng2 bby memag ngan kakak Je..cuma ada yg kakak xjual..Ye lah kan..xkan nk jual semuanya..

Memandangkan cik mah surirumah sepenuh masa...so cik mah decree mmg nk kena tambah stok cloth diaper Azwa...yg dah ada 12pcs...then pk MCM nk tambah 5 lagi...pastu dengar2 ada sale kan hujung tahun lepas...mmg bestlah.


Tadaaa...tgok gmbr dulu ek...

Pastu cik mah terus buka OBW...cik mah slalu gak g sini..MCM cik mah pernah cerita sblm ni kat sini...belian RM100 le dptkan PWP...contohnya nursing bra RM10 Je tau..bestnyer lah..so..mmg kumpul ape nk beli..mesti nk dptkan PWP...ummi dpt berjimat disitu...klau x..RM39.90 atau RM29.90"..nmpk kan bnyk penjimatan...

Masa tgok kat web site OBW ada sale 5 pcs CD ADORA RM89.90...bila kira2 mmg berbaloi...so..mmg decide nk g beli...tadaaa...tu lah 5 CD baru Azwa...comel2...selain tu beli juga wet bag utk letak CD kotor yg dah pkai...cik mah dah start juga pkaikan Azwa CD masa kuar...sedang belajar utk berjimat lagi...

Selain tu...cik mah beli kan Azwa berus gigi jari tu...comelnyer..senng ummi nk gosok2 gigi Azwa yg semakin bnyk tu...alhamdulillah pertumbuhan gigi yg sngt baik...

Pastu beli juga set sudu baru utk Azwa..yg ada tu susunya MCM kecik dah..hehe..SBB Azwa dah makan bnyk..so die marah klau lmbt..Ye lah masuk mulut sikit sngt.,hahaha..So ummi belikan baru n warna warni..sambil tu boleh belajar warna...tu gmbr Azwa masa 10 bulan..ni nk setahun dah kan...

So...dengan beli yg RM100 ni cik mah dptlah tambah koleksi PWP cik mah..hehe...n cik mah ialah VIB utk OBW tau...VIB maksudnya VERY IMPORTANT BABY....dah jadi member...seronoknyer...horay2...lepas ni nk g OBW lagi..klau ada sale kat OBW jgn lupa gtau cik mah Ye..hehe...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 4 February 2015

Buku cerita baby 10 bulan...

Selamat pagi...

Biasalah ek..dah jadi mak..dok cerita hal anak Je..hehe...nk share2 Je...meh2...

Cik mah perasan yg Azwa dah minat ngan buku masa die 10 bulan..sblm ni cik mah ada belikan buku kisah2 Rasul...2 3 Pages Je...contoh MCM gmbr bwh....TP skrng buku ni MCM nk hancur dah sebenarnya...Azwa dok belek2...pastu yg flashback card ni cik mah tunjuk kat die kadang2 Je..simpan dulu...


Mehlah follow ig cik mah..


Masa Azwa belek2 buku kisah Rasul tu...die akan cakap2 sambil tgok buku tu..pastu buka page lain n cakap bnda sama...cik mah tgok Je...mmg slalu die wat MCM tu..so cik mah plan nk belikan die buku yg warna warni n sesuai utk bw g mana2...

So...g r popular masa tu...belek2 bahagian buku..then jumpa 2 buku ni...menarik..yg 1 tu ala2 puppet...sambil cerita sambil gerak2 kan tgn..Azwa suka sngt...sibuk die nk pegang juga...yg dua lagi tu tebal juga..buku Jenis keras..TP ringan...so..mana2 g mmg cik mah bw...

Alhamdulillah Azwa mmg suka..die akan belek2 sambil ckp2 ngan buku die..seronok tgok telatah die...mungkin die tiru kot apa yg ummi die cerita...




So..pada mommy2 yg nk belikan buku..le r cari buku2 ni..cik mah ras ammgs sesuai..n mmg tertulis pun kat belakang buku..sesuai utk bby 10 bulan..sama2 lah kita pupuk minat anak2 kita terhadap buku..insyaallah...skrng ni tunjukkan flashback card..bg Azwa kenal2 bnda..binatang...n lain2...

Semoga Azwa membesar dengan bijak n solehah Ye sayang...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 3 February 2015

advance birthday gift azwa..

Selamat pagi....

Bulan febuari yg indah...semangat lebih baru hari ni....ni nk cerita advance birthday gift utk Azwa Safrina....sbnrnya..ummi n abah xde pape plan pun untuk hadiah besday Azwa lagi...

Alhamdulillah rezeki en suami...dapat bonus bulan 1 hari tu...n kebetulan masa tu Pulak kami sedang bercuti di Penang...kebetulan masa tu jln2 kat bukit jambul Penang.,.xde plan pun..sj jln2 bw MIL n nenek en suami...tetiba sj masuk kedai wah chan nk tgok2 harga emas...tetiba abah Azwa kata nk belikan Azwa gelang...advance birthday gift katanya...

Wahhh...ummi mestilah terharu sngt...pilih2..n ni pilihan kami...ada golf card wah chan masa beli gelang MAS kahwin cik mah dulu..dptlah diskaun..seronok...konon2 nk p kedai lain..sekali nya..pekerja tu dok try2 kat tgn Azwa...terus Azwa CKP nak...nak..nak...hahahaha...

Gelak kami semua..okeylah...SBB ummi suka design ni..n abah pun setuju..so abah bayarlah..horay2....barulah nmpk lebih gegirl...


Adoi..punyaLAh payah nk snap gmbr Azwa pkai gelang..masa tidur Je lah boleh..pkaikan belah kanan..so die excited sngt...jap2 nk salam..hahahaha..nk tunjuk gelang dielah tu kan..hahaha...mcm2 lah awak ni Azwa...

Sipa tnya Azwa boy ke girl lagi..siaplah..Azwa tumbuk ngan penumbuk comel..hahahh

Ummi wakilkan awa lah ek...

TQ abah belikan Azwa gelang cantik ni tau...TQ abah slalu tolong jaga Azwa masa ummi wat keje..slalu manjakan Azwa...slalu mandikan Azwa hujung2 minggu...bw Azwa g jln2....slalu teman Azwa main2 walaupun abah xreti main mainan gegirl..hahaha...

Azwa sayang abah sngt2....

Hadiah dr ummi...???.tu nntikan story,,ummi biasa2 Je...hahaha

TQ

PUAN MAH

Monday, 2 February 2015

28 tahun dihari ini...


Selamat pagi....semalam ulang tahun perkahwinan....syukur...hari ni Pulak..hari lahir cik mah...

Sudah 28 tahun hari ni...sebelum umur 20 tu...lambat Je rasa kan..naik Je angka 20 tu..amboi laju Je masa berlalu...uiii...lagi 2 tahun 30....wah2.....

Alhamdulillah...di usia 28 tahun sudah ada anak ...syukur...puteri hari ummi...

Mengimbau 2014 diFB hari tu...penuh cerita Azwa Je...amboi2....gmbr ummi n abah..adalah selit2 sikit..hahaha...

Diri cik mah...

Alhamdulillah...bab2 berat badan ni...alhamdulillah maintain lagi...mak mertua siap CKP makin kurus dari sebelum ni..hahahha....nk kata penat jaga Azwa xla juga...biasa2 Je...kurang mkn kot...



Bab kerjaya...masih kekal sebagai surirumah merangkap cikgu peribadi Azwa...hehe...24 jam tau jadi cikgu..niat nk sambung blaja tu pendam dulu,,kukuhkan ekonomi sendiri disamping membantu suami...n bg laluan kat en suami dululah...Azwa dah besar..so ummi xrisau sngt dah..amboi..ayat MCM Azwa dah pndai berlari..hahahank majukan bisnes lagi tahun ni..insyaallah...walaupun kecil kecilan..TP alhamdulillah..rezeki Allah luas......

Kesihatan...semoga tahu. Ni xla kena serangan sama lagi...kesian kat diri sendiri n kat Azwa n abah Azwa...syukurlah abah Azwa pndai Handle Azwa masa ummi sakit...terima kasih abah...

Azam Pulak...semestinya nk jadi anak..ibu..isteri ..rakan yg solehah n memahami...terima kasih atas usia yg dipanjangkan ini ya Allah...terima kasih kerana sentiasa dikelilingi oleh mereka yg sngt baik dlm memberi sokongan n dorongan..syukur...


TQ

PUAN MAH

Sunday, 1 February 2015

Tahun kedua sudah bertiga...


Selamat pagi....

Syukur..alhamdulillah...tahun kedua...sudah dua tahun bergelar isteri pada en suami...n beberapa hari lagi..genap setahun Pulak jadi ummi...alhamdulillah...bulan febuari yg dinantikan...

Hari ni merupakan hari ulang tahun perkahwinan cik mah n en suami..ulang tahun yg kedua...tahun ni sambut bertiga Pulak...syukur...





Random gmbr masa tahun lepas...abah..Azwa n ummi...kebanyakkan gmbr..wefie...hehe..Azwa sukalah tu...suka duka rumah tangga yg sentiasa indah..biasalah kan gaduh2 manja...nk lebih mematangkan..

Abah Azwa syukur semakin berjaya dgn kerjayanya...TQ juga company abah yg sentiasa memberikan yg terbaik utk staff2 nya...

Cik mah..masih lagi surirumah...sambilan tu cikgu Azwa.hehe.cikgu 24 jam Azwa...selain tu alhamdulillah sebagai usahawan kecil kecilan...syukur atas rezeki ini...

Azwa...k..cerita Azwa tunggu nnti 12 Feb lah...hehe...

Terima kasih buat abah Azwa yg memberikan cik mah n Azwa kasih sayang n cinta yg sangat indah..pengorbanan abah sentiasa ummi n Azwa ingt...semoga ikatan kasih syg n cinta dari Allah ini terjalin lebih indah..syukur dipertemukan jodoh n dikurniakan cahaya mata...

Terima kasih pada cantik manis yg selalu memberikan sokongan...

TQ

PUAN MAH...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...