Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, 29 September 2012

Dream Veil Contest V2.0


selamat pagi yang indah...lame dah rase xjoin contest...maklumlah sngt bz...memandangkan ade sedikit masa dan ruang...so cik mah kn cepat2 wat entry ni...takut terlupa lg....moga2 ade rezeki cik mah....

terima kasih pada kawan2 yg tag cik mah untuk join contest ni..sayanglah cntik manis semua...

bersempena dengan penubuhan Adriacottage FB fanpage, mereka sangatlah bermurah hati untuk  membuat 1 lagi contest untuk semua bakal-bakal pengantin yg sngt2lah cantik manis. 

dibawah ni syarat2 yg kn ikut tau klau nk join n menang....



ini adalah perkenalan untuk cantik manis ...cik mah kasi letak skali....

Syarat-syarat penyertaan

(cik mah copy n edit2 sikit je...)
  1. Hanya untuk bride Disember 2012 – Disember 2013 sahaja
  2. Sila like FB fan page http://www.facebook.com/AdriaCottage dan share dgn 2 org bakal pengantin
dah sudah cik mah patuhi disini....
3. Sila follow blog kami http://adriacottage.blogspot.com dan tag 2 org bakal pengantin
ni juga semestinya sudah....

ziema
mila
 
4. Post 1 picture veil idaman anda and describe it in 2 words.
 (No need essay)

 tarpana tertawan....
5. Dan akhir sekali tinggalkan link blog anda. 

Yang takde blog pun boleh join tau...email sj pada fainie_riz@yahoo.com
Tarikh tutup contest ialah 26 Oct 2012 (Saje pilih date raya haji. Huhuhuu)

cik mah saja kasi besar n highlight sikit...sbb cik mah takut cik mah terlupa...hehehe...


untuk hadianya adalah....

  1. Tempat pertama  – 1 exclusive veil  as per your request.
semoga cik mah ade rezeki untuk dream veil ini...insyaAllah...
  1. Tempat kedua – 1 hadiah misteri dari kami (Wedding stuff jgk)
ini pun heppy juga klau dah dapat....moga2...amin...

TQ

CIK MAH

Thursday, 27 September 2012

Bahan Bukti...

selamat malam semua cntik dan manis.....hehehe..ade yg rindu ngan cik mah x....maaflah bz sngt....kn keje luar..huhu..lame dah ni nk cerita..cumanya..xsempatlah...kerana...kesibukkan sedikit ngan urusan kawin....seperti biasa..target bulan ni knlah di capai..klau x..habislah target..hihihi....bulan terakhir.....

nk tunjuk dululah bahan bukti semasa hari kejadian...8 september 2012...hahaha...
 

 beberapa jenis masakan untuk majlis bersanding nnti....4 jenis lauk yg disediakan....ada lg sebenarnya cuma xde kat bahan bukti ni..hehhe...


ni daging masak hitam...sedap tau...cik mah suka....

ni pulak pajeri nenas....sedap...sbbnya kuah pekat...nenas dipotong pun xterlalu kecik....sederhana....


ni pulak kuah dalca...mestilah ade nasi ade kuahnya kan.....bhn2 dalam ni memg cukup...bukan sikit tau...ade kacang pnjng..ade karot..ade kentang...

 then ni pulak ayam....ayam masak merah....selain itu ade ayam black pepper atau pun ayam goreng berempah....ayam lembut...xterlampau pedas...secukup rasalah...

 tiba pada menu yg penting adalah nasi....yg disediakan adalah nasi beriani...nyum2..mmg membuka seleralah....selain itu ada juga nasi hujan panas n nasi tomato....

 

 tadaa..ingtkan food testing di SRI PAYUNG...rupanya boleh bawa blik..so makan dirumahlah jawabnyer.....hehhe....lebih2 lagi mmg xmakan nasi lagi...so beriyalah cik mah mkan....

so...memperkenalkan..vendor katering cik mah adalah....SRI PAYUNG....perbincangan lanjut akan dimulakan hujung desember nnti....tp cik mah rasa dah boleh pilih menu dah..hehehe...

ni pakej yg cik mah amik...


untuk yg nk booking kn bawa bersama ye duit RM500...untuk booking tarikh la kiranya...so....alhamdulillah...cik mah dah booking..perbincangan selanjutnya hujung bulan 12 rasanya...semua bergntung pada keadaan klau ada perubhan...

TQ

CIK MAH...

Tuesday, 25 September 2012

Lari tema pulak dah....

selamat selamat selamat...pagi!!!!!hehehhe....sj nk selamat bnyak2 sikit....dah bnyak,sikit pulak..mane 1 yg btul ntah...okey2....ni nk habaq mai...cewahhh..utara sikit la...memandangkan bakal mak mertua bekerja n lama dah menetap disana...rindu nk p penang....


kenapa pulak dah ni cik mah...ade2 je ...ni kisah lari tema pulak dah..knp???knp????mesti cantik2 manis yg sudi baca ni excited kan nk tau....eh perasan je cik mah...n cik mah lebih nk minta pendapat juga pada cantik2 manis...sbb sebelum proceed pada yg sebenarnya atau real la kiranya...lebih baik kita minta pendapat dulu kan....

seperti sebelum ni tentang memaniskan majlis kawin..ramai yg sudi berkongsi ngan cik mah....


cik mah dah wat design untuk tag2 ni..amik...skali ni awal terlebih sngt ni...bialah..kat opis ni xde keje sngt nmpaknyer...so..alang2 menghadap pc je...melayan la ape yg patut wat...hehhehe....tb2 terhasillah sesuatu yg tb2 je lari tema pulak ni..hahahhaha...


kan dah kata lari tema...mane ntah datng pulak warna merah ni..pelik juga cik mah..bersungguh tau cik mah tukar dari kosong kepada purple then kepada merah...

cik mah sendiri smpai hari ni xtau np lah tb2 warna merah yg cik mah wat....adoi..konfius..padahal kata nk beli lapik meja polkadot warna biru hari tu..ala...knp ni....

xde masalah pun...lapik meja pun xbeli lagi...so sebelum pembaziran berlaku...inilah nk tnya....okey ke warna merah letakkan sebagai tag kat balang2 transparent nnti???n untuk pengetahuan semua..cik mah ingt nk guna riben warna gold ni...kira jadi mcm gmbar ni....boleh x byangkan tag cik mah n riben mcm gmbar bawah ni????


ataupun nk kn biru juga sebagai bingkai...ni edit 1 juga...sebbnya....xpuas hati ngan diri sendiri..knp merah...temakan gold + royal blue...n semua blue..hehehhe...


tp kan..klaulah riben gold ni xcukupkan..cik mah xmo beli..hahahha...amik kedekut btol....ala...malasnyer nk membazir...then kn lah if bingkai tag ni biru n guna riben gold..if xcukup riben gold...still bnyak lagi riben biru kat umah....


atau kan...xkisah pun candy buffet ni xikut tema...hahahahhahaha.....mcm2 la cik mah...


 eh kat gmbar cik mah ni tulis candy coner...mane2 bolehkan..hehehhe..lame dah ni siap...nk tau baca cn..ade bnyak lagi,,,tunggu print je....

 

ni pun dah siap juga...tunggu masa nk guna je k...kat cn...


dapat x bayangkan...inilah yg diusahakan atas inspirasi kak kina punyer..hehehhe....kak kina tahniah dapat baby girl...comelnyer...


TQ

CIK MAH

Monday, 24 September 2012

teman terbaik....

selamat petang cantik manis semua....xsempat bbrapa hari ni nk update...bnyk bnda nk wat...hehehe...sory ye...idea nk menulis ade..cumanya..entahlah...jari ni malas pulak..sbbnya..xberapa nk sihat lagi dari demam...so..hari ni..penulisan ini di tujukan khas untuk teman terbaik cik mah yg telah bnyak bersusah payah buat diri cik mah...

~saat menulis ni...hati tb2 jadi sayu n rindu dengan teman terbaik cik mah ni...~

padahal 1 setengah hari spend masa dengan teman terbaik cik mah ni...hehhehe....

kasi gmbar dulu buat tatapan..hehehe


hehehhe....cik mah ade cerita disebalik gmbar ni...so nntikan ek..


yeah..hasrat nk makan kat FULLHOUSE termakbul....teman terbaik cik mah dah tunaikan..thanks..   :)

saat cik mah perlukan pasti teman terbaik cik mah ada....lebih2 lagi bila sibuk memikirkan hal-hal perkahwinan yg kadang2 dilanda ombak rindu  badai...hehehe...

dulu kan...serius..slalu sngt terpikir...bila teman terbaik cik mah nk melangsungkan perkahwinan...mestilah cik mah sngt hepy untuk die...cik mah juga sebgai pengapitnya tau...heheh....tp...disebalik itu...apa yg cik mah pikirkan adalah...adakah cik mah akan kehilangan teman terbaik cik mah????

mengimbas kembali saat teman terbaik cik mah ditunangkan...cik mah jugalah yg sentiasa ada disisinya....masa tu...knl lebih rapat dengan bakal tunangnya yg juga merupakan kawan sekolah cik mah..cumanya...masa sekolah xberapa nk kenal..cinta bersemi di luar sekolah..hahhaha...boleh x gtu...

tadaa...kami semasa raya baru2 ni,...

setelah teman terbaik cik mah mendirikan rumah tangganya yg sangat bahgia...syukur....cik mah xpernah rasa cik mah kehilangan teman terbaik cik mah ini...xkisah masa dan hari...bila rasa cik mah sedih atau gembira..pasti teman terbaik cik mah jadi yg pertama tempat berkongsi segalanya...

terlampau bnyak pengorbanan dan masa teman terbaik cik mah untuk cik mah,....sentiasa menghiburkan hati cik mah dikala kebuntuan....paling bersyukur lagi..bila suami teman terbaik cik mah juga sama2 menghiburkan cik mah n en tunang yg sedang kebuntuan....terima kasih kerana tidak pernah mencuri atau menjurangkan persahabatan cik mah n teman terbaik cik mah....hehhehe....btol kot ayat mcm tu....sngt2 bersyukur kerana suami teman terbaik cik mah juga sangat2 memahami cik mah n en tunang...sentiasa memberikan semngat n menghiburkan kami...lupa semua masalah....


bersyukur sngt2...kerana teman terbaik cik mah telah jumpa imam dan cinta hatinya yg sngt2 mencintainya dan menjaga teman terbaik cik mah ini dengan sebaik-baiknya...hehehhe...dua2 sudah semakin sihat..itu tandanya bahgia kan...btol x????

sebenarnya..rasa entry ni xcukup lagi nk luahkan rasa hati yg sngt bersyukur dikurniakan teman terbaik cik mah ini....terima kasih sngt2 bunga AYU n AZIZI.....cik mah sayang dengan teman terbaik cik mah ini...semoga mereka semakin bahagia n dimurahkan rezeki selalu....

ni untuk ayu,,ingt lagi x lagu ni...

Teman Sejati
 
(buka ni tau bru dapat dengar lagu skali..jgn lupa nyanyi skali ek..)

Selama ini
Kumencri-cari
Teman yang sejati
Buat menemani
Perjuangan suci

Bersyukur kini
PadaMu Illahi
Teman yang dicari
Selama ini
Telah kutemui

Dengannya di sisi
Perjuangan ini
Senang diharungi
Bertambah murni
Kasih Illahi
KepadaMu Allah
Kupanjatkan doa
Agar berkekalan
Kasih sayang kita

Kepadamu teman
Ku pohon sokongan
Pengorbanan dan pengertian
Telah kuungkapkan
Segala-galanya...

KepadaMu Allah
Kupohon restu
Agar kita kekal bersatu
Kepadamu teman
Teruskan perjuangan
Pengorbanan dan kesetiaan
Telah kuungkapkan
Segala-galanya
Itulah tandanya
Kejujuran kita


TQ

CIK MAH

Friday, 21 September 2012

Hasilnya....

selamat petang semua...bz ke hari ni....klau bz bnyak2 sbr ek..klau yg free2 mcm cik mah...jom layan blog n fb..n apa2 yg ada.cik mah dua hr demam..ni pun xok lg....22 jam tdo je...huhuhu.....hehehhe....al kisah ni berkisar dari pre wedding yg nk wat....cumanya pre wedding ditunda..atas sebab photographer xsihat...huhuhu...sedih sebnarnya..memandangkan dah plan...tp nk wat mcm ne kan..nasiblah ade  my BFF yg sentiasa menemankan cik mah ni....so...sebelum pre wedding hari tu..cik mah rajinkan diri membuat props tmbhan....jom tgok...


mulanya...seperti biasalah..kn google cari2 sumber..kumpul2 n edit2 sikit...then minta en tunang
printkan....


setelah itu..sesi menggunting n membeli bahan2 keperluan...cik mah beli polistrin,double tape ,batang aiskrim warna2....

then dah gunting lekatkan pada polistrin n potong ngan pisau yg pinjam dari opis je..hahahha..senng je...semalam je dah siap dah...suka sngt...


ni yg dah siap....topi ada....misai ada....perkataan love pun ada juga.....k kat bawah ni cik mah bg sekeping dua ek gmbar yg dah cik mah amik masa pre wedding ngan bff....xle bnyak2...t tunggu countdown bru le bnyak2..jom layan...



itulah die cermin mata ngan bibir pink yg comel...hahaha...perasan pulak...



tadaa.....L O V E.....ade sape2 yg nk sewa cik mah punyer props ni pun boleh..cik mah ade bnyak lagi...untuk pilihan bj pre wedding seperti digmbar....tp t cik mah cerita selanjutnya ye....

untuk props yg lame pun still ade n digunakan..nk tgok props lame kat cn ek....disini & disini...

TQ

CIK MAH


Thursday, 20 September 2012

”Urban Vibe HOTTEST Blogger Contest(PREVIEW-Ampang Point)"

syukur alhamdulillah...dua minggu lepas sempat juga menyempatkan diri ke undangan majlis rumah terbuka...semua berjalan lncar...so kali ni walaupun sibuk dengan rumah terbuka...cik mah masih sempat lagi ke ampang point untuk menghadirikan diri di pameran pengantin yang dianjurkan oleh urban vibe event...mari sama2 cik mah terokai pengalaman cik mah ketika pameran pengantin ampang point..

masa mula2 datang kn lah register dulu k..then dapat beg kertas ni..cik mah dapat dua..1 cik mah punyer n 1 en tunang punyalah...


masa pendaftaran tu....memang petugas-petugas disitu sngt friendly...so xlah rase malu2 nk register n dapatkan beg kertas ni....cntik tau....so..dengan adanya beg kertas ni...bolehlah isi semua brochure yg dapat...

semestinya ramai orang yg datang ke pameran ni...ada bersama dengan ibu bapa n pasangan masing-masing.berbagai pilihan ade di pameran ni...untuk kad kawin sahaja ada lebih dari 2  vendor tau...selain itu untuk katering ade sesi untuk food testing skali tau...cik mah pun xlepaskan peluang berharga itu tau....

semasa tgah berjalan-jalan dari 1 booth ke satu booth ternmpk pulak pelamin dari mahligai creative ni...seperti yg telah diberi tau...pelamin bertemakan "A STRIPED AFFAIR"....iaitu warna-warna pastel...so inilah die....sempat amik dari tepi je..ramai yg bergmbar dipelamin ni tau...cantik kan....kerusi di pelamin ni mmg sngt cantik...bukan warna biasa...warna yg menyerlah kan...suka sangt...


bagi vendor pilihan cik mah pula ade berkaitan dengan kad kawin..kerana cik mah mmg mencari tentang kad kawin...pilihan cik mah adalah GEDUNG KAD KAHWIN.



sama merah kan..hehehe....so meh nk cerita tentang gedung kad kawin....berpandukan flyer ni ek...



tgok2....promosi giler2 kan....antara item2 percuma tu adalah bunting, 500 tq tag dan juga 10 tanda arah.....xlupa juga ye....1000 envelope cetak...cik mah rase ini the best..sbbnya bukan semua vendor diluar sana yg menawarkan service kad kawin mmberi sampul dengan percuma...ade yg cik mah tgok kn charge untuk setiap sampul...so tgok ..gedung kad kawin bg percuma je k....dan xperlu lagi nk susah2 tau...xpayah nk susah2 design atau cari kertas A4 malam nya sbbnya esok dah nk mjlis..baru terkapai2...ni senang...gedung kad kahwin tawarkan item percuma lagi...bila tempah kad je dapat skali 10 tanda arah....kan senang...xpayah susah2 nk pk lg...cuma g tau je nk kiri kanan terus ke u-turn...

yg wat cik mah lagi tertarik adalah 500 tq tag tu...senang kan..just t nk stapler atau tampal je..ikut kreativiti pengantin je...eh bakal pengantin...ni sudah dapat menjimatkan kos..tgok 2 kerja dah boleh selesaikan serentak dengan menempah kad kahwin dari gedung kad kahwin...

untuk sape2 yg berminat juga ade juga chair box....sesuai skali nk isi gula untuk kanak2 nnti....comel n simple....menarik sngt,....ini pun dah memudahkan kerja pengantin2....xpayah dah nk kesana kemari cari...tempah skali dapat selesaikan bnyak kerja....

ni cik mah sertakan detail2 gedung kad kahwin ek...




selain itu....mereka sngt ramah melayan pengunjung di gedung kad kahwin punya booth...ramai..sesak..ade yg belek2..ade yg tgok..ade yg tgh tempah...xmenang tangan cik mah tgok..hehehhe....

ni antara koleksi dari gedung kad kawin yg cik mah amik di fb mereka....cntik....




cik mah suka sngt p pameran pengantin hari tu kat ampang point..walaupun just sempat sejam disitu...tp mcm2 cik mah dapat....yg penting kenal ngan vendor n siap lgi berfood testing...mcm2 ada lah kiranya....so..jngn luper..sapa2 nk cari apa2...boleh lah ke next pameran ek...di PWTC 28-30 september ini..mari2 kita serbu....


TQ

CIK MAH





Wednesday, 19 September 2012

Menjadi juga nmpaknya....

selamat pagi lagi....2 3 hari lepas ade discuss ngan mama cik mah tentang majlis di kg baru nnti....wow..paksu cik mah siap wat rumah...excitednyer...xsempat nk p tgok lgi...paksu ajak dtg nk cat rumah..yeah..lagi lah excited...hehhehe....so..kali ni mmg dah 75% jadi wat di kmpung baru..hahahha...

Setelah mcm2 di bincangkan bersama mama...barulah ternmpak mcm bnyak sngt je lg bnda yg xpk...adoihai...tolonglah...tb2 jadi sesak pulak dada ni....fikiran ni mmg konferm serabut.....entry kali ni adalah berkenaan ngan Doorgift....cik mah cerita tentang doorgift nikah dululah ek...walaupun budget yg ciput je...tp niat hati mmg nk bg juga...so akan tetap diusahakan...atas bntuan MY BFF nnti...dah tnyer hari tu...yeah ...my bff nk tolong..seronok..ni juga sebnarnya doorgift untuk majlis berinai....eh tercakap pulak..ini lah antara yg mama cik mah cakapkan...so...cik mah kena usaha cari bj yg mama idamkan cik mah n bkal menantunya pkai nnti..mmg xde idea nk cari mana...tp tu hold dulu...lain kali baru cerita ek....

PEMBERIAN PERTAMA

masa blog walking post B2B...ade cik mah jumpe tentang pemberian Cd zikir or yassin...tentang terpikir untuk bg itu...

 

ini cik mah ambil dari link yg diberi...tq ye...sudi share2...

PEMBERIAN KEDUA
then dari pemberian hadiah masa cik mah tunang hari tu..


inilah dia...
setelah lame direnungkan n masa p rumah my bff juga ade jumpe sama mcm ni leak bunga rampai or potpuri...so...decide nk letak bunga rampai jugaklah...horay...tq pada kawanku ini kerana menghadiahkan ini....

PEMBERIAN KETIGA

 Sumber dari google

ape dalam ni????yg sebenarnya bekas ni cik mah xpk kan..saje nk letak gmbar ni...sbbnya..sape ade beli majalah pengantin baru akan tau ade bnyk doorgift comel2...salah 1 tu nnti cik mah nk wat...hasil dari pemberian my BFF nnti..insyaallah..semoga my bff dimurahkan rezeki...amin2...

semua ni cik mah nk letak dalam ni...hehhehe...sebb tu tajuk entry menjadi juga nmpknya..sbb..xdpt bg masa bersanding..bg masa mjlis nikah pun jadilah..hehehe..


BROWN @ WHITE PAPER BAG...

yeah....so..maknanya..semua pemberian tu akan diisi didalam ini...yeah....sempat x nk wat...xtau r...sempat je kot...xpyah susah2...simple n cute...itu yg penting..kuantitinya...dalam 50 je kot..terpulang pada keadaan nnti..hahahha..





ni dari sumber2 yg lame dah cik mah amik..tq pada google n ownernyer ye...suka sngt...comel kan...

so....sekarang ni...kn start bergerak dah ni....excited nk p cari keperluan utama iaitu CD untuk pass pada my BFF..hehehe....then siapkan deko untuk paperbag tu nnti....tunggu nnti ye cik mah kongsi kan lagi dengan cantik2 manis....ke cantik manis ade idea lg nk kongsi ngan cik mah nk letak ape????


TQ

CIK MAH
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...