Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, 31 December 2014

Melengkapi 2014..


Selamat pagi...alhamdulillah...hari terakhir tahun ni...syukur sngt...

Tahun yg bahagia sbb dapat gelaran ummi...syukur sngt...walaupun tahun lepas yg penuh cabaran...tahun ni ALLAH ubat kesedihan itu...syukur sngt...

Terima kasih pada semua yg sudi singgah n comment2 kat blog kecil cik mah ni...

Doa azwa utk semua aunty2 yg sudi singgah...

Ni gmbr azwa masa cik mah share kat ig...mahlah follow...rahmah2287...


Syukur dipanjangkan umur n di murahkan rezeki...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 30 December 2014

termometer pilihan..

Selamat pagi...

.alhamdulillah tahun 2014 dah nk berakhir..
.syukur dipermudahkan tahun ini...tu nnti kita story lah ye...

Sebelum menutup bulan disember..nk cerita sikitlah..nk share je sebnarnya...
Kali ni nk share antara keperluan juga yg penting sbgai ummi..ni semestinya Dari KAKAK cik mah..fanpage fb..mybaby&kidsonlineshop ye..

Ni disediakan dlm kotak skali...tp ni amik gmbr yg luar kotak..

Alhamdulillah setakat ni..azwa masih sihat Walafiat..syukur sngt...so..termometer ni guna utk ummi n abah lah ye..

Cara2 penggunaan Ada dlm box..so xpayahlah risau2 klau xtau nk guna..


Thermometer ni Ada 3 peringatan..hijau tu xdemam..kuning agak panas..n merah demam..gmbr atas ni adalah abah azwa..

Thermometer ni le guna kan untuk check dekat dahi atau dekat telinga..cik mah suka guna ni sbb snng nk bw travel..slalunya simpan je dlm beg ajaib azwa..xla bw box...bw thermometer je..sbb dah tau nk guna mcm be..harga RM47...ni kat fanpage kakak ye...klau kedai n lain2 xtau...memudahkan kita nk pantau suhu klau demam..

Ni adalah keperluan penting juga buat bby..sbb bby kan xpndai nk gtau klau sakit,.just nangis je..n sngt bahaya klau bby demam ngan suhu tinggi...

Oh ye..thermometer ni jenis multifunction infrared..
model IT-903...

Selling tu juga..Le guna untuk check suhu bilik...n Ada masa juga..so snng klau nk wat Catatan..

Ni je perkongsian hari ni..harap2 dpt membantu ye..

TQ

PUAN MAH

Monday, 29 December 2014

excited lah tu kan..


Selamat pagi....azwa mmg suka tgok mula die sendiri...rata2 mmg baby ni suka tgok muka sendiri...

Tersenyum2 tgok kerenah die klau tgok muka sendiri...

Siap lambat2 tgn lagi...dah pandai bye bye dah...seronok tgok...sekali dua je ajar..terus pndai...bgus anak ummi...

video

Ni video masa azwa 8 bulan 3 minggu....masa ni ummi xnk azwa g dapur..haha...so ummi pk2 nk wat video lah...nk tgok reaksi azwa...suka rupanya ye...

So...ni je lah kerjanya klau xmo bg die main jauh2...ni cik mah xpe hang pun..Cik mah letak ala2 selfie tu..pastu tekan on je video tu...pastu die tgok muka die sendiri...laju je die dtg...

Seronok..ni adalah dlm 8 video melayan die..hahahaha...bg yg ni je pling pendek..

Jomlah try wat kat baby2 cantik manis pulak..sureakan excited...

Try tau..

TQ

PUAN MAH

Friday, 26 December 2014

Dia rindu..

Selamat pagi..salam jumaat yg indah...

ada keje nk wat..tp nk share ni jp..



Allah rindukan kita...untungnya kan...untungnya kita diberikan ujian..tanda Allah rindukan kita..syukur..walaupun ujian kecil2..tp Allah sentiasa ada..syukur juga ramai sekeliling cik mah yg sentiasa ingtkan betapa pentingnya syukur itu...

sama2lah kita berdoa agar lebih dekat dengan Allah..jgn malu meminta...lambat atau cepat..insyaallah akan ditunaikan..klau bukan didunia..pasti diakhirat nnti..

moga2 kita sentiasa dirindui oleh Allah...sama2 lah kita ingat mengingati...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 24 December 2014

Lala masak cili

selamat pagi..masak ape hari ni mommy2??

meh hari ni nk share..ni antara feveret cik mah n senng sngt nk wat ni..klau eh suami die suka kerang..cik mah suka lala....slalunya cik mah masak simple je,.berdua je kan..n kami xmahu membazir..klau lebih pun..slalunya sikit je..utk cik mah mkn esoknya pulak...so..xde lah lapar tgh hari esok..SBB selalunya bz wat tasbih n bz ngan Azwa..hehe

30 minit memasak bersama cik mah

 nama menu..lala masak cili...sesuai kot ek nama ni..hehe...

bahan-bahan yg wajib ada:

kuali dengan saiz yg sederhana ye....jgn bsar nk wat gulai kenduri dah la...
paling pnting sperti biasa dapur gas yang ada gas tau....sudip supaya senang kacau..


menu asas:


of courselah lala ye.cik mah beli kat pasaraya dekat rumah..1 paket rm7.50..mahal juga..TP berbaloi..bnyk..pastu..bawang merah n bawang putih beberapa ulas.serai n halia sikit.garam n secukup rasa ye...oh ye..minyak jgn lupa pulak.cili utk lebih menambah keenakkan n kecantikan..haha..xde pun xpe..selain tu...daun kunyit..ni memag kena ada bila cik mah masak lala...wat lagi sedap..eh..perasan Pulak..

Selain tu..kena ada sambal..ni cik mah dah wat siap2 so bila nk pkai kuarkan Je dr peti..cik mah wat sendiri dr cili kering..mama ajar..pastu sos tiram sedikit..sos cili n tomato sikit.



cara2 nk wat senng je..tuliskan bawang merah..bawang putih..halia n serai skali...dah agak kekuningan tu..masukkan sambal..biarkan sampai pecah minyak ye..


Sesudah tu masukkan sos tiram...sos cili n sos tomato..ni semua kuantiti sikit Je YB..sos tiram 2 sudu pun okey..yg lain 1 sudu besar cukup dah..

sesudah tu...masukkanlah lala yg dah siap dibasuh..cik mah basuh ngan sedikit garam...pastu masukkan daun kunyit n cili merah...kuatkan api sekejap..pastu..lala dah masak..le tutup ia api..n siap utk dihidangkan..

..snng je nk wat...xsampai 30 minit pun...sedapnyerlah..erm...

selamat mencuba ye mommy2...


TQ

Puan mah

Tuesday, 23 December 2014

kertas karft sebagai label jar

Selamat pagi,,,terima kasih pada follower n pada yg sudi singgah baca entry cik mah..

Kertas Kraft yg cik mah jual..alhamdulillah menggalakkan...seronok n hepy sngt bila dpt tgok hasilnya dr mereka2 yg rajin DIY ni...ni dah lama sbnrnya..tp lupa nk share kan kat sini..meh2 nk story2...

Selain Dari kad kahwin..kertas Kraft Ada pelbagai guna klau kita rajin tau,,,mcm2 le wat...n pasti yea menjimatkan..meh2...tgok ni..

Ni ex-b2b yg wat...




Tadah...cantikkan...nk tgok hasilnya klik link tu.. ...sesuai nk wat label..sbb nmpk sngt Classic...then ikat pulak ngan tali tu..mmg ohsemlah kan...

Design yg simple tp menarik perhentian...selalu yea pkai kertas Kraft ni xle design serabut2...sbb xsesuai...

So..ini idea baru juga untuk b2b ye...le jimat kan lagi ngan guna kan ni sbgai label jar...

Go go DIY..

TQ sudi beli Dari cik mah..

Berminat nk beli le ke page TASBIH CINTAKU atau whatsapp cik mah 0176626152...

Skrng ni kertas 180gsm n 126gsm ye..

TQ

PUAN MAH

Monday, 22 December 2014

Tepuk amai-amai..

Selamat pagi cantik manis...

Bz sikit hari ni..sempat upload video azwa je..lm dah kat insta...tp nk kasi letak juga kat blog..hehe..

Jom layankan azwa bertepuk amai2...


Ni masa azwa 8 bulan..skrng ni 10 bulan dah..lamanyaLah kan ummi ni pending...maaf lah ye...nk cepat kena follow ig lah ye..rahmah2287...meh2...

TQ

PUAN MAH

Friday, 19 December 2014

Bubur : ayam + kacang peas + tomato ceri

Selamat pagi...Alhamdulillah syukur...moga2 rezeki murah hari ni...

Hari ni nk share Bubur azwa lagi...Cik mah ni bukan expert pun bab2 masak Bubur ni...Ada anak ni br lah nk belajar...hahaha..pastu excitedlah nk try macam2...ish2...

Menu azwa kacang peas..tomato ceri..ayam n beras perang...beras perang organic ni bertahan dr azwa 7 bulan ke 9 bulan lebih..okaylah...xpe..anak ummi makan mahal2 sikit..ummi dah tua..xpe..ahah..





Ayam tu cik mah dah basuh  dulu then gunting kecil2...beli yg Bahagian xde tulang senng...kerja pun cepat...pastu kacang peas beli yg dlm paket tu..yg mcm nk wat nasi goreng tu..then tomato beli yg kecil2...

Masukkan semua dlm 1 periuk..letak air..bialah masak...

Mcm biasa..Cik mah akn blend lepas masak tu n masuk dlm bekas2 kecil...slalu wat utk makan 2 hari je..dlm 4 5 bekas je...alhamdulillah..azwa mkn bnyk dh...

Tp style skrng nk mkn..pelik die..klau x..kerana sini..hehe...

Bila suruh baca doa pun dah pndai tadah tgn...pandai anak ummi..syukur..

Tu semangkuk...kejap je tu habis licin..pastu tmbh air masak dlm bekas bg air ngan susu..cewaahhh..ala2 sup lah konon...licin juga...hebatlah kamu sayang...

Ni yg wat lagi semangat ummi nk masak...

K...ni menu Kali ni..t kita sambung lagi ek..tata..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 18 December 2014

sedih tp nk juga!!


Selamat pagi...

Rindu azwa masa baby2 br kuar tu...skroll2 ipad..terjumpa 1 video ni...

Klau cantik mania hati.mudah tersentuh jgn tgok tau...t ada yg marah cik mah pulak...

Cik mah pun xsampai hati nk record sbnrnya...tp...sbb cik mah rasa nk wat kenangan...rindu!!!



Maaf kan ummi ye sayang bialah kamu nangis...

Ummi mmg sengaja...sbb ummi nk wat kenangan...

Skrng klau ummi dgr ummi pulak rasa nk nangis...huhu..

Love u sayang..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 17 December 2014

Sahabat yg baik..


Selamat pagi..tajuk entry nk Ada gak perkataan baik..hehe..sebb itu mmg sepatutnya....

Terimbau entry dulu...teman terbaik....

Khas buat ibu azwa..


Alhamdulillah..mmg sngtlah bersyukur..pernah abate yg lebih 10 tahun ni sngt2 indah...terima kasih Allah kerana menghadiahkan sahabat sebaik ini...

Ayu....terima kasih sudi terima cik mah jadi kawan baik...n paling terima kasih kerana terima azwa sbgai anak ibu...

Bertuahnya azwa Ada ibu Dan abi...

Ni gmbr masa ibu wat open house...cilok gmbr kat insta ibu..eheh..


Azwa pun mmg syg betul kat ibunya...susah senng nk g mana2 uruskan sicomel ngan ibu..mesti jadi senng...ibu slalu tolong ummi tau..azwa suka sngt amik gmbr selfie...ish2...insta ibu pun penuh je gmbr azwa je..hahaha...

Semoga ikatan persahabatan ini kekal selamanya....rindu ibu...sayang ibu..

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 16 December 2014

Tasbih mini + kotak 75 pcs


Selamat pagi cantik manis...

Lama xshare pasal Tasbih...ni order lama dah..mmg xmenyempat nk update...ni mak sedara yg tempah untuk hari guru...mak sedara tu cikgu...

Di kedah...ni Tasbih mini + kotak transparent + riben...xde tag sebab order last minit sngt...

TQ pada en suami kerana sudi membantu...



Warna pilihan nk riben warna hijau..Tasbih cik mah campur2 je warna...Alhamdulillah dpt siapkan dlm masa setengah hari...

Oh ye..TQ juga anak ummi sbb baik je tunggu ummi siapkan..

Klau berminat nk tempah pun boleh..riben punya warna le pilih..n tag juga diberikan skali...whatsapp 0176626152...syukur sngt sbb like kat fanpage TASBIH CINTAKU DAH CECAH 2000 likes...

Hari ni siapa 3 terawal  yg like fanpage TASBIH CINTAKU n comment kat gmbr ni..Cik mah bg free mini Tasbih n kotak...cepat2...

TQ

PUAN MAH







Monday, 15 December 2014

Kantoi lagi!!!

Selamat pagi...lepas kantoi yg ni...

Kantoi lagi pulak...hehe...Ada je akal ank ummi ni tau...


Tgok tu..Cik mah halang  ngan walker tu dr azwa g dapur n masuk bilik tepi tu...tp die nk gak dtg...tetiba abah azwa panggil...suh tgok azwa..cari2 xnmpk...laaaa...nmpk Kaki  je ms tu dh masuk bawah walker tu...Sblm ni azwa berkira kat walker tu..kat luar tu main2 ..ni tetiba dah kat bwh tu...pusing2 cari jalan kuar xjumpe..

Hahaha...ummi cepat2 p Cari hp..hehe...kasi kantoi lagi ank ummi...

Die xnangis pun xdpt kuar...tp mulut die pot pet pot pet...mama mama..tata tata...a ababa..apoapaoooo..

Tu lah..last2 kuar kan die...ummi n abah gelak...azwa wat mula xtau...hehe...

Ummi n abah hepy tgok keletah kamu syg...

Terima kasih n syukur atas kurniaan anak ini...

TQ

PUAN MAH

Friday, 12 December 2014

My little girl

Selamat pagi...

Wat pe tu???.dah sarapan ke??.jom2 kita sarapan...Cik mah slalu sarapan minum Tamar cocoa n biscuit...xpun roti je...simple2 je...

Hari ni 12/12/14....syukur...azwa dah 10 bulan....lahirnya buah hati yg xlama lagi teman gaduh pulak...hehehe...

2 bulan lagi azwa dah nk setahun..xde plan lagi pun untuk besday azwa...tgoklah mcm be nnti...adalah ummi nk diy lagi...nk!!!!

Rindunya lah...




Ni masa azwa br2 lagi lahir...dlm 4 5 hari lagi tau...masa ni kulit2 kaki n tgn baru menggelupas...mcm salin kulit Gitu...bau Dari syurga ini..sentiasa menemani ummi selalu...TQ syg...

Ni lirik lagu my little girl Dari maher zain...sedap..suka dengar...cantik manis le tgok kat YouTube...Ada sure bby skali...cute..

You are a miracle
You are a blessing from above
You brought joy to my soul
And pleasure to my eyes
In my heart I can feel it
An unexplainable feeling
Being a father
The best thing that I could ever ask for

Pre-chorus:
Just thinking of you makes me smile
Holding you, looking in your eyes
I’m so grateful for having you
And everyday I pray
I pray that you’ll find your way

Chorus:
You know I love you, I love you
My little girl, my little girl
I ask God to bless you, and protect you always
My little girl, my little girl

You’re like a shining star
So beautiful you are
My baby girl
You light up my world
I pray that I’ll get the chance
To be around and watch you grow
And witness your first steps
And the first time when you will call me “dad”

PRE-CHORUS
CHORUS
I could spend hours watching you
You’re so innocent, so wonderful and pure
O God I can not express my gratitude!
But I’ll raise her good, ‘cause all I want is to please You
And now I pray You’ll guide her steps forever
Tersenyum dgr lagu ni..berapa sekrng bapa bersyukur ngan kelahiran anak perempuannya...yg menjadi penyeri n pemangkin semangat...

Terima kasih pada yg mendoakan kesihatan azwa n kebahagian cik mah..moga2 kita sama2 bahagia didunia Dan akhirat...

TQ

PUAN MAH

Thursday, 11 December 2014

Kad kahwin Dari Kraft paper.

Selamat pagi cantik manis...

Alhamdulillah..kesedaran ..cewahhh..beriya je kan...ramai b2b sekarang yg rajin...rajin DIY kad kahwin...kenapa??.

Sebab jimat n nmpk retro gtu...lagi2 bila pkai craft paper ni kan...

Cik mah confirm lah sngt hepy sbb dapat membantu b2b bg mendapat kan craft paper ni...Cik mah dengan kecil kecilkan start jual kertas Kraft ni...ramai yg nk cik mah design kan..maaf lah syg2 semua...xsempat lagi...insyaAllah...bila berkesempatan cik mah Akan start utk design n print ngan harga yg sngt berpatutan..insyallah...doakan ye...

Ni nk share hasil Dari sorang lagi b2b yg beli craft paper Dari cik mah...yg ni die beli jenis 180gsm ye..1 paket Ada 50pcs..so die beli 2 paket..



N hasilnya...today...design 1 A4 Utk 3 kad...so dapatlah 300pcs kad dr 100pcs a4 kan...suka sngt tgok...simple tp cantik n retro Classic gtu...tahniah ye b2b...


Pada yg berminat nk DIY kad kahwin Dari craft paper ni..le whatsapp cik mah 0176626152 ye..email pun boleh..rahmah2287@yahoo.com..jgn lupa like fanpage fb skali ye..TASBIH CINTAKU..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 10 December 2014

Makanan travel baby azwa..

Selamat pagi...Alhamdulillah masih diberikan kesempatan masa nk tulis entry blog...

Pertama skali..TQ ank ku azwa sbb bg ummi masa menulis ni...dulu suka menulis diari..skrng ni semua tulis kat blog..snng..klau orng tnya pape2...search je blog sendiri..hehe..pastu tunjuk...snng...

K..hari ni nk cerita masa blik kg raya haji lepas...cerita lama..hehe..biasalah bnyk pulak bnda nk share..so kena lah tunggu Giliran..hehe..

Ni cik mah dpt tau Dari hot mama akmal..TQ akmar...

Masa ni azwa 7 bulan lebih...Cik mah br2 je perkenalan Bubur  skali dua...yg ni dah beli masa azwa 6 bulan lagi,..pk snng utk travel..memandangkan dah Ada bekas termos tu...so bw tu je g mana2...snng...



Dlm ni Ada 5 ke 6 kot..xingt nk Kira...hehe..yg cik mah beli ni organic baby meal..utk 6 bulan ke atas...6 bulan keatas ye..xmo lah bg before tu..cian baby...yg cik mah pilih mestilah carrot kebenaran azwa..

Cik mah dah bancuh  siap2 dr rumah masa nk keluar...budget dlm 3 jam perjalanan nk berhenti n bg azwa makan...so kami berhenti kereta je..ummi n abah kenyang lagi..so berhenti bg azwa mkn je...bancuh tu ikut cantik manis...Cik mah wat sedang 2...xbaik n pekat..dlm ni bnyk sbnrnya bila dah di bancuh..

Masa tu cik mah guna separuh utk setiap Kali makan...sbb masa tu azwa xla mkn bnyk sngt mcm sekrng ni..hehe...

Ni snng nk bw travel..bg cik mah..safina lengkap utk bby...

Skrng ni azwa dh nk 10 bulan pun...x mkn ni dah..sbb g mana2 cik mah dah siap2 masak Bubur die..xpun panas kan yg dah siap masuk dlm termos die....oh ye..jgn lupa bw bekas air skali ye n sapu tgn n bib..bib slalu guna klau g kuar je..tu pun dah xsangat..sbb azwa dah pndai makan...xcomot dah...good girl sayang..

Kelengkapan nk travel Ada kat sini...dah cerita hari tu..

Okaylah..lama dah ni..nk p kemas2 jap ye...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 9 December 2014

Lego projek MRT..

Selamat pagi...

Aksi si comel ummi ni...lama dah letak kat insta...sibuk gak nk letak kat blog..hehe..

Cik mah beli kan Lego ni masa blik kg raya haji...rm9.90 1 beg...beg kecil..mcm beg sandang bby tu...azwa biasalah masuk mulut..smbil tu die main2 juga..



Ni keje umminya watkan tiang2 MRT...ummi wat je..azwa nk runt ukhwah..ish bila nk siap...nk amik gmbr ni je Ada 15 minit..pasang2 Lego..hahaha...

Kenapa MRT..sbb abah azwa keje MRT...2017 nnti insyaAllah azwa dah 3 tahun..dah pndai cakap..tnya itu ini..berjalan..berlari...xsbrnya ummi nk cerita kat azwa..pastu azwa tnya ummi blik...hahaha..berangan je kan...

Be a good girl ye syg..nnti ummi beli lagi mainan...suka beli mainan sbb azwa suka main...seronok tgok die explore mcm ne nk main...last2 die masuk mulut...hahaha...klaka...

Ummi terhibur ngan keletah kamu syg...

Moga menjadi anak yg solehah..

TQ

PUAN MAH..

Monday, 8 December 2014

Kad kahwin jimat "old school"

Selamat pagi...

Entry khas untuk bride to be...alhamdulillah promosi kertas Kraft sepanjang oktober yg lepas sngt memberangsangkan...4800 pcs kertas Kraft berjaya di jual...syukur sngt2...

Seronok sngt2 dpt tgok hasil drpd b2b yg beli kertas Kraft Dari cik mah....xdpt did sngt dah...so dpt tgok hasil dr yg cik mah jual pun dah cukup seronok...

Tahniah pada customer cik mah...sbb berjaya hasil kan kad yg sngt cantik ni...

TdAaaa...




Yg ni belum lagi pengantin baru..insyaALLAH xlama lagi..selamat pengantin baru in advance ye...ni die design sendiri...n print sendiri...bgus nye...tahniah Dari cik mah..bangganyerlah ngan customer...cantik sngt...jenis kad lipat 3 guna kertas jenis 120gsm..




Dah selamat pun jadi pengantin baru..tahniah....yg ni design A4 lipat dua..pastu lipat lagi jadi mcm buku tu..versi panjang..comel..Ada doodle skali...


Yg ni pun dah selamat juga jadi pengantin baru...ni dekat ngan rumah cik mah...die dtg COD je...tp amik ngan ayah cik mah..sbb cik mah kuar ms tu...design simple..tp tetap cantik..ala2 old school tu..

Klau Ada yg berminat nk dptkan kertas Kraft ni le whatsapp cik mah 0176626152...email..rahmah2287@yahoo.com...jgn lupa like skali page TASBIH CINTAKU ye...

InsyaALLAH nnti akn wat promo lagi..sbb sambutan yg menggalakkan..abah azwa yg excited nk tolong n excited nk bg promo nnti...

TQ

PUAN MAH...

Sunday, 7 December 2014

'Giveaway Contest : Shawl By Nursaila Norman'

Repost lagi!!!
Nk meraih comment..hehr...tolonglah comment...nk mng shawl cantik saila..klau xnk comment kn join juga..jom2..

selamat pagi cantik manis...jom reramai..hari ni mood nk meriahkan GA saila..meh2....



Syarat-Syarat GA :

1. Follow blog Nursaila Norman
2. Copy gambar di atas (back link)
3. Buat 1 entri bertajuk 'Giveaway Contest : Shawl By Nursaila Norman'
4. Dalam entri tersebut cuma tulis apa yang paling anda suka tentang blog ini

-cik mah paling suka bunga tangan pearl dari saila...cantiknyerlah...suka sngt2...gabungan warna2 pearl tu mmg cantik..pndai saila gabungkan...sbb tu ramai yg sesuka hati je nk amik gmbar hasil kerja saila..cik mah pernah tangkap sorang tau...ish2....so mmg terbuktilah bunga tangan pearl saila tu mmg cantik sngt kan...buat bride to be mmg puas hati lah klau ada bunga ni..lps dah mjlis..le jadikan hiasan meja pulak kan...xrugilah...

n suka juga bab cerita2 saila yg saila selalu ckp merapu2 tu..hehe..pnjng2 kadang tu..suka sngt...mcm puas je bc..release stress...seronoklah kan share2 cerita...xpernah lagi jumpa saila..insyaallah...semoga 1 hari nnti dapatlah kita berjumpa...


5. Letak link entri tersebut di ruangan komen di bawah
6. Seramai 3 orang pemenang akan dipilih
7. Lebih ramai yang join Giveaway ini, bilangan pemenang akan ditambah :)
8. Pemenang dipilih berdasarkan bilangan komen terbanyak di entri Giveaway tersebut. Tidak termasuk komen pemilik blog

Tempoh Giveaway bermula 1 - 8 Disember 2014
Pemenang akan diumumkan pada 11 Disember 2014

 pada meh lah ramai2 join n memeriahkan GA contest ni..lama x berGA ni...moga2 ada rezeki n semoga saila berjaya ngan bisness baru ni...moga2 sama2 kita dimurahkan rezeki..amin...

komen bnyk2 tau...hehe...


TQ

PUAN MAH

Saturday, 6 December 2014

CPUV nuffnang lagi..

alhamdulillah..

selamat pagi...anak n abahnya ngah lena tdo..ummi bgn awal..konon2 nk wat cekodok..hehe..ewah..tp g menaip jap..

alhamdulillah..dok tgok orng upload pasal CPUV dari nuffnang..eh nk tgoklah yg cik mah punya...

lama rasa xshare...

skali buka terkejut..

TERIMA KASIH nuffnang..walaupun ciput2 je..tp bnyk...kiranya lama2 jadi bukit..syukur...


untuk nov n dec setakat ni ada 14CPUV yg running...wahh....syukurnya...

rezeki anak ummi...

rezeki kita bersama..ummi janji akan lebih rajin update blog bg info n share2 pengalaman ummi..insyaallah...

terima kasih juga pada yg sudi klik2 iklan kat blog cik mah..jutaan terima kasih..

TQ

PUAN MAH

Friday, 5 December 2014

Bubur: labu

Selamat pagi...bnyk resepi nk share...bnyk yg dlm draft...xmenyempat..hehe...terima kasih pada follower baru...Sudi follow...

Babur labu..simple je ni...sngt2...

Labu ni kak sepupu bg..amik 2 slices je..masa ni kat rumah bff  cik mah...pkai beras biasa je..pastu masak ngan labu tu atas dapur...dah siap masak tu blend kasi halus pkai Shake and take je,,,


Snng sngt ni...lepas dah siap blend..bg azwa makan..suka die makan...ummi pun sibuk nk rasa juga...oooo sedap rupanya..patut lah laju je makan...yummy...

Masa ni masak utk sekali mkn je...utk tgh hari...sbb dah Ada yg dlm freezer kat rumah..skrng azwa mkn 3 Kali sehari dah..sbb aktif kerana sini...so nurse kata bg mkn bnyk.hehe...alhamdulillah..Sudah semakin snng bg azwa mkn...

TQ syg...sedap ek ummi masak..hehe..

Dah start tumis menumis...dah bg telur...mcm2 lagi..tp xsempat nk share..t kita share2 ek...

Setia lah menunggu...

Sayang korang..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 4 December 2014

Free Dari pixajoy!!!

Selamat  pagi....

Hari ni nk share CERITA..ni baru pertama Kali cik mah guna cara online..TQ to uya hot mommy sbb gtau...so cik mah cepat2 lah grab..TQ uya sbb ajar ye...

Cik mah plan nk wat untuk gmbr pre wedding lah...sbbnya hard disk rosak..syg lah klau xde kenangan nnti...

Bila free2 sikit hari tu cepat2 siapkan kat rumah mama..adalah yg tgokkkan azwa...sejam mcm tu lepas godek sana sini..berjaya siapkan...wah..puas hati...

Just bayar shipping je RM8...

Rasanya 3 hari je dah sampai...cepat betul...masa tu cik mah kat kg..blik raya haji...so mama yg amikkan...

Blik dr kg..mmg excitedlah kan..hehe..

Meh tgok hasil kerja cik mah...


Ni muka depan...Wah..terkenang2...


Masa ni bride to be lagi...skrng dah jadi ummi..Alhamdulillah...


Zaman2 kurus..hehe..sekrng dah bam bam..



Pling suka yg ni..hehe


Yg ni page belakang skali...tambah2 icon sikit...


Pos..siap sampai skali ngan kotak..Cik mah simpan je elok2 dlm kotak..dpt kat azwa nnti..hbis die tgok2...bawah pulak album ummi..hehe...

Alhamdulillah dpt juga simpan utk kenangan...bnyk lagi yg belum Ada hardcopy...tp dlm proses...insyaallah..

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 3 December 2014

Tasbih 99 biji dan kotak

Selamat pagi...Alhamdulillah..berkesempatan lagi nk update...

Hari ni nk update tempahan Dari kwn mil cik mah...tempahan 20pcs tasbih cintaku 99 biji dan kotak panjang..

Warna campur-campur..


Yg ni jenis kotak warna2...lebih murah berbanding yg warna coklat...tu lebih exclusive...Alhamdulillah selamat sampai ke Penang...

Berminat nk tempah boleh whatsapp cik mah 0176626152..email rahmah2287@yahoo.com

TQ

PUAN MAH

Monday, 1 December 2014

'Kira Berapa Kali Shaklee?'

selamat malam semua...sempatkan menaip netry sementara azwa ngan abahnya..cepat2...


wah..menarikkan..inilah dia tema giveaway blog WeLoveSusuIbu kali ini. 
Kira Berapa Kali Shaklee?

ni cik mah amik dari blog welovesusuibu..


Hadiah Yang Ditawarkan:

PEMENANG UTAMA
Duit Tunai RM150

PEMENANG KEDUA
Duit Tunai RM70

PEMENANG KETIGA
Duit Tunai RM50

Tarikh Penyertaan: 1 - 31 Disember 2014

Cara Penyertaan:
1-Buatkan satu entry khas 'Kira Berapa Kali Shaklee?'
sudah

2-Tepekkan banner di atas di blog masing-masing dan link kan ke blog WeLoveSusuIbu
sudah

3-Dan...di sinilah part yang FUN dalam giveaway ni. Anda dikehendaki menonton ketiga-tiga video di bawah. Dan nyatakan berapakah jumlah perkataan 'Shaklee' yang disebutkan di dalam video pertama, kedua dan ketiga.

 ni pun sudah...korang yg nk join le g kat blog welovesusuibu ye le tgok video tu..

4-Jawapan boleh diletakkan di ruangan komen entry ini. Contoh jawapan: Video Pertama: 3, Video Kedua: 5 dan Video Ketiga: 1. Sila letakkan juga link blog anda selepas menyatakan jawapan

okey..sudah juga..

5-Tag 3 kawan atau sedara mara supaya giveaway menjadi MERIAH!
cik mah tag saila..sheila n tina...

moga2 adalah rezeki cik mah..amin...
le r wat beli hadiah hari jadi azwa..

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...