Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 29 November 2012

cerita mama....

sejak beberapa bulan kebelakangan ni mama cik mah sngtlah bz ngan kuih2 n kek2nya...wahhh..semakin berjaya ye mama....mama mmg sngt bz ngan karipapnya...seminggu rasenya lebih dari 500 biji karipap mama akan wat...hahhahah....bnyk btul..baru2 ni lagilah...800 biji...hulamak....

samping2 bz ngan karipap..mama sempat lagi memenuhi order dari kak sepupu kami...rajin kak iza amik order n tolong promote kek gulung mama n kek sandiwch mama...
cerita kek gulung mesti ramai dah tau kan...


first oder hari tu dalam 20 batang...then 40 batang...then 50 batang...huyooo....mmg mama sngt bz...selain dari kek gulung..mama wat kek sandiwch juga...




nape nama kek sandwich.???ini kerana ade dua lapis kek...yg tgh2nya adalah inti jem strawberi..berlainan ngan kek gulung ye...nmpak kan bsar...boleh potong 8 klau mcm potong kek tu...

order terbaru mama untuk centerpiece kawan kak iza punya adik kawin..huyoo...nk 40 bji...seronok tgok mama wat kuih...nk tolong xsempat..sbb bz ngan bnda2 DIY ..heheh...tau tolong makan je...



ni assistance mama...kak iza tolong jualkan...lagi bnyak lagi murah mama bg diskaun..mama mmg sngt suka bab2 diskaun ni..tu yg ramai customer mama suka tu...




itu die kek gulung mama...nyum2...n ini jugalah doorgift cik mah..mama sponsor separuh..separuh lagi cik mah lah...tq mama...horay2...senangnya dalam hati....

order mama yg terbaru...lagilah bnyknyer kek sandwich..hahaha....penuh kete nk masukkan semua kek ni...



pada yg berkenan nk order boleh lah gtau ye...tp kenalah gtau awal..mama sngtlah bz...
semoga mama semakin maju jaya.....cik mah sbgai tukang deliverynya..hehehhe....


TQ

CIK MAH



Wednesday, 28 November 2012

Awas...kaca!!!


selamat petang...chak!!!....xsbarlah tu nk tunggu blikkan..hehhehe...samelah kita....esok adelah hari yg bz...bz...bz...ala...........xdapatlah nk BW ngan cantik manis semua..sbb..kn keje luar 2 hari..klau sempat pun mlm kat rumah..nasib adik ade UNIFInya..hahahha...kakaknya ini tau pkai je...byar x..ala...pkai sikit je kan..hehehhe...

ingt x yg wedding bff cik mah juga tu...xciter pun doorgift..sebbnya nk sekali harungkan ngan doorgift lain..

mmg famous sngtlah kan jar sbgai doorgift...cik mah rase kan...klau kumpul2 yg kat rumah tu..ade dekat 50 lebih dah...bnyk btul..n boleh tgok mcm2 deko ade...semua kreatif..xpun susah2 sngt..amik stiker tmpal kan..dah cntik...

ni my bff bg...dalamnya ade gula2 n coklat...makan 1 je..yg lain simpan nk kunyah2 masa bwa kete..sbbnya selalu je lapar masa bw kete...hahahha




 die xdeko pun jar tu...sbbnya die letak dalm kotak yg comel ni..kotak ni ade riben dah..so...okay n cantik dah...biru tu!!!!



ni pulak wedding kawan sekolah cik mah...ini pun bg jar juga....excited adik2 doorgift nk bg tau...ni ade deko2 ngan kain net n riben...comel...ade pink n purplelah....

dalamnya ade biskut aiskrim tu...ni pun seronok kunyah2 kat opis...

dapat 3 sebb p 3 orang tau...bukan amik 3 tau...hehhehe...xbaik tau amik lebih2...t tetamu lain xdpat pulak...



oh ye...bila belek2 jar..baru perasan...ade bnyak jenis rupanya...yg ni bulat2 kat tepi...yg wedding kawan skolah...bulat then tepi tu rata...means mcm boleh letak senget tu...n ade jugak tgok yg mmg full bulat...kira letak menegak je....so xkisahlah mana2...jnji cantik n berguna...


bak kata bff cik mah..yeah dpat lagi jar ni...le letak manik bnyak2....hahhahaha....bgus juga ek..jimat dah..xpayah beli bekas dadih..hahahha

so..bila ade bnyak manik..akan jadi semakin rajin menjahit x????

agak2 je kan rajin..eh rajinlah...hehhe

so...rase hepi dapat p wedding kawan2...n kumpul doorgift...

selain gula2 ni n biskut aiskrim cantik manis rase ape yg sesuai...kot2 le beri idea pada yg cantik manis lain tu...????


ni pun best kan..dalam jar juga...tp budget lebih sikit kot kan...kot2 boleh bg untuk family belah lelaki ke kan..menarikkan...tb2 cik mah dapat idea nk guna ni untuk sesuatu...horay!!!!nntikan...

cumanya ni agak bhayalah juga kalau dapat kat adik2 yg hyperaktif..takut pecah..so far tgok okay je..xde pun masalh ngan jar ni kan kat mjlis...hehhe...

gmbar kredit pada google ye..

TQ

CIK MAH


kiri kanan kiri kanan....

SKUAD  !!!!!!!

semngt pagi ini...apekah itu????

pagi2 dah jerit2...ni perkara biasa suatu ketika dulu...merindukan saat2 dijeritkan..hahha...

nk cerita sikit lah...

cik mah ialah sukarelawan polis yg bertauliah dengan pangkat inspektor sukarelawan...3 thun nk dapat pngkat ni..semasa diploma...sangat2 aktif dengan pelbagai aktiviti yg perlu untuk melayakkan dapat pangkat ni...so..rase2 nk join polis boleh je..

ayah cik mah???mmg sngt galakkan...hehhehe...

mama????

mama: bialah die jadi ape yg di dah belaja tu..ape ntah namanya...engineeeeeer tu...

gelak2 tgok mama susah nk sebut pekerjaan anaknya ini...

so ayah knlah terima..hahhaha...

dalam lebih 4 thun tinggalkan zaman2 hitam legam ni...tgok..ngan berminyak..comot...hitam...cukup ha pakej...

tp yg kelakar ni..masa comot....hitam n legam ni lah dapat berkenalan ngn en tunang...time ni lah die ngorat...pelik2...



ni masa hari pentaulihan....masa ni baru 2 thun knl en tunang....



sape nmpak kat ne cik mah????bw M-16 tu...


mengambil masa yg sngt lame untuk training..padahal 3 thun training xcukup...hahhaha...kn tmbah lagi 2 minggu br cukup..hehhe...masa ni pentauliahan di USM penang...dah la belajar kat UITM penang..adoi..dekat sngt...


setiap rabu ade perhimpunan n wajib pakai uniform p klas...habis sekelas mengusik...lagi2 masa hujan...bw payung...eh cik polis bw payung lah...salah ke polis pkai payung??ingt polis kebal ke???hahhahahaha

so..masa 1 perhimpunan cik mah kn baca ikrar....xla nebes sngt...dulu masa PLKN dah pernah conduct untuk 300 orang...cewahh..padahal dalm hati masa tu dup dap dup dap...



ni kes ngantok n sngt2 serabai...xpernahlah rase comel..hahhaha...masa latihan luar...dok hutan 2 3 hari kot...xmandi tau 2 3 hari...hehehhe....bnyk mengajar erti hidup...


tadaaa...mas ni kot cntik2 sikit..sbb ade dinner polis...ele...tp hitam..pkai bedak tebal mana pun hitam juga...hahhaha....itulah cik mah..tema HITAM PUTIH...cik mah menang bj tercantik tau malam dinner tu...xsangka..berbekal dress kat jalan TAR je masa tu..hahhaha...





ni pling best...tembak...tembak...menang juga masa ni...pun xsangka..ade bakat juga rupanya menembak ni...hahhaha...tembak guna pistol susah..kagum ngan polis2 yg le tembak tepat guna pistol...M-16 senang walaupun berat..hahhahaha


macam2 kan kn blaja..nama pun polis..pertolongan cemas sudah semestinya kn tau....cik mah dapat peserta terbaik masa ni....horay....seronok...




ni semasa kami pergi lawatan ke langkawi...marin langkawi...seronok naik bot laju n lmbat..hahhahha...pengalaman yg xakan dilupakan...n mereka kawan yg sejati sehingga sekarang...ade dah jadi isteri orang...tunang orang n bakal bertunang juga....

opsss..lupa nk tnyer..ade sape2 pernah join x sukarelawan polis ni???

mmg memberi seribu kenangan n mengajar erti kehidupan..tq pada ayah sbb suruh masuk...masuk atas arahan ayah...hahhaha....dengn rela hati..bukan paksaan tau..sbbnya dapat elaun..kaya-kaya....hahhaha


TQ

CIK MAH



Tuesday, 27 November 2012

gosok gigi tau nnti....


selamat petang..ke tgh hari ek..xkisahlah kan..
dah lunch belum...mesti dah kenyangkan...kenyang perut senng hati...pada yg ade masalah tu cik mah doakan cepat2 selesai n bnyak2 bersabar ye...in shaa Allah ade hikmah nnti...sbar ye...

hari ni...citer gula2 lagi lah...citer untuk doorgift en tunang....belah en tunang pun cik mah sibuk kan..hahhaha....sebbnya mesti semua dah tau..xkn nk susahkan nenek n atok..en tunang xde adik or kakak yg boleh uruskan..mama en tunang pulak bz..masa yg ade nnti untuk wat bnda lain...so...kamilah yg uruskan...sbb nenek en tunang tgok kami buat yg cantik ni...eh2..perasan lagi...


terus nenek order lagi 200....tp limited dah nenek...so..kami tukar pada yg lain...cuma isinya lebih kurang sama....

dari tempat yg sama beli gula2 untuk ini...maka beli juga untuk yg 200 doorgift ini...en tunang xlepas ngan die punya sumi tu..hahhaha..nasib senang kira..1 paket ade seratus...


xletak bnyak sngt pun gula..rasenyer 5 biji je...sumi 1..okaylah kan..sbb ade tmbahan lagi..itu cerita lain kalilah..t jadi pnjng keretapi pulak entry ni..hahahha




 gula2 yg LOT 100 tu melekit sikit..packing di xberapa kemas..huhu...nasib xmelekit2 teruk...klau x bersemut..



tadaa....ini die...ingatkan cukup2..rupanya ade lebih...itu yg best tu...murah je bekas ni...200 lebih dalam 18 ringgit kot...so...1 bekas ni dalam 10 sen je..murah kan...mmg murah sngt....




chakk....paking dengan BFF lah ape lagi...tgok latar karpet pun tau dah kan..hahahha..kat rumah BFF...



senng je sbb 200 je pun...susun2 bekas...then wat mcm main congkak...senang n mudah...pastu tutup je...


pastu masukkan semula dalm kotak yg akan bawa blik kg nnti...horay2..seronoknyer...

tgok2...stiker cik mah yg comel tu..hahahha...



yg dalam plastik tu yg lebih..bnyk sbenarnya lebih..gula2 pun ade lebih....

then ini semua akan masukkan dalm kain beg yg dah beli kat jalan TAR....so ade juga tmbhn lain....itu nntikan ye...

masa mula2 nk decide doorgift mcm susah..tp bila dah decide..rase mcm best pulak...hahhaha...xla...xkisah pun bg ape pun sbnarnya kan..yg penting dapat beri sesuatu pada tetamu...

klau dah bg gula2 ni konfermlah adik2 sngt suka kan...then pesanan ikhlas..hahahha...jgn lupalah gosok gigi nnti tau...asyik makan gula2 je....lagi2 musim cuti skolah nnti..apa kata xpayah mkn dulu..simpan dulu gula2 yg dapat masa cuti sekolah..then nnti sekolah buka baru mkn..boleh mkn kat skolah..hahhahahaha...jimat duit mak nk bg duit belanja....

untuk student2 ni...mmg ini pling bestkan..kn ade dlm beg..bila2 ngantok je time lecturer menympaikan cerita dongengnya...hahahahha..mata mulalah terlelap...so..kunyah2lah ini...

pada cantik2 manis yg pening pk kan doorgift..xpe..p je kedai jalan2..n p wedding kawan2...t mesti ade idea...cik mah pun mcm tu..lme2 idea dtg..

gud luck ye...



TQ

CIK MAH

aktiviti akhir tahun lagi....


ni sudah menjadi kebiasaan kan...bila hujung tahun je...mesti akan ke kenduri kawin.smbungan dari aktiviti akhir tahun ..rasenyer tahun ni pling bnyaklah kenduri kawin...seronok sngt2...thun depan mestilah lagi kan....lagilah seronok..sbbb....nnti le g ngan en tunang yg dah jadi suami masa tu..horay2....

wedding kali ni wedding my bff masa  praktikal...knl hanya 3 bulan..terus kami jadi bff smpai sekarang....so...dua2 bff cik mah dah kawin...cik mah????hahhaha....

sngt suka n excited..so dtg dari die nikah smpai mjlis amik2 gmbar....sbb xle lama2 ade knduri kawan skolah pulak..marilah tgok gmbar...n hope2...boleh bg inspirasi pada yg cari design bj...


ni semasa menunggu pengntin lelaki tiba..ingatkan cik mah dah lambat..nasib sempat....itu adalah bj baru..eh2...hehhe...my first peplum...



tadaa...inilah hntaran akmal...my bff untuk suaminya...biru tu....i like.....katanya ...adiknya yg buat...dari bunga tisu...


ooo...ini sebelum di letakkan buah2 mn choclate belum lagi berterjunan...hehhe....yg dlm bekas tu kek coklat...sedap sngt.....ade mcm2...


ini pula...centerpiece..fresh flower tau....bunga daisy lagi...cntik...deko yg lain dari lain...


ini lah makanannya...cik mah sngt kenyang....sedap tau....nasi jagung...sedap btul...mmg cik mah suka jagung..kecuali air jagung..hhahah....




nmpk x deko candy buffet...cntikkan...simple tp menarik..itu die my bff...bj kami same...warna je lain..hhehe....



ting...ting..ting...bj pengntin perempuan warna biru ye....suka sngt...
tgok details kat tgn tu....cantikkan...


then ini bhgian belakang...xla crowded sngt...ade lace sikit je...



 ini pula bhgian bawah kain....comel pulak tgok pearl2 bsar n kecik..menarikkan...idea baru...


 bhgian depan...wowww...memng sukalah....ade laca n pearl2...yg best tgok ade pelbagai warna pearl..biru..putih n biru cair...



tadaa....pengntin lelaki lame dah siap...tunggu pengntin perempuan je...cik mah sibuk2 je dlm bilik kan...mklumlah nk blik dah..so amiklah gmbar sikit...



veil sngt pnjng...so knlah pengntin perempuan pegang....



itu die kasut....biru juga tau,.....tinggi btul....ade riben lagi kat belakang tu...comel2...






beberapa hntaran dari suaminya pada akmal yg cantik....



cik mah n bff nya..hehehhe....semua orang tnyer kami...eh kembar ke???eh kembar ke???hehhehe....

xla......tp semua orng kata muka sm...dan dan je..klau xpkai bj sm...xckp pulak muka sm...hehhehe...sj je nk pkai bj sma2...beli sama2 kan...



chak!!!!!menyelerekan x????hahhaha....sedap tu..anggur...marshmallow n bamboo stick tu...nyum2...


sebelum pulang n ke kenduri lain..kami sempat bergmbar dulu ngan pengntin di pelamin yg cntik tau....tahniah buat akaml n alif...semoga bhagia n cepat2 dapat bby....


tgok tu..smpai ke air pun warna biru juga...ni yg jeles ni..hehehhe
(gmbar ni amik kat fb akmal..hehehe)


ni dari fb akmal juga...photag die tag...cantik....manarik bila tgok pelamin tu ade bulat kat tgh...suka2...

so..sape2 xde idea..le r cilok2 sikit..hehhe

TQ


CIK MAH


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...