Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 28 February 2014

Bunga penanggah roses...

selamat pagi cantik manis....hari ni cerita DIY lah ek...ni DIY masa bulan 1 hari tu...ni sekali set ngan hantaran skali...yg pernah bg teaser kat sini...t cik mah story hasilnya xlama lagi ek...

Xbnyk pun..just 20pcs je yg ditempah untuk bunga penanggah roses ni...

Warna pilihan electric blue...then letak duit RM5...


Yg pearl tengah tu cik mh guna yg cik mah wat tasbih tu....brang2nya pun snng je...kain felt...gam...pearl..pen n kertas keras nk jadikan template...


Ni hasil yg dah siap sebelum letak pin kat belakang ngan duit skali...


Ni hasil yg dah siap letak ngan duit skali..comel je tgok...sbb sekuntum bunga je...part nk letak duit tu susah jugak..sbb duit RM5 baru kan...cik mah try juga nk wat bentuk kipas tu...so terpaksa lekatkan ngan double tape kat tgh2 duit kipas tu...

Alhamdulillah...ain ownernya suka sngt...syukur alhamdulillah...

Pada yg berkenan nk tempah boleh email cik mah..rahmah2287@yahoo.com atau whatsapp 0146891789..


TQ

PUAN MAH









Wednesday, 26 February 2014

1 2 3 action!!!

Selamat pagi rabu cantik manis semua...hari ni baby azwa ada check up kat klinik kesihatan sempena 15 hari...syukur..baby azwa sihat...t kita story2 kisah first checkup...

1 2 3 action!!! 

Ni sbbnya..untuk pertama kalinya baby azwa bergambar ngan prop ummi...hehehe...
Prop masa ummi p honeymoon ngan abah kat cameron highlands tu...hehe

Alkisahnya geram tgok baby azwa tdo...wat mcm ne pun xmo bgn juga...hahaha...so...masa check2..la ank ummi ni beyak pulak...opsss..

So ummi smngtlah nk menukarnya...okeylah tetiba timbul idea..hahaha...alang2 dah buka nk tukar pampers tu kan...wat aksi sikitlah...

Amik lapik bulu2 putih...opsss...xla bulu2 berterbangan ye..biasa2 je...Kat facebook dah post pun..kat insta pun dah...so kat blog pulaklah...xde keje dah umminya...

Nk mengupah photograper mhl pulak kan...mcm xberbaloi..duit ummi pun xla berkepok2....hehehe..so ummilah photograper terhandal untuk ank ummi ni...

Pastu....
Tadaaa!!!!!


Ada juga beberapa gambar lain yg cik mah amik guna yg orng lilit2 kat leher untuk musim sejuk tu...hahha...cik mah lilit2 kat badan azwa...nnti cik mah free cik mah share lagi ye...

Oh ye..tahniah pada mommy chacha dah selamat lahirkan baby boy semalam...alhamdulillah..baby feb juga...t kita le smbut besday feb sama2 kan...


TQ

PUAN MAH

Monday, 24 February 2014

Beberapa keping lagi...


Selamat petang cantik manis...alhamdulillah cik mah dah smakin sihat...skrng ni dlm tempoh berpantang lg...so bnyk jugaklah kn masa free bila baby azwa tdo...

Kali ni nk share beberapa keping lagi gmbr masa maternity photoshoot ngan bff...




Ni gmbr scan bby azwa masa dlm perut ummi...pipi tu mmg sm bebenar...muncung tu pun mmg baby azwa suka wat skrng..haha...semua kata muncung ikut umminya...eh yeker?


Yg ni idea dr bff...kasut comel tu maklong aka kakak cik mah yg bg...baby azwa pkai comel je..mmg elok je ngan kaki comel die...


Yg gmbr ni pulak..ummi nk tunjuk betapa kecil baby azwa...atas jari abah je tapak kaki baby azwa tau...


Ni yg ummi pling suka...abah...baby azwa n ummi...comey sngt...


Yg ni pulak sesaja amik sbgai kenangan...

Alhamdulillah...beberapa keping gmbr lagi akan cik mah share ye...lps ni muka ummi n abah pulak ye bby....nntikan ye aunty2...

TQ

PUAN MAH

Tuesday, 18 February 2014

Nur Azwa Safrina

Selamat pagi aunty2 yg cantik manis semua...alhamdulillah hari ni genap sudah genap seminggu cik mah menjadi ummi pada puteri sulung cik mah...

Alhamdulillah cik mah n en suami sudah memilih n menamakan puteri sulung kami dengan nama Nur Azwa Safrina....maksudnya cahaya si jelita yang pintar...

Ummi berharap dengan nama yg cukup indah ini anak ummi akan menjadi seorang yg solehah dan berguna untuk agama...

baby lahir pada 12 febuari 2014...bersamaan 12 Rabiulakhir 1435H...pndai anak ummi pilih tarikh...12 hr bulan islam...n 12 juga bulan biasa...snng nk ingt...pada pukul 12.58pagi..

Yg pling snng nk ingt..sbb 12 febuari ni juga merupakan hr kelahiran adik cik mah..kiranya pakusu pada bby azwa...suka btul adik cik mah...

InsyaAllah akn share detik2 bersalin n semua pngalaman...xsbr sngt2...

Wat masa ni.....

ASSALAMMUALIKUM ...dr bby NUR AZWA SAFRINA...


TQ

CIK MAH

Tuesday, 11 February 2014

Al-Rawsha Restaurant....


selamat pagi.....

wah..lama rasa xcerita bab2 makan ni kan....bnyk bnda yg menarik sbnarnya...tp slalu je lupa nk share ngan cantik manis...so..memandangkan teringt n beriya2 amik gmbar....sempatkanlah juga share ngan cantik manis ye...

ni rentetan dari ulang tahun pertama perkahwinan...seminggu sebelum tu rasa nk makan nasi arab...g tau en suami dah siap2...tp sbb masa tu mama dah masak...so mls r nk g mkn nasi arab..membazir nntikan..

nasi arab dahlah bnyk....

so..masa cuti 31 januari tu...en suami ajak p mkn nasi arab...wah...ape lagi..mestilah nk..

en suami pernah mkn kat tempat ni ngan kawan2 die...

okey..masa g ni smpai dlm pukul 11.15pg mcm tu...xramai pun lagi orng...cuti kan..slalunya en suami ckp penuh...tempatnya besar..so snng nk dpt table...



tadaa...ni menunya...sorry xsnap yg dlm..sbb bnyk sngt pagesnya n pilihan menu tau..serius mmg bnyk...dok terbelek2 je menu tgok bnyk sngt nk dipilih..hahaha


kasi zoomlah ek klau nk tgok tempatnya..n tu no telefonnya...tempatnya berdekatan ngan bulatan kampung pandan tu...tempatnya mcm castle tau....



tadaaa...ni ygcik mah order...cik mah mkn nasi kabsah...RM17...air amik teo ais je..snng...sbb xmo bg terlampau kenyang minum air kan...then en suami amik half lamb...nama penuh xing..gmbar mcm kecil je..nm pun half..skali dtg..ha tgok..besar kan...RM30...en suami minum teo ais limau...pastu kami add mushroom soup...then air suam free je...mushroom soup tu siap ada keropok2 tau..sedap juga....air RM6 segelas....mushroomsoup xingt...RM10 kot...

kuahnya ada 3...xtau yg mana ntah cik mah punya..hahaha....ada yg mcm krim..masam sikit..tp sedap juga..then mcm kari sikit....then yg mcm sambal belacan...

cik mah mmg suka yg kabsah tu...tp mestilah xhbis pun...walaupun mmg awal2 dah kosongkan perut...yg cik mah punya le mkn 2 orang..en suami punya le makan 3 4 orang...

service bgus n cepat juga tau...suasana pun tenang je...

so...cik mah mmg recommend cantik manis try tempat ni...

sehari awal sambut anniversary...hehehe

tq en suami slalu layankan je isterinya yg nak itu ini...hehehe

TQ

PUAN MAH

Monday, 10 February 2014

Felt brooch..

selamat petang..
lewat sikit hari ni post entry....sj je..entry dah schedule...so..cik mah tinggal nk BW je..snng sikit..payah nk tulis entry dr IPAD ni ha...xle nk skrol ke bawah..so bila adik cik mah xde p keje..cik mah updatelah blog n schedule siap2...xla bosan blog kosong je..mmndangkan ada cerita...t xde cerita kosong jugak..hehehe...

yg dah pernah gtau..cik mah ada projek ngan felt..mcm2lah projeknya...ngan frame kaison yg xreveal2 lagi teasernya kan..sbar ek...akan di bongkar xlama lagi...dlm pembikinan...

ni gara2..mmg bnyk masa...plus konon2 nk kreatiflah tu..nk wat sendiri...beli kat kedai pling2 pun RM1...xpun lebih...tu baru 1 cenonet tu kan...so..alang2 mmg ada bnyk sngt kain felt ni masa amik tempahan bunga...n mng dari giveaway dulu...lama dah menang..alhamdulillah dapat jadi pemenang utama tau...le tgok sini ek..



cuma xwat pun entry penghargaan lagi...gara2 syg nk guna felt tu...sbb dah jnjikan nk guna untuk bby...alhamdulillah..untuk bby juga ummi guna..cuma amik sikit2 untuk ummi punya...

jom tgok!!!

tadaaaa!!!



total wat setakat ni ada 10 brooch felt tau..mcm2 design sendiri n warna yg nk...ada 1 yg xtermasuk pulak dlm gmbar...warna hitam kelabu n putih...tu wat bulat2 je...tu pling comel...mama cik mah suka design yg pink biru tu...en suami suka yg kuning besar tu..hahaha...yg kuning tu mmg besar tau...sj bg menyerlah...

yg tgh2 tu lah yg cik mah dpt hadiah GIVEAWAYnya...ada lace tu pun xsempat nk review..padahal dah guna pun sikit...tp ada lagi tu...yg card holer tu pun ade gantung...xguna lagi juga...t cik mah review kasi habis...

tadaa...yg ni perasan x cik mah ada pkai masa maternity photoshoot tu??


chakkk..brooch felt yg warna hijau tu...ummi is waiting for you..baby bambam....

nmpk x tgn cik mah tu yg berbintik2 n bertanda2 tu..huhu...tu ntah kenapalah tetiba menjadi2 gatal kant tapak tgn...tp skrang ni alhamdulillah..doktor kata fungus..n dah mkn ubat n krim..alhamdulillah...alahan pregnant ke ke???sblm ni pernah juga ada..tp xla truk sngt mcm ni...

ada yg berkenan ngan brooch felt cik mah???t rajin2 klau ada yg nk tau...cik mah wat tuto ek...klau2 ada permintaanlah..klau x...tgok kerajinan ek..hehe...

so..next projek felt...sbar ye cantik manis..ada lagi ni...excited nk share...

jumpa lagi..tata

TQ

PUAN MAH


Sunday, 9 February 2014

Buat mommy to be...

selamat pagi...wah minggu yg penuh ngan teaser...

ni bukanlah kira teaser kan..ni full punya...

klau cantik manis ingt lagi..cik mah mmg dag jnji...cantik manis mana yg dapat teka ngan tepat apa yg cik mah bg masa gmbar teaser tu..cik mah akan bg tasbih pnjng...kebetulan pulak mmg ada kotak kat rumah..so mmg excited nk bg skali ngan kotak..

ni teaser yg cik mah maksudkan n ni yg telah berjaya cik mah DIY...BARUT BABY..



alhamdulillah selamat sampai pada dua mommy to be ni..seronok sngt...n cik mah pilihkan warna pink buat 2 mommy to be ni...mommy to be imah n liana..

terima kasih sudi mein teka2 n sudi baca blog cik mah...hope tasbih cintaku ni berguna n memberi manfaat...

pada yg berminat nk order...boleh email rahmah2287@yahoo.com atau whatsapp 0146891789...atau like n pm kat page TASBIH CINTAKU ye..

TQ

PUAN MAH

Friday, 7 February 2014

Baby...coming soon!!

selamat pagi....sementara bby yg bambam ni xkuar lagi..umminya semngtlah nk berblog ni...siap ada yg dah schedule..punyalah konon bnyk bnda nk ceritakan..hahaha....jgn terkejut pulak t entry ada tetiba cik mah kat hospital ngah bersalin..hehe...

seperti yg dah jnji kat entry ni nk cerita...so kenalah cerita...lebih baik sebelum baby kuarlah kan..t dah kuar..penuh pulak ngan gmbar baby...


xplan pun pape sebenarnya nk g wat maternity photoshoot ni...sbbnya awal2 dulu masa 4 5 bulan pregnant ada tnyer en suami...en suami mcm xberapa suka..katanya xsuka orang yg xkenal amik2 gmbar posing2 ngan perut...

okeylah..xjadilah...so diam je walaupun rasa nk...then...tetiba mama ada tnyer yg xamik ke gmbar masa pregnant ni mcm masa sebelum kawin tu...

wahhhh...ni point baik ni nk ajak en suami n pujuk memujuk...hehehe

serius..mcm nk minta apa je kat en suami..punyalah takut kan...samping tu nk jaga hati suami n hati sendiri..tetttt...hahaha

mesej BFF sebnarnya tnya ttempat mana yg best nk amik gmbar...nk en suami amikkan gmbar cik mah je sbnarnya...

dipendekkan cerita..BFF cik mah offer nk amikkan gmbar...

wahhh...rezeki bergolek..tempanya...mesti korang terkejut kan..

kat tasik uitm puncak alam..mmndagkan husband BFF keje kat situ..so layankan je...cantik tau...

sehari sblm g amik gmbar mlm tu baru gtau...yg bestnya...tu hari ulang tahun...punya ketar nk ckp..skali en suami phm dah apa yg terserit n setuju...wahhh...cik mah lagilah gumbira...hahaha..

so..ni beberapa gmbar yg ala2 teaser juga lagi...

layankan ni dulu ye..yg lain dlm pembikinan nk edit2 sikit...


bj ni sepatutnya cik mah pkai masa wedding kawan cik mah..tp xjadi sbbnya masa tu masuk wad kali kedua..nk tau entry ni ye...

wahhh..tetiba rasa perutku ini membesar ngan jayanya...37 weeks masa ni...

hehe...props lah tu ek kiranya...masa tu sj2 je mmg xde keje nk wat love2 dari felt tu..wat nk menampal2...


ni pulak idea dari BFF...comey sngt rasa...jari ummi n abah ye bby...bby pulak kena ikat ngan riben kat perut ummi..bunga tu pun ummi gedik2 wat..hahaha..


ni antara yg ummi suka juga...rasa mcm bby senyum2 je kat dlm tu..sbb masa shoot gmbar ni..bby mmg ngah menendang aja kejenya..mmg sukalah tu ek ummi amik2 gmbar ni...

last untuk entry hari ni...


wah ni smngt wat cover photo fb abah tau...suka sngt ngan gmbar ni....bby coming soon ...frame tu last minute ummi wat tau...10 minit siap..ngan felt juga..sbbnya ummi ada bnyk sngt kain felt ni...t cik mah cerita ek projek ngan felt ni...


TQ

PUAN MAH


Thursday, 6 February 2014

kertas buku latihan sekolah..


selamat pagi ...sihat semuanya??? moga2 semuanya sihat...

hari ni rasa lama dah xshare tentang kertas kraft yg cik mah gunakan untuk kad kahwin cik mah...boleh baca entry ni n ni ye...

alhamdulillah...cik mah berjaya mendapatkan stok kertas ni yg lebih tebal dari yg cik mah guna masa wat kad kawin cik mah...



ni details kertas..


saiz A4 atau separuh A4...


Berat kertas 175gsm...


1 paket ade 50pcs...

ni pulak antara order dari customer TASBIH CINTAKU...

Slalunya cik mah ada bg free gift...cuma kadang2 tu je xsempat..sbb bnyk order lain nk stel..n terlupa nk bg free gift..maaf ye..


280pcs kertas kraft untuk DIY kad kahwin...+ aksesori tasbih cintaku...



 80pcs kertas kraft untuk DIY kad kahwin selamat sampai ke taman melati..




520pcs kertas kraft untuk DIY kad kahwin ke kelantan..



 250pcs kertas kraft selamat sampai pada kakak cik mah..untuk DIY kad kawin adik iparnya..




 500pcs kertas kraft untuk DIY kad kahwin selamat sampai ke senggarang johor..



 760pcs kertas kraft untuk DIY kad kahwin selamat sampai ke banting.





80pcs kertas kraft untuk DIY kad kahwin selamat sampai...

so...ni semua antara order dari customer cik mah..syukur sngt dapat membantu mereka untuk DIY kad kawin...cik mah suka sngt..ramai yg semngt nk DIY...gud luck semua...

pada yg nk order..jgn segan silu ye bgatau cik mah...whatsapp 0176626152..email rahmah2287@yahoo.com...


TQ

PUAN MAH

Wednesday, 5 February 2014

Projek gambar...

Selamat pagi cantik manis...harap semuanya sihat...

hari ni xle nk cerita pnjng sbbnya nk p checkup ni kol 10...hari ni check up pagi pulak...

hari ni juga dah 38 weeks dah...syukur sngt...klau kuar 2 minggu awal..maksudnya minggu ni lah kan...tp xle nk kata..hanya Allah je yg tau...

so hari ni bg teaser je...

frame ni beli masa g kaison hari tu ngan BFF...tetiba tersuka..n mmg cari pun...nk cari frame je nis lain..tp tersuka ngan ni..so grab ni lah...

tadaaaaa....


projek ni dah siap sbnarnya..cumanya gmbar2 yg nk letak dlm tu xprint lagi...so nntikan ye..umminya yg dah terlebih masa kat rumah dah membuat sesuatu kat frame tu...hahhaa....sbar ye...insyaAllah..siap je print gmbar kat dlm tu cik mah share...

ingt lagi x projek yg masa nk kawin dulu...kat sini n sini...

tp yg kali ni punya episod rajin terlebih...nntikan ye...

agak2 cik mah nk letak gmbar apa ek dlm tu????


TQ

PUAN MAH

Tuesday, 4 February 2014

Checkup pusat perubatan islam,kg baru lagi n lagi..

selamat pagi cantik manis....entry ni pun cik mah dah schedule siap2...sbb sekarang ni mula dah sakit yg xmenentu...tidur mlm pun kejap je..pastu xle tdo...dok la berbaring je smpai kol 4 pagi mcm tu baru boleh tdo...sudahnya pagi mengantok...

tu yg schedule entry je...bgn tdo..bc comment2 dari cantik manis n BW....wahhh...hepy betul..hehehe..

okay..kali ni sekalikan entry 2nd n 3rd checkup kat pusat perubatan islam,kg baru ye...

yg kali pertama dulu kat entry ni...

dulu jumpa Dr.Norlida...yg second n 3rd checkup jumpa Dr.rosilawati...

dua2 Dr ni mmg sngt2lah baik n mmg sangt lembut melayan patient...secara peribadi..cik mah suka Dr.rosilawati...mesranya lebih sikit....wat kita rasa lebih selesa...atau mungkin dah 2 kali kot jumpa Dr. rosilawati ni...

2nd Checkup..

sama juga mcm sebelum ni..huhhh...amik masa juga...agak jugalah lama...appoiment pukul 9pagi hari sabtu 11/1...tp...dah ramai orang dah dtg...nombor xla lama...yg ke 5 xsilap,...tp..okeylah..masa checkup ni sngt sihat..so xla rasa nk marah tunggu lama...tunggu lama men game n BW je..hahaha...sembang2 ngan en suami...

seperti biasa..berat cik mah xmo dah naik....hahhaa..kesian btul tgok muka nurse ngan pelik sbb berat xnaik...yg lain semua okey...check air kencing n tekanan darah smua alhamdulillah...

then naik kat atas katil nk scan...

wah..part ni mmg excited...bby mmg excited pun..ntah kenapa...suka btul menendang tmpt nk scan tu..hahaha...

kedudukan uri...air ketuban n kepala bby semua sngt bgus kata Dr...kepala bby mmg dah masuk laluan dari 28weeks hari tu..syukur sngt...berat bby 2.4kg..

then..doktor tunujkan tulang peha bby yg semkain sihat..pastu ukuran kepala yg mengikut perkembangan n part paling best..Dr watkan 1 gmbar 4D muka bby...yeahhhh....excited sngt...Dr siap ckp..
amboi tembamnya bby....ikut mak ke ayahnya ni????

ops....

alhamdulillah Dr printkan gmbar muka bby yg tembam tu....n dktr gtau jantina lagi...bby xmalu dah nk sorok2...tp doktor kata kuasa Allah...jgn terlalu berharap apa2...

btul tu...

then Dr lah yg suggestkan cik mah makan minyak kelapa dara...tgok entry ni ye...

ni yg cik mah share di insta n FB..


gmbar ni masa 21 januari...sekarang ni less then 18days...

3rd Chekup.

kali ni checkup tgh hari pulak..mmndang 30/1 en suami half day yg company bg..so gunakan sebaiknya..appoiment pukul 2.30petang...kuar awal then g makan dulu...pastu kol 2 dah ada kat depan kaunter...bg details n dapat no giliran...tunggu2 kejap sambil borak2 n men game..

tetiba eh nurse datang...

"puan...ni ada gift untuk puan"

wahhhh...

tq2...

seronok tau bby...kita dapat gift...tadaaa...


dapat dua pulak tu..tu yg lagi seronok tu...1 pack tu ada pampers ngan sabun mandi bby yg kecil...jenama drypers...buku tu xtgok lagi pasal ape..heheh

okay...kejap lepas tu no giliran cik mah...

mcm biasa...check tkanan darah semua okay...berat pun sama je...hahaha...
ntahlah..xtau dah kenapa xle nk naik..bukan xmkn..mkn ngan jayanya lagi..xpernah xde selera...

masa untuk scan..naik atas katil..then dr start scan...wah..bby tetiba je jadi excited..Dr kata semua masih sm ngan sebelum ni..kepla bby kat laluan dah n air ketuban n uri semua okay.berat bby 2.7 kg.....insyaAllah katanya boleh bersalin normal klau tiada masalah lain...

lagi skali...bby excited dok terkangkang nk tujukkan jantinanya..ish2 anak ummi ni lah..malu lah...siap nganga2 mulut lagi kali ni..amboi2...nk tunjuk comey ye...ye ummi tau ank ummi comey...

pastu Dr tgok date..n doktor jangkakan yg cik mah mungkin bersalin 8-10/2 ni...ish Dr ni..debar terus ummi tau....date yg Dr jangkakan awal 2 minggu......so..nantikan je lah ye...2 3 hari baru rasa sakit sikit...still boleh tahan...

so...next..Dr kata klau xbersalin lagi t jumpa 10/2 ni checkup...

okay Dr....

semoga semuanya berajlan lncar..n checkup kali ni xtunggu lama..sbb jadi orang pertama...seronok..hahaha...blik umah update entry kat blog..ish2...

okay...cantik manis mohon maaf ye ..klau2 ada salah silap...mohon doakan cik mah n bby selamat hendaknya...

TQ

PUAN MAH..


Sunday, 2 February 2014

Ummi sudah 27 tahun....

selamat malam...wahhh...lambat up entry hari ni..nk habis dah pun tarikhnya...

alhamdulillah syukur sngt...hari ni cik mah menyambut ulang tahun kelahiran yg ke-27 tahun...

baby...ummi sudah 27 tahun....


ni mama n ayah yg wat surprise untuk cik mah n en suami..blik2 dari kuar je...mama wat surprise...pndai mama ek..tq so much mama kerana ingt ulang tahun kami n hari lahir cik mah...


ramai yg kata pujuk bby kuar hari ni...hehehe...puas dah ummi n abah pujuk..tp baby xmahu juga..seronok agaknya ye dok kat dlm tu...hahahha....

semalam ulang tahun perkahwinan...hari ni pulak ulang tahun kelahiran..mungkinkah esok bby nk kuar???
hanya Allah yg mengetahuinya kan...

hari ni bz dari pagi menolong mak cik cik mah pindah rumah dekat klang....mlm baru blik..tu yg tergesa2 up entry ni...nasib baik sempat lagi...

oh ye..petang tadi bby wat kalut...wat semua orang berdebar2 ingt baby nk kuar dah...ish2 ank ummi ni..

slalunya dlm pukul 7 mlm mmg cik mah akan start sakit...dekat sejam jugak sakitnya baru okey...slalulah lmbat solat magrib..sbb sakit xle nk bgun...

td bby start bg hint petang pulak...pukul 5 mcm tu..mula2 ngah baring start sakit sikit..ingtkan xselesa...pastu try duduk...sakit lagi..menahan lagi...yg ngah pindah2 kemas barang..semuanya berhenti menengok cik mah yg sakit...xlama lepas tu ke toilet 2 3 kali...baring balik...sakit lagi...semua kalut dah..mcm2 hipotesis kuar....tetiba okey...then xsmpai 5 minit sakit blik ke toilet lagi..bukan nk membuang...tu yg pelik..huhhh....lama gak dlm toilet tu...pastu tetiba dah okey bila kuar toilet...

yg kelakarnya mama cik mah ready dah siap2 nk blik...sbb tgok cik mah dah lain mcm...en suami pun ready dah nk blik k.l...last2 bila cik mah ckp okay...xjadi blik...smbung kemas dulu baru blik lepas mkn malam...

semua ckp xlama je lagi bby nk kuar tu...masuk hari ni genap dah 2 minggu bby tunjuk hint2 tu...wahhhh...berdebar ummi ni baby...

sempena ulang tahun kelahiran cik mah...cik mah berdoa agar semuanya dipermudahkan...lebih2 lagi untuk kelahiran baby nnti...semoga cik mah juga menjadi isteri,ibu n anak yg solehah...insyaAllah....

ni bg teaser sikitlah maternity shoot cik mah..biasa2 je..ngan BFF cik mah lah semestinya...


tadaaa...t kita story lagi ek....gud nite...

TQ

PUAN MAH


Saturday, 1 February 2014

selamat ulang tahun pertama...

selamat pagi...entry hari ni dah sechedule siap2..schedule masa sm ngan akad nikah..hehe.takut xsempat nk menaip je..maklumlah cuti kan....hari yg sngt2 istimewa buat cik mah....sudah setahun dah...alhamdulillah...bersyukur sngt....kejap je masa berlalu...

daripada single...dah berdua...xlama lagi dah nk bertiga pulak...

kehidupan sebagai isteri yg sngt2 membuatkan cik mah lebih bahagis...

terima kasih yg tak terhingga buat en suami kerana menjaga...memberikan kasih sayang buat cik mah n bakal bby yg akan lahir ni...terima kasih kerana menerima cik mah...


saat2 selepas bergelar isteri...wahhh...masa ni kurus lagi ni...insyaAllah mission nk kembali pada berat asal lepas berpantang nnti...hehehe..skrng pun xla bambam sngt..hehehe


en suami yg sgnt payah nk tersyum bila bergambar...dielah jantung hati cik mah...dulu..kini n selamnya...eh..jiwang pulak...



wahhhh....saat di sandingkan..pertama kali dlm sejarah...en suami pkai pink.....itupun sampin n tenggolok je..bj???jgn haraplah..hahahha


bertandang di kampung en suami...berkenalan dengan ahli keluarga en suami lebih dekat....syukur diterima n disayangi...

"SELAMAT ULANG TAHUN PERKAHWINAN YG PERTAMA EN SUAMI"

en suami xnk hadiah pape...nk cik mah n bby selamat je...

tq en suami....

semoga ikatan perkahwinan kita terus bahagia n dirahmati...
xlupa juga..terima kasih pada cantik manis yg mendoakan kebahagian cik mah n en suami...

semoaga cantik manis pun bahagia juga...

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...