Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, 29 March 2012

mane nak cari props ni???

Salam semua n selamat pagi...

Harap-harap hari ni bakal jd hari yg indah2 je ek..hehe...yela...walaupun mengantok tp xpe..keje ttp kn rajin2...sementara nk menunggu keje dtg jp lg...meh cik mah nk kongsi citer sikit ek pasal props masa cik mah g amik gmbr yg pre wedding ke ek???heheh...

seminggu jg la nk mengumpulkan props..pk2...sebelum pape...kn la bergoogle dulu...tq google...bnyak btol la membantu...idea nk pkai bj ape...nk posing mcm ne..nk pkai pros ape..mcm2 ade kat goole tau...eh mcm astro plak ek...okay2 teruskan citer ek...cik mah cari2 di google 2 hari jg la..maklumlah bz..hahhaha...then dah jumpe ape yg nk p cari kat giant batu caves..p sorang je...en tunang biasela keje..xpe2..kn berdikari sikit kan...

p giant jumpe la mcm2...then tgok bdget..okay...bole..terus rembat je n terus g tau en tunang dah jumpe...hepynyer....meh nk tgok ape yg dah dijumpe..

tu lah antara props yg cik mah p cari...yg jumpe kat giant kipas yg warna pelangi tu...cik mah beli dua...1 kecik 1 bsar sikit...yg kecik mestilah tok cik mah kan..hahaha...pastu jumpe love oren n kuning tu...ala rm1 je pun 1...xpyh pk pun..terus beli je...pastu plak beli greenboard tu...dr masa tunang hari tu cr xde..then ni dpt jg..ade diskaun...then beli dua je...untuk tulis ape2 yg patut la kan..


ala...tp sebenarnyer kan..rasa xcukup...sikit je props ni...tb hr jumaat...my BFF mesj ckp nk trun k.l...ewah2 mcm la jauh sgt my BFF duduk..hehhe...puncak alam je pun...pastu kitaorng decide nk p wangsa walk untuk teruskan pncariaan props..ok...alhamdulillah jumpe..yeahhhhhhhhhh!!
kat ctu kami jumpe lolipop love tu cntik kan..warna merah putih...then jumpe buih2 tu..buih2 tu dekat kdai yg ade lolipo bsar kat dinding tu..kat je ngan tempat beli tiket wayang...ade dlm 2 je hr tu...huhuhu..nasib mmg baik. gula2 kapas pun ade..menariknyer ade mcm2 warna..kitaorang beli warna hijau n biru..tp kat gmbar warna ijau je ek...biru dh kempis..hhuhu...

nasihat cik mah plak ek...

untuk props tmbahan..korang le r gunakan ape je yg ade masa kat tempat korang p amik gmbr tu...tp yg penting selamat n dibenarkan la ek..jgn main redah je ek...mcm cik mah la...nmpak x yg mcm ade tiang warna coklat tu..tu sbnrnyer shower kat tepi kolam renang tu...kameraman kata cntik gak wat amik gmbar..so ape lg...scra xsengaja tu jglah props jadinyer...n cik mah bw gak chipmunk yg ade dlm kete tok jdikan props...ade 6 ekor tau chipmunk n makwenyer..hahhaa...merah hijau biru...n ade dua yg saiznyer sedang2..kira saiz M la...hahahha...

mcm2 lg korang le wat jd prop tau...tp disebbkan kesuntukan masa inilah je la yg ade...kira ok la kan...last skali..tq to my BFF sudi teman cr props n bw kami p amik2 gmbar..t kita jalan2 lg ek...amboi2 cik mah..bg betis nk peha lak..hahha...ok..tu akhir kata dah..nk sarapan sat ek...lapaq...tata...kita jumpe lg ye...tq sudi baca..komen2 la sikit ek..hehhe...

Tq...

CIK MAH..

Wednesday, 28 March 2012

Inilah cinta...

salam n selamat pagi......

pg2 lg cik mah dah nk cot cet kat cn..hahaha....mud baik n rajin nk citer2...so jom..cik mah nk kongsi tentang hantaran cik mah..hari tu tunjuk yg separuh siap...ni yg dah siap sepenuhnyer....biase je...tp cik mah sgt2 suker...hasil pertolongan kak sepupu tersayang...

sireh junjung n potpuri....
buah,lolipop,apam lady bird n kain bj nikah....


                                         telekung,sireh junjung,coklat n kek...
kain bj nikah,buah n pulut....
ni sesi menyarung cincin oleh bakal mak merua cik mah....
                              
ini sesi gambar2 ala2 candid la konon...hahhahaha

ni konon2 nk post ala2 ayu gitu...eh ayu tu BFF cik mah tau....

kwn2 yg bersusah pyh dtg....tq korang....syg korang....

lg skali...my BFF.....suker2...

ni posing sorang2...adoihai payahnyer la....

ok...ni la yg cik mah wat sendiri hantarannyer bersama2 kak sepupu....kalau korang nmpak...pelamin tu pun yg cik mah wat sendiri jg...kesana kemari mencari barang2 nk mencantikkan pelamin...ooo..bunga tgn tu ek...tu pun mestilah cik mah wat sendiri jg..hahaha...simple je...tp cik mah suker..ade je lg tu kat umah...teddy bear yg pegangkan...oklah...cukup dah kot cot cet ni...penat dah plak..k...wassalam..kita jumpe lg ye...tata....

TQ.

CIK MAH

Tuesday, 27 March 2012

Pre wedding ke ni ek????

lame xupdate blog...huhu...cik mah bz la kebelakangan ni..hehehe...ceh2 bz wat ape la ek..xde ape...cm edit2 gmbr tunang untuk photobuk...siap dah...nk p anta je dah..n tunggu hasilnyer jelah...ok2..lari tjuk plak..ni nk citer pasal pre wedding ke ni ek???hehehhe...

mula2 ingat malas la nk amik2 gmbr pre wedding..ala sbbnyer xda budget je pun..kedekut sikit..hehhe...last2...kawan TERBAIK ku call..ajak nk p amik gmbr ala-ala pre wedding kononnyer..hehhe...wawawawa....berbunga2 la hati ni...xsangka la...TQ so much kat my BFF siti nor mas idayu.....i loveeeeeeeeee u...hehhe...n tak luper jg la kat kameraman yg penat lelah tu..heheh....husband pd my BFF....azizi fahmi...ayu loveee u..hehehhhe...ceh2 cik mah plak sibuk2..hehhe...k jom la tgok hasilnyer ek..ni yg telah diedit cik mah....meh2...

 Jeng2....punyer la pening memikirkan nk wat tema ape ek ala2 pre wedding ni...ok...dah decide...pkai casual sudah..tunang tersayang pun setuju..ok proceed...smpai sogo tutup la hendaknyer cik mah cr bj nk pkai..kasi sama ngan tunangku..hehhe...dapat jg..mood..puas hati sgt2....


ni la die...my BFF tersayang n husbandnyer...n tunng cik mah.......

hahaha....post2 yg xbole bla...men belasah je..

hehhe...en tunang xpndai la main tiup2 buih..hehhe...

tulisan comel tu hasil my BFF jg...



cik mah suker ni.....




 okay....bab yg pling best dah smpai..pnjng plak entry kali ni ek..hehe...biala...t bila lg nk citer..hehhe...cik mah pkai kimono...yg terBEST lg..en tunang pun pkai jg...ala2 samurai..hehhe....jom usha....
japanese garden....cantik tau...

 

bersama BFF ku syg...


sejuk tau batu2 ni...

 Ok la...tamat sudah ceritanyer...oh..luper plak...kat mane cik mah g amik2 gmbr tempat yg cntik ni ek..cik mah g kat bukit tinggi,pahang...dekat2 ngan genting sempah....cntik sgt tempat ni..ramai jg la yg amik gmbr mcm cik mah ni..hehhe..murah je nk masuk rm12 seorang..then nk pkai kimono tu rm20 seorang...xkisah la bp lame pun korang nk pkai..jnji jgn bw blik sudah larrr.....ooo...cik mah bnyk lg nk citer..pasal props cik mah...adoi2...xpela..next time la plak ek...nk sambung wat keje jap..hehhe....

TQ.

CIK MAH...

Sunday, 4 March 2012

baju tunangku...

Salam semua,

harap2 sihat lah hendaknya kan...cik mah sihat2 je kat cn...ni nk cite pasal bj tunang hari tu....bj cik mah biase je...simple je...tp sgt la berpuas hati....cik mah xsempat la nk tempah2 jahit...ala tunang je kan..hehe...so beli dah siap je...beli kat ampang park je...sgt2 suker ngan bj ni...mula2 xnk dah tmbah pape..then ade ala tunang orang ni aka syafina ni suh tmbah jahit manik...erm...biler pk2,cik mah pun tempah la kat kawan mak die tok jahit manik..hehhe...so hasilnyer...wow..sgt teruja...mcm nk nikah dah plak..hahahhaha....cik mah nk bagi la sape2 yg nk sewa bj tunang cik mah ni...veil pun ade jg siap ngan tudung...tudung biase je la..tudung bawal...sape2 yg berkenan nak sewa bj cik mah le r g tau ye..bj ni saiz SS...heheh...jom tgok bj cik mah....ade ke SS..mybe tuan kedai nk letak SS kot..heheh...


ni baju tunang,tudung n veilnya...




ni part tangan...
 

yg ni plak bhagian leher...

 

yg ni plak yg bj bhagian bawah...cntik sgt...

n tq sgt pada fina kerana pndai pilihkan manik untuk nj ni..sgt kena...then...yg ni skarang menjadi sumber rujukan untuk cik mah jahit veil nikah nnti..

TQ

CIK MAH

Friday, 2 March 2012

pelamin oh pelamin...

Hari ahad minggu lepas...freekan jg la diri ni bersama tunang nk g pameran pengantin..konon2 nk booking la pelamin...nk konsep mcm ne semuanyer ada....tp tu la...semua over the budget la....rase mcm xmampu je nk amik pelamin berkonsepkan tu....

Oh ye....cik mah nk pelamin yg bentuk oval tu...xpun yg mcm ala2 arab sikit...sikit je la kan...n yg terbaru...tgok pelamin oman....cantik la plak...adoihai...dah rambang mata.....xtau la nk yg mcm ne...tp yg lebih memikat hati ni ialah pelamin oval....suker sgt2 la...hehheh...

Masa g pameran tu....xramai pun yg ade pelamin oval tu....limitedjg yg ada...tu yg payah tu....pk2 mcm dah jumpe...tp xkonfemkan lg ngan encik tunang...huhuhu...al maklumlah...die teramat2 la bznyer...hehhe....

meh sama2 kita tgok contoh pelamin2 yg cik mah ckpkan ek....

yg ni ala2 mcm arab gitu...cantik jg..

ni oval plak...suker sgt...
                 
ni bentuk roman..cantik jg kan...
Korang rase mn yg btol2 cntik ek..hehhe...tolong r...xtau dah nk pilih mane....rambang mata dah..huhuhu....tq pada google untuk gmbar2 pelamin ni...xingat dah amik kat mane...sorry ye...

TQ.

CIK MAH.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...