Free blog design by Louise Franks {Blog} Designs. Digiscrapping elements by Louise Franks{Digiscrapping} Designs.»

**Kawan baru**

hari demi hari yg indah...

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 22 December 2017

masa utk berjaya!!

Selamat pagi..

xlama je lagi nk masuk tahun baru kan..

mcm2 dah lalui utk tahun ini...alhamdulillah semua dipermudahkan..

bersyukur dipermudahkan urusan bersalin hari tu..urusan mak ayah & adik beradik yg tolong jaga anak2 masa cikmah dekat hospital..


utk tahun ni..kejayaan ape yg cantik manis dah capai???

xpe..klau masih belum lagi..insyaallah perlukan sedikit masa..kejaayan xdtg mcm tu je kan..kena usaha..

cikmah pun masih bnyk nk dicapai..walaupun hanya surirumah je..ada gak matlamat..

so..mari kita sama2 berusaha utk kejayaan kita..

TQ

PUAN MAH

Thursday, 21 December 2017

Bercuti dgn selamat..

Selamat pagi..

ramai pulak tnya cikmah..eo ape yg elok utk bw travel???

so..cikmah cadangkan 2 ni..sngt membantu...



Ramai juga yg dah mula nk cuti2 malaysia tu kan..👜💼



Brng mmg kena ada dlm handbag setiap masa..thieves hand waterless purifier & thieves spray..nk2 klau korang travel dgn anak2..mcm2 kes dah baca bila anak2 terkena jangkitan dr kerusi makan baby & troli..so itulah yg sngt bahaya..

Makanya..mak2 sekalian kenalah bertindak lebih bijak..supaya 1 family sihat!!


hari tu masa kena cirit birit pun..dktr ckp make sure tgn bersih sebelum pegang anak2..so ape lagi..dlm kepala ni terus teringatkan thieves waterless ni..semestinya kena pkai lepas keluar bilik air..supaya xde kuman berjangkit pada anak2 pulak..

utk thieves spray tu..sngt berguna sebab mudahkan kerja..spray je kat troli2 pasaraya ke sblm anak2 duduk..ye lah..anak 3 kan skrng ni..ada yg duduk dlm troli..ada yg babywearing..ada yg atas stroller..mcm2 eh..so umi kena lah amik langkah berjaga2..nk2 pulak jenis uzma..suka pegang sana sini suka2 die je..ada thieves spray ni rasa sngt selamat utk diri sendiri & keluarga..

ye lah kan..mana nk tau troli tu sipa pegang sebelum2 ni..ramai kot..marilah berjaga2..xmahal pun utk kesihatan kan..xsalah pun..

ni tahan lama giler tau..cikmah pkai..ada 6 bulan gak ni..xhbis2 lagi..ada sikit lagi..

nk cuba..meh whatsapp..xtau guna..xpe..cikmah ajarkan..

0176626152

TQ


PUAN MAH

Wednesday, 20 December 2017

Geng baru si merah didapur...


selamat pagi semua..

bz nya lah walaupun surirumah..anak dah 3 kan..mcm2 bnda nk kena uruskan..fuhhhh...tp xdelah sampai tahap penat sngt!!

buat mana yg mampu..sbb nk pastikan diri sendiri sihat..ye lah nk jaga anak2 & suami kan..so umilah kena sihat ..

bertambah dah geng dapur merah cik mah ni ha..

sblm ni warna cream pemanas air tu..yg adik cikmah hadiahkan dulu masa kawin..alahai..sedih sbb xsempat bertahan sampai 5 tahun..sikit lagi nk 5 tahun ...

so ape lagi,..alang2 nk cari yg baru..bia sama temalah dgn yg lain2 tu..

masa tu g giant setia alam..kebetulan pulak ada..k..tgok2 harga..okeylah..beli lah..sbb ni lagi bear dr yg seblm ni..puas hati..sedap mata memandang..hahaha..


mmg obses rasa dgn warna merah ni utk dapur..mmg suka sngt..rasa semangat nk memasak tu lain mcm je tau...

masih lagi pkai pemanas air yg mcm ni..maklumlah belum lagi nk bertukar pada yg baru skrng ni..ntah boleh pulak kami suami isteri ni sepakat...so nnti2 lah dulu...

cantik manis pulak tema ape kat dapur tu???

tinggallah link..t boleh cikmah usha2 dapatkan idea baru ke..

TQ

PUAN MAH

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...