Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 23 May 2014

Kenal siang malam...

Selamat pagi....semoga cantik manis semua sihat....lm rasa xcerita tentang azwa...hr ni share sikitlah...

Bby lahir surelahkan tdo je kejenya...hehe...so azwa pun tdo je...bab2 meragam mmg xde pun...alhamdulillah sngt...azwa ank yg baik sngt....

lepas pantang je azwa btul2 paham dah siang n malamnya..syukur sngt2...

mlm..slalunya lpas isyak tu azwa dah tdo nyenyak dah...bgn pun slalunya minum susu je...pndai azwa tunggu abahnya blik then main2 dulu ngan azwa baru azwa nk tdo..pndai ye...

yang umminya rasa paling bertuah..sbb bila malam azwa terjaga nk minum..azwa xkan menangis pun...xpernah skali pun...azwa just akan bergerak2kan tgn n kakinya...

So ummi n azwa knlah tdo kepit2..sbb ank ummi ni xnangis nk susu...wat ms ni azwa tdo sm ngan ummi n abah...dah 3 bulan lbh dah..syukur...cik mah plan nk tdokan azwa dlm bby coat ms 4 bulan..sblm ni pun pernah try...okey je...pernah juga try tdokan kat stroller skali tepi katil umminya....alhamdulillah...

Pg azwa akn bgn subuh..kira alarm ummi...bg azwa susu dulu.mpadtu azwa tdo semula..n ummi solat...pastu wat itu ini...then azwa hnya akn jg minum susu je..pastu tdo blik.. betul2 bgn slalunya dekat pukul 11.30pg mcm tu..

So umminya get ready mndikan n main2 layan azwa...kdng tu azwa main sendiri je..atas rocker die...petang dh kurang tdo...sbb nk main2 agaknya...

Dah pndai senyum2 n gelak2 comel...pastu pndai dah ajak berborak2....seronok mlyan sikecil ni...


Azwa ngan abahnya...

Asal g mana2 je..mesti ada yg dtg tegur...

"putihnya baby...comel"

Syukur alhamdulillah...

Mmg azwa putih betull..berbeza ngan ummi ngan abahnya..ltu yg ramai tegur tu...hehehe...

Moga azwa menjadi anaknyg solehah ye sayang...

TQ

PUAN MAH


Thursday, 22 May 2014

Tasbih panjang & kotak


Selamat pagi cantik manis..

minta maaf lah..lama sangt xberupdate blog ni...bz menyiapkan tempahan tasbih..ramaikan nk mendirikan massjid cuti skolah ni...alhamdulillah rezeki...

terkejar2 menyaiapkan...sampai kadang tu en suami pun kena tolong juga...terima kasih abah...

ni antara tempahan tasbih panjang...15pcs tasbih cintaku panjang dengan kotak...warna xkisah...owner xkisah warna campur2...



promosi yg hari guru n hari ibu hari tu berjalan lancar..alhamdulillah...seronok sngt walaupun bz menyiapkn tempahan...terima kasih pada yg sudi menempah...

pada yg berminat nk order boleh whatsapp...wechat 0176626152...xpun email rahmah2287@yahoo.com ye...fanpage..tasbih cintaku..

oh ye..untuk pemenang GA...dlm proses ye hadiah..maaf lmbt ye...

TQ

PUAN MAH




Friday, 16 May 2014

Promosi !!!!

Sticky post sampai 16 mei 2014 ye..

selamat pagi cantik manis...n selamat hari pekerja....best kan...dapat bercuti..amboi en suami..mentang2 cuti dok meneman anaknya tdo pulak ek..hahaha....

ni xmo cerita panjang...just nk share...promosi dari TASBIH CINTAKU...


TASBIH PANJANG + KOTAK + FREE POSTAGE SKALI...

promosi bermula hari ni sampai 16 mei 2014 ye cantik manis..
klau berminat boleh pm cik mah kat fanpage...email rahmah2287@yahoo.com atau whatsapp 0146891789

TQ

PUAN MAH...


Friday, 9 May 2014

Pemenang Giveaway by Tasbih cintaku


Selamat pagi cantik manis....alhamdulillah hari ni nk umumkan pemenang untuk Giveaway by Tasbih cintaku yg lepas....terima kasih pada yg sudi join....

Sebelum umumkan pemenang...Cik mah dah janji untuk 3 cantik manis yg pertama join akn dpt giveaway coupon RM10...untuk 3 yg pertAma ialah...

Cik jelita....Miszsheyla...dan juga NFAM...

Cantik manis bertiga ni boleh gunakan coupon ni untuk membeli mana2 brng dari tasbih cintaku...

Teruskan pada pemenang.

PERTAMA


KEDUA


KETIGA


SAGUHATI
Menerima 1 pcs tasbih panjang beserta kotak...




Inilah pemenangnya...terima kasih ye pada semua yg sudi join..pada yg xmenang mohon maaf...entry cantik manisbest juga..cuma kena pilih yg pling kreatif kan...

Insyaallah laon masa akn wat GA lagi...

Pada pemenang oleh email rahmah2287@yahoo.com untuk penebusan hadiah atau whatsapp 0146891789 ye...

TQ

PUAN MAH

Wednesday, 7 May 2014

Almari keje ummi...

Selamat pagi...insyaallah pemenang GA akn umumkan xlm lg..maaf lmbt...internet rumah lembab...

Kali ni nk share lg...rindu nk DIY....so hr tu cik mah pindah rumah n kebetulan mak cik pun pindah rumah...so ada beberapa brng die bg cik mah...antaranya ni die....almari bj cucunya...dah comot sikit almarinya...tp still elok n boleh pakai...

So cik mah n en suami amiklah dulu..n pk2 nk letak barang kerja cik mah...manik2 n segala bagai lagi...   


Ni lah almarinya...hello kitty gtu..


Jln2 beli pembalut hadiah je...ada lebih lg ni...pilih warna kegemaranlah...biru!!!

Ukur2 xpkai pembaris...haha...xjumpa cari..tp dah smngt nk DIY teruskan juga...sementara azwa tdo hr tu ngan abahnya teman...cepat2 umminya wat keje...


Ni yg dah 80% siap pun...tp tetiba rasa nk tukar warna bingkai almari...sbb mcm xmasuk je warna sedia ada...


So...bila g kedai alat tulis..teruslah grab kertas warna biru pekat ni nk dijadikan bingkai...esoknya pepagi lg lepas subuh terus umminya wat projek..smngt sngt nk siapkan...xsbr...masa kena guna sebaiknya sementara buah hati ummi abah layan...


Tadaaaa....dah siap dah....mcm ne???okay x???

Suka sngt n puas hati sebb 1 projek yg dirancang dah siap...horay....adalah comot2 sikit bab menggunting sbb xde pembaris...haha...seronok sngt2...

So...kesimpulanya...dngn sedikit usaha n kos...dpt transform sesuatu kpd sesuatu yg lbh menarik...

Kosnya xsmpai rm3 pun...selotape..kertas pembalut n double tape je...oh ye...silalah guna pembaris ye...hehe...next projek kena tunggu ye....

Tq sudi bc..hrp2 dpt bg inspirasi..

TQ 

PUAN MAH

Monday, 5 May 2014

Minimum order...

Selamat pagi aunty2...hari ni mood azwa baik je..so azwa kasi ummi update blog...hehehe...

Kasi tgok gmbar dululah.


Ni tempahan dari kawan BFF cik mah.natasha order 5pcs tasbih cintaku 3 tone untuk bg kawan2nya yg lahir bulan april....ramai sebenarnya yg mesej di fanpage tanya klau nk order sikit je boleh x???

Insyaallah boleh...cik mah xde minimum order pun..ramai je yg 1 pcs beserta kotak...kurang dr 50pcs pun boleh...cik mah xkisah...selagi boleh mmg nk jual...keuntungan tu tolak no 2...yg pertama...kepuasan untuk DIY...hehe..smngt DIY...alhamdulillah xpernah padam lagi...membuak2 lagi tau...


Warna bergantung pada customer...boleh pilih warna ape yg nk gabungkan atau nk cik mah yg pilihkan...wat masa ni cik mah mmg xsempat sngt nk upload warna2 yg ada dlm simpanan...

Slalunya customer akan gtau je warna yg customer nk...klau yg pelik2 atau cik mah takut salah..customer akan bg contoh...snng lagi mcm tu kan...xpun...boleh tgok dr previous order customer...

Alhamdulillah..setakat ni ramai yg repeat order ngan cik mah untuk tasbih n kertas kraft...syukur sngt...so pada cantik manis yg nk order...cik mah xde minimum order pun...nk 1 pun boleh je...

Pada yg nk order boleh email cik mah..rahmah2287@yahoo.com..atau whatsapp 0176626152...fanpage tasbih cintaku..klik n like ek...terima kasih..

TQ

PUAN MAH

Friday, 2 May 2014

Keperluan juga ni...

Selamat pagi cantik manis..mommies semua n bakal2 mommies...hari ni nk share antara yg penting juga..kira keperluan juga ek...

RAK BOTOL BABY

Cik mah beli rak untuk botol susu baby ni masa g expo baby dekat SACC..ingt lagi x cerita ni??.beli kat satu tempat skali ngan breastpump auntumnz tu...murah masa dekat expo...mmg dah survey2...so bila jumpa teruslah grab...

Cukuplah 1 je..xpyah beli 2 3 rak..heheh...melainkanlah anak berkembar2 kan...perlukan rak yg lebih dari 1 lah kan...ni mmg sngt berguna..

Sebabnya..lepas kita pam susu n cuci..kita kena keringkan..nk terus lap pun boleh je..then letak kat rak ni...cik mah letak skali spare part pam kat rak tu...so mmg pentinglah..klau letak kat rak pinggan kita tu n campur2 maulah hilang pulak part2 kat pam tu nnti..silap2 lagilah koyak yg xsepatutnya mcm yg cik mah cerita hari tu...

Tadaa...ni cik mah punya...lepas basuh2 tu..terus letak sini n lepas tu baru lap2...



PENCUCI BOTOL BABY

Oh ye...lagi 1 bnda yg cik mah rasa penting juga bila dah start guna pam untuk susu...sekali xperasan sngt...masuk 2 3 kali..baru perasan..yg orng kata lemak susu...cantik manis pernah dengar???melekat kat botol susu n pam tu...rasa2 basuh macam xlicin n macam melekit2 sikit....so...bila tgok iklan kat tv tu..yg sleek...ke sleeq...ala..ctau pulak ejaan yg ne..yg untuk cuci botol susu baby tu...

So cik mah g lah cari ka kedai bby dekat rumah je...cari2..wah bnyk pilihan rupanya...ada yg perisa orenlah..mintlah...n mcm2 lagi...tp cik mah pilih yg neutral je...mcm pelik pulak ada perisa2...rasa nk mkn pulakkan..hahaha

So guna setiap kali basuh botol2 n pam...lepas tu baru rasa puas hati ngan hasilnya..mmg bersih betul botol susu n pam tu..xdelah melekit2 n ada lemak2 susu tu...hrga kalau xsilap dlm RM17 mcm tu..sebotol besar ni ha...Boleh pkai lama..sebab setiap kali basuh xdelah bnyk mana guna pun..



Ni contoh yg cik mah guna...

Cik mah harap dptlah membantu bakal2 mommies untuk persedian bby ye...sebab bagi cik mah penting juga dua bnda ni...xla mhl mana pun...so kenalah beli...

TQ

PUAN MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...